פוסט טראומה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פוסט טראומה
    אור
    27/04/2015

שלום..יש לי שאלה לגבי מה שנקרא פוסט טראומה. אני בן 23 ונושא עימי זכרונות ילדות קשים מבחינתי .
    אלימות מצד ההורים,ניכור,חוסר רגש מההורים (שנתנו רק דברים חומריים(
    מרגיש שאף פעם לא התייחסו אליי כמו ילד ,תמיד דיברו אליי במושגים קשים מהמציאות (מוות מחלות מלחמות ),היו תוקפניים פיזית ומילולית כלפיי.
    אני לא מפסיק להזכר במאורעות שונים ופשוט להרגיש כאילו אני שם. הכאב, בושה והשפלה ,מבוכה...את כל אלו אני מרגיש בלייב .הרגש לא התקהה.
    קראתי קצת על תסמינים של ההפרעה ואני חושב שאני עונה על:
    קושי להרדם והתפרצויות זעם
    מצוקה עקב גירוי המזכיר את הטראומה - כשאני רואה הורים צועקים על הילדים שלהם או ילד שנראה לי עצוב .

רציתי לדעת עד כמה זה יכול להיות פוסט טראומה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פספסתם אותי..

אור
    03/05/2015

...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסתם אותי.. - תגובה

נטע אדלר
    09/05/2015

לא פספסתי. אני עונה לפי סדר שליחת ההודעות ומתנצלת על העיכוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה - תגובה

נטע אדלר
    09/05/2015

שלום אור,
    ייתכן ואתה סובל מהפרעה פוסט-טראומטית, לפי ה"אבחנה היבשה". אבל אין באבחנה כדי להועיל לך, אלא בטיפול.
    ההשלכות של ניכור הורי בילדות, כמו זה שתיארת, עלולות להיות עמוקות ורחבות הרבה יותר מאפיוניה של הפרעה פוסט-טראומתית מקובלת ועל הטיפול להיות ארוך, אינטנסיבי ומעמיק וכזה שנוגע בהיבטים שונים ומגוונים של החיים המציאותיים ושל העולם הפנימי.
    מקווה שאתה בטיפול או שוקל להתחיל בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו