פחד תמידי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד תמידי
    רחל
    29/05/2007

לכל מי שחושב שיש לו איזה דרך להתמודד עם זה...

אני בת 32 אמא לילד בן 12, מאז ומתמיד הייתי טיפוס פחדן וסבלתי מזה, בילדותי דאגתי יותר מידיי להוריי ולאחיי, גדלתי, ילדתי ומאז אני כל הזמן בתחושת פחד לגבי בני ובמיוחד מאלימות, אני כ"כ דואגת לו שזה כבר פוגע לי באיכות חיי, כל מקום שאני הולכת אני מדמיינת איזה מצב מטורף, של קטטה, רצח איומים וכאלה, כל הזמן הפחד הזה רודף אותי כמו צל וגורם לי למחנק בגרון, (פחד רק בקשר לבני וגם לבן זוגי) כל הזמן אני פוחדת שהוא לא יריב, שלא ירביצו לו שלא יפחד. יש תקופות טובות יותר ויש פחות, אבל תמיד זה קיים, איך מתמודדים עם זה? איך חיים עם זה אני תמיד מדברת לעצמי ואומרת , תעזבי מה שיהיה יהיה, אלוהים גדול, פחד לא ימנע כלום רק גורם לסבל, בראש אני יודעת שזה נכון אבל מהראש ללב זה נתקע לי בגרון.. ובנוסף יש מישהו באזור מגוריי, טיפוס מפוקפק שלאחרונה (שנה) מביט בי במבטים לא רגילים, אתמול הוא סתם דיבר איתי שאני הייתי ברכב והוא עבר ואמר שישלח לי את הטלפון, אח"כ הסתובב ואמר ש"תדעי הפנים שלך תמיד מולי.. זאת תופעה" ומאז אתמול זה ממש מטריד אותי, מה לעשות עם זה? להתעלם? לומר שאני נשואה ושיניח לי למרות שאני עדיין גרושה) איני יודעת כיצד לנהוג, אני גם פוחדת מטיפוס כזה, וכרגיל זה מעצים פי מאה את מצבי הנפשי ואני מרגישה שכולי אחוזה פחד, אודה לכם אם יש למישהו איזה דרך איך יוצאים מזה? אני מרגישה שאני מתייסרת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד תמידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחשוב על דברים טובים.

סיון
    29/05/2007

לכל אדם יש בעיות ופנטזיות כל עוד הוא חי.
    אני גם מכירה את התחושה הזו, ובערך "ניגמלטי" מימנה.
    הכל פה קשור ותלוי בך. את היחידה שיכולה לעשות משהו. היות ואמרת שזה מאז שהיית קטנה אז אולי זה ניהיה לך כמו "הרגל" כמו דבר שכבר היתרגלת עליו, אך כימעט תמיד יש פיתרון.
    אני מציעה לך לדבר עם בנך או אפילו לקחת אותו לטייל (בקניון בפרק, או לאן שאתם אוהבים ללכת) כמו יום כיף בערך(וזה כמוון אם אין בינכם קשר פתוח), ולשוחח עימו על הדברים שלו ל"חקור" עליו יותר(וזה שוב בתנאי שאת לא יודעת, או לא כל כך בטוחה) ופשוט תנסי לסמוך עליו, כמה שזה יהיה קשה. כך בעצם כאשר תלכי ברחוב, ויצוצו לך מחשבות כאלה, כמו שתיארת אז תחשבי על בנך, תחשבי על זה שהו כבר בוגר, עוד שנה בר מיצווה בעזרת השם, כבר ילד גדול. תנסי בכל כוחותיך לחשוב על דברים טובים ועל איך שהבן שלך מצליח, והכל טוב ויפה, ופשוט תיתחמקי מהמחשבה הרעה. תגידי לעצמך ש"אם תחשבי על זה, אז באמת יקרה משהו רע" ותידעי לך שזה נכון. הרי בסופו של דבר גורלו של כל אדם יגיעה מתישהו, זהו דבר טבעי לגמרי. תמיד, כל הזמן קורים דברים רעים אבל יחד עם זאת ג דברים טובים. את יצרת לעצמך עולם דימיוני מלא פחד שממש לא קיים. אל תיפחדי כל כך. באמת באמת תנסי לחשוב על הטוב כל הזמן במשך המון זמן. פשוט תפקידי על עצמך ומקווה ומאוד מאוד שזה באמת יעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לעזור

תקוה
    29/05/2007

אני מציעה לך לפנות ליועצת או פסיכולוגית,
    השיח את שבלבך ולקבל עצה שמתאימה לך,
    פחד יכול לנבוע מהרבה סיבות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אנונימית

ניסים
    31/05/2007

אנא היתיחסי למה שרשמתי 4 הודעות שלא קיבלתי שום תגובה מאף אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד ניסים

תקוה
    31/05/2007

מי אני שאוכל לענות לשאלתך,
    אין שום תואר ושום כלום,
    אבל נראה לי שלכיות לבד זה הכי הכי קשה.
    מפחדת לייעץ לך,
    אבל אולי כדאי לך להתחתן שוב??,
    מקווה שלא פגעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...

רחל
    30/05/2007

תודה רבה..

אני יודעת את כל זה ולפעמים זה עובד ולפעמים לא, אני אמשיך לעבוד על עצמי כי אין בריריה אחרת... ובכל אופן תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמית יקרה...

רונן דוד
    03/06/2007

את אמא בכל רמח איברייך,

ממליץ לך בחום להרפות אט אט את הרסן, לא בואת אחת,
    תחשבי על שלבים לשחרור הרסן והביטחון יגיע איתם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו