מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום זה פוסט שמבטא את המחשבות שליאבי25/03/2015
פוסט שכתבתי בפייסבוק ורציתי לדעת כמה אמת יש בו מנקודת מבט פסיכולוגית.
חולי הסכיזופרניה הם לא אנשים אלימים למרות הסטיגמה אבל יש תמיד את היוצאים מן הכלל
.
הסכיזופרן או חולה הנפש לא נכשל במבחן האלימות אלא במבחן הנפש.
אני באופן אישי שמתי לב שהיו 3 תקופות שבהם נכשלתי במבחן הנפש מה שהוביל אותי בסוף לחלות במחלת נפש... והם:
1. השיבוץ לכיתה א'.
2. השיבוץ למגמה בתיכון.
3. השיבוץ בצבא.
כשהבריון הוא אבא שלי בכבודו ובעצמו אמנם לא התפרצתי עליו למרות הלחץ העצום מצדו כי אני לא אדם אלים מטבעי אבל כשהייתי צריך למרוד בו בשלושת התקופות האלו ולמרות שבכל פעם נזרק לי חבל הצלה אני לא השתמשתי בו... העדפתי לוותר...
בשלושת המקרים נכשלתי כי הייתי כל כך פגוע מאבא שלי שנעניתי "לחיזוריו" והתחברתי איתו ממש כמו סימפטום האישה המוכה.
בכך שהתחברתי איתו הסכמתי להתבטל במאה אחוז לרצון שלו מה שאומר שהרצון שלי לא היה קיים.
אני אתן לדוגמא את מקרה השיבוץ למגמה בתיכון.
חבל ההצלה שלי בתקופה הזו היה חבר בשם אלירן שלימים היה החבר הכי טוב שלי עד הצבא. כשאני התחברתי עם אבא שלי לבקשתו בסופו של דבר הגעתי למגמת ענ"א מחשבים כשהרמז בשם של המגמה הוא: ענ"א = אני , מחשבים = רובוט או בקיצור "אני רובוט" כשזה מובן כמשהו לא ריאלי.
עוד רמז מעניין... אחי ואחותי שיהיו בריאים לא חלו כמוני ושניהם הגיעו למגמת 'מדעי החברה' בדיוק כמו אלירן.
זאת אומרת שאם הייתי מזהה שאבא שלי הוא אויב והדרך שלו מובילה אותי לתהום שאני לא יצא ממנה והייתי מעתיק את אלירן התלמיד הייתי מושך בחבל ההצלה חזק וניצל מטביעה בדיוק כמו שאחים שלי עשו.
פעם אחר פעם נכשלתי במבחן הנפש מה שהוביל את אבא שלי לשלוט בי מתקופה לתקופה עד שהוא נפטר ואני נכנסתי לאשפוז.
אגב גם באשפוז אני נכשלתי ועכשיו אני בדרך לנצח את מבחן הנפש הבא אבל זה בפוסטים הבאים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זה פוסט שמבטא את המחשבות שלי - תגובה
נטע אדלר29/03/2015שלום אבי,
אני מתרשמת שעברת בחייך לא מעט ושאתה משקיע מחשבה רבה בכדי להבין את עצמך יותר. פחות חשוב מה "נכון" מנקודת מבט תאורטית-פסיכולוגית והרבה יותר חשובה, החוויה הרגשית שלך לאורך השנים והיחסים הכה מורכבים עם אבא. אני מקווה שאתה נעזר במטפל לצידך, בתהליך העיבוד וההבנה שאתה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)