מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבולותמישהי2213/03/2015
היי לך, ותודה מראש על המענה.
בפגישה האחרונה עם המטפל שלי, קיבלתי ממנו את הרושם שהוא מרגיש שאני חוצה גבולות.
בשאלות האישיות שאני מפנה אליו, בהערות עוקצניות, בהודעות בין הפגישות...
בהתחלה נעלבתי, אבל עכשיו אני בעיקר מתביישת- כי אני מרגישה שהוא צודק.
אני באמת מותחת את הגבולות שלו, ההערות שלי לא במקום, לפעמים הן לא מכבדות, ולפעמים הן פשוט מתגרות ועוקצניות ללא הצורך.
אני מרגישה שאני גורמת לו לאי נוחות, ואף על פי שאני מודעת היטב לכך שההערות/ ההתנהגויות שלי לא במקום, קשה לי לשלוט בהן. זה כאילו יוצא ממני, בלי כוונה תחילה לעצבן או לפגוע...
אחרי שהוא אמר לי את זה, אמרתי לו שאני רוצה שניקח הפסקה חודש, כי פשוט התביישתי לראות אותו שוב. הרגשתי שאני סתם עולה לו על העצבים.
הוא לא ניסה לשכנע אותי להשאר, מה שרק חיזק את ההרגשה שלי- שפגעתי בו וכבר אין לו כוח.
כל הדרמות האלו כלכך טיפשיות, ובכל זאת, אני מוצאת את עצמה לוקחת בהן חלק, ולמעשה, אחראית כמעט בלעדית עליהן.
אני לא יודעת מה לעשות, ואיך להתנהג...
ואני גם לא מבינה למה יש לי את הצורך הזה לדעת עליו כלכך הרבה וכמעט לחדור לגבולות האישיים שלו- כשברור לי שהוא לא מעוניין בכך.
בייחוד כשמדובר באדם שבאמת מתאמץ בעבורי כ"כ.
אשמח להתייחסות, כל התייחסות..
אני מרגישה פשוט זוועה אחרי השיחה הזו, ובעיקר מתביישת בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
נטע אדלר16/03/2015שלום מישהי,
אכן מתרחשת דרמה בטיפול (שמשקפת כנראה עניינים רגשיים בעולמך הפנימי), אבל אני לא חושבת שהיא טיפשית. אני חושבת שיש לה משמעות ושצריך לפענח אותה בתוך היחסים עם המטפל. העובדה שהמטפל לא ניסה לשכנע אותך להישאר, לא אומרת שאין לו כח. אולי הוא רצה לאפשר לך להחליט בעצמך.
אני מקווה שתאזרי אומץ ושתחזרי לטיפול כדי שתוכלי להבין עצמך יותר. זה כנראה לא הכי נעים עבור המטפל שלך, לקבל עקיצות והערות, אבל חלק מלהיות מטפל זה גם להיות מוכן לכל מיני התייחסויות אליו ולנסות להבין מה "התפקיד" שלהן. כמו שחלק מלהיות מטופלת, הוא להביע את עצמך על כל חלקייך, באופן ספונטני.
כדי להגיע לעומקם של דברים, תוכלי להביא את השאלות לטיפול, ממש את אלו שניסחת בהודעה: "למה יש לי צורך לדעת עליך כ"כ הרבה? למה יש לי צורך לחדור גבולות"? אני חושבת שברגע שתתמללי את המתרחש, הצורך הזה יהיה קצת יותר מווסת, ופחות "יקפוץ" לך וגם תוכלי לברר אותו לעומק, לדבר על הרגשות המתלווים, על הבושה, על הצורך לדעת. זה טיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)