מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעה טורדניתמתי22/04/2015
שלום
רציתי לשאול כנראה שיש לי את הסימפטומים להפרעה טורדנית.
אני מטופל אצל פסיכולוג ב 7 חודשים אחרונים האם זה הטיפול הנכון ? האם לא נדרש טיפול באמצעות cbt ? לא לוקח תרופות התחלתי לעסוק בספורט 4 פעמים בשבוע.
סובל מבעיות שינה לא מצליח להירדם.
האם יש לכך טיפול לחרדות והמוח שחושב בלי הפסקה 24משעות? מהוא הטיפול הנכון וללא הטיפול בכדורים ?
האם מה שאני עושה עד כה בנושא זו הדרך הנכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה טורדנית - תגובה
נטע אדלר25/04/2015שלום מתי,
אני מבינה שאתה סובל ורוצה להיות בטוח שאתה מטופל היטב, יחד עם זאת, אני שוב חוזרת על ההמלצה שלי להתייעץ עם המטפל הנוכחי, שמכיר אותך כבר פרק זמן, גם לגבי האבחנה (האם אבחנת את עצמך, או שהאבחנה ניתנה ע"י פסיכולוג\פסיכיאטר?) וגם לגבי דרך הטיפול. אומנם לCBT, יש כלים להציע בהתמודדות עם מחשבות שלא מרפות. (א"א להפסיק את זרם המחשבות, אבל אפשר ללמד אותך כיצד להתייחס אליהן, ללמוד להרפות ולהגיע לרגיעה יחסית.) אבל זה לא אומר שזו שיטת הטיפול ה"נכונה", היחידה. בשונה מעולם הרפואה, בפסיכולוגיה, ישנם כמה זרמים ושיטות טיפול, לטיפול בבעיות דומות. שוב, אם בסה"כ הטיפול מיטיב איתך, אני מציעה להציף את הספקות מול המטפל הנוכחי ולהתלבט לגבי הטיפול - במסגרת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)