טראומה כזאת..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טראומה כזאת..
    מוטי
    11/03/2015

נטע שלום..
    אני בן 23 וסובל ממחשבות טורדניות עם נושאים מתחלפים ביניהם מחלות,זוגיות ונטיה מינית..(אובחן על ידי פסיכולוגית קלינית ועוד 2-3 חוות דעת נוספות)
    מטופל תרופתית ומשתדל לבצע תרגילים קוגנטיביים עצמיים ואכן השגתי הקלה ושיפור.
    הבעיה היא הקיץ המתקרב...כן הקיץ.
    כל הסיפור שלי התחיל בתקופה הזו בערך שנה שעברה.הופעת המחשבות על הזוגיות(שעליה אפרט) והדחף להפרד או לסגל אורח חיים הומוסקסואלי רק בשביל להפטר מהספק הזה המכרסם.
    איך שמזג אוויר התחיל להתייצב והיות חמים יותר הרגשתי כמו פוסט טראומה כזה.זה ממש החזיר אותי אחורה..את המזג אוויר הלא יציב הזה והרוח שהייתה לי על הפנים כשנפרדתי מחברה שלי.את הנסיעות עם פול מזגן לכל מיני מטפלים בנסיון להבין מה קורה לי..שירים שבמקרה שמעתי אז אני לא מסוגל לשמוע היום

וזה פשוט חזר לי!! המינון בתרופה כאילו חסר תועלת החרדה חזרה כמו שהיא ושוב הדחף להפרד מבת הזוג.
    היא הקשר הראשון שלי .אחרי שנים שלא הצלחתי לצאת עם אף אחת יותר משבועיים ושאר הזמן פשוט נדחיתי.עד שהיא באה.כמו שהיא צוחקת מכל דבר שאני אומר אוהבת אותי שמן רזה או עם זנב מצידה..לא מעניין אותה שאני לוקח תרופות..העיקר שתרגיש וטב היא אומרת

אני מכיר את הסטיגמה הזו של כל הזוגות נפרדים בקיץ,חברה לחורף וכו..אבל אני מרגיש שהקיץ עושה לי רע.כאילו רק בחורף כשהכל קר אפור ומגעיל בחוץ הנפש שלי פתוחה לקבל אליה תאומה
    אני מרגיש שוב את המתח הזה.את התופעות של הOCD לחשוב להפרד ולחשוב על לעבור לגברים רק שהמחשבות יעזבו אותי כבר..כאילו חזרתי אחורה שנה
    מה אני עושה עם עצמי?? ואיתה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה כזאת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה כזאת.. - תגובה

נטע אדלר
    13/03/2015

שלום מוטי,
    OCD היא הפרעה טורדנית ש"מתנהגת" כמו בגלים. פעם למעלה ופעם למטה. חשוב שתכיר את ה"סגנון" של הOCD שלך, כדי שתדע להתמודד איתו באופן מיטבי וכך גם פחות להיבהל ממנו כשהוא "מרים את ראשו"...
    אתה מזהה את הקייצים, כתקופות בהן המחשבות הטורדניות מתעצמות וזה זיהוי חשוב. כדי לא לתת לOCD לנהל את חייך וכדי שלא לקבל החלטות משמעותיות בהשפעתו, חשוב להיעזר בטיפול פסיכולוגי בתקופות הללו, שיתמוך בך, יחזק אותך ויעזור לשמור על הקשר עם בת הזוג שנשמע שהוא קשר חיובי מאוד. אפשר לחשוב עם המטפל על צירוף בת הזוג לפגישות מסויימות, כדי לעזור גם לה להבין את הקושי ולשניכם – להתנהל מולו. כמו כן, אם אתה מרגיש שהתרופות לא מספיק עוזרות בתקופות מסויימות, כדאי להיוועץ ברופא ולבדוק אפשרות לשנות את הטיפול התרופתי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו