מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופטימיותרומית01/05/2015
היי,אני עצמאית מזה יותר מש נה, גרה לבד, אפשר לומר בתחילת הדרך אבל למודת נסיון, הלכתי על תחום שאינו קשור לחלום שלי אבל נושק אליו במידה מסוימת או לפחות כך חשבתי, התבדתי ,אני לא סובלת אמנם אבל אני חשה ייאוש אדיר, בגלל שלקוחות מפרגנים רק במילים אבל לא בשקלים, חלקם נחמדים אבל כשזה נוגע לכסף הרשע משתלט, ממש לרמוס את הכבוד של אדם אחר, לאחרונה היה לי לקוח שהתחרט אחרי שהתחלתי לעבוד והרבה מעבר למה שהייתי צריכה, כי משהו קטן לא נראה לו וחשבתי כמה רוע יש בבן אדם שהוא דורש ממני החזר על הכסף וכמה אנשים במדינה הזאת רשעים, אני יודעת שזאת מילה קיצונית אבל זה כבר כמה שנים , אפשר לומר מאז גיל שלושים שאני ממש פקחתי את העיניים, אם הייתי אופטימית וחיובית וחשבתי שהמדינה שלנו בסדר ויש לי תקווה להסתדר, היום אני ממש לא סובלת אנשים, ואני מרגישה שרומסים אותי בכל דרך אפשרית. נהפכתי לעצמאית גם מחוסר ברירה כי עבודה כשכירה לא הצלחתי למצוא, אולי עקב הגיל, אולי בגלל אפליה גזענית ובגלל שאין לי קשרים בתעשייה, אז פשוט לא הייתה לי כבר ברירה, עברתי ממש רא יו נות מייסרים שלא יצא מהם אלא רק התעללות מצד המראיינים ומעסיקים במשך זמן רב,דוגמא נוספת היא שאני שוכרת דירה, בעל הבית עושה את המינימום שבמינימום כדי לא לתת שירות, כל מה שעולה כסף עבורו אם זה תיקון קל או לצבוע את הדירה בכניסה-זה ממש לא בא בחשבון, לא רק אלא שהוא הביא לי את הדירה מלוכלכת בכוונה שאצבע אותה הוא מרח על הקירות סיד וטוען שזה תיקונים, הוא אוכל אותי כלכלית וגובה סכום שלא היה מבייש את הרשע שברשעים אבל מחייך ומעמיד פני נחמד, אבל ככה זה במדינה וכולם עושים את זה אז זה "בסדר", לוקחים ממך את כל המשכורת ולא נותנים בחזרה כלום, שדיברתי איתו בפעם הראשונה חשבתי שהוא טוב לב והייתה לי הרגשה טובה, כמה שהתבדתי אח"כ שנכנסתי לדירה, הייתי פשוט בהלם. אני לא מבינה על מה אני צריכה לשלם כל כך הרבה כסף, בחיי. הבעיה שאין דירות והגעתי למצב שאני מחפשת המון חודשים וכל מה שראיתי היה הרבה הרבה יותר גרוע בתקציב שלי. דוגמא נוספת, אני עובדת עם לקוח שנה, וביקשתי מקדמה על עבודה לפני הזמן דבר שבכלל נהוג במקצוע שלי, אבל הבן אדם לא רצה לשלם אגורה ומביע חוסר אמון כאילו ממש ירק לי בפרצוף, אני עושה מעל ומעבר עבורו ותמיד עובדת מעבר לשעות, הוא לא משלם לי אלא הוא הכי גרוע מהלקוחות שלי, הקמצן ש/בקבמלסיכום אני גרה במקום שהתפשרתי עליו כי לא הייתה לי ברירה ועובדת כמו חמור מהבוקר עד הערב ומשתינים עליי בקשת סליחה על הביטוי מכל הכיוונים, אין עזרה לעצמאים או לשוכרים או בכלל לאזרחים, ואני תוהה איך אפשר להיות בכלל אופטימי וחיובי במצב כזה שאתה צריך לשלם על אוכל ושכ"ד את כל המשכורת שלך ואדם לאדם זאב כאן איך אפשר לחשוב חיובי ולהיות אופטימי. אני לא אומרת שבמדינה אחרת אין דברים שליליים אבל אני אומרת שבהחלט יש פה תחושה שאתה נרמס וזה גורם לי לחוש חוסר תקווה איום שאני כבר לא רואה איךדברים ישתפרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימיות - תגובה
נטע אדלר09/05/2015שלום רומית,
אני לא בטוחה לאיזו תגובה את מצפה, כיוון שלא העלית שאלה.
בעיקר מרגישה שהרגשת צורך להעלות על הכתב את העוולות שאת נתקלת בהן, את הקושי הסיזיפי להתקיים, להתפרנס, את הקושי לסמוך על אנשים.
אני מקווה שמלבד העבודה, יש לך קשרים חברתיים או משפחתיים ושלפחות בהם את זוכה לאהדה ולכבוד.
אני מקווה שתמצאי נקודות אחיזה בחיים ושיהיו גם התרחשויות טובות, שיאזנו במעט את הקשיים וההתמודדויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נטע
רומית13/05/2015תודה על תשובתך, אני כן רציתי איזשהי הכוונה, אני מנסה למצוא דרך להרגע ולטפל בקושי שלי כיוון שאני ממש בלחצים כלכליים ומבחינת תעסוקה אני לא מצליחה לנשום אני מנסה לעשות מדיטציות ומאוד קשה לי לשבת ולהרגע , בעבר לא הייתי כך אבל כנראה שזה קורה ככל שאתה מתבגר, הייתי בטיפול והתאכזבתי מאוד אחרי כמה חודשים עזבתי ועכשיו בכלל אין לי תקציב לזה. זה נכון יש לי משפחה אוהבת, אבל אין לי חברים ואין לי יותר מידי זמן, זה לא בראש סדר העדיפויות שלי, אני פשוט רק רוצה להרגע ולראות איזשהי תקווה במציאות שלנו פה. אולי תוכלי לתת לי איזשהי עיצה מה לעשות כדי להרגע מהלחצים באמת ולא בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרכים להרגע
ליאור13/05/2015אפשר לקחת כדורים יש גם טבעיים. או צמחי מרפא. הייתי מציעה לך ללכת לאיזה חוג ולפגוש שם אנשים. חוג התעמלות/חוג אימון. חוג שחיה וכו. מידי פעם כדאי לצאת לסרט או למסעדה. חברים את יכולה לרכוש דרך האינטרנט דרך פורןמים בנושאים שמעניינים אותך. תקפידי על 3 ארוחות.מסודרות ובריאות. אל תאכלי גאנק. לכי הרבה לטבע הוא הכי מרגיע. בימי שבת תסעי לטיולים. אמבטיות חמימות וריחניות גם מרגיעות. את יכולה גם דרך הקופה להעזר ברפואה משלימה במחירים יותר נוחים. תפנקי את עצמך לפעמים באיזה מתנה.את גם צריכה ללמוד להיות יותר אסרטיבית כדי שלקוחות לא ימצצו לך את הדם ותדעי לעמוד על שלך. ותתנהלי יותר טוב מול בעל הדירה. ותשתי הרבה מים. חם עכשיו. שיהיו לך חיים רגועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוג גרכים לרגיעה
שירי16/05/2015שינה טובה בלילה מאוד חשוב. . לכתוב את כל הרגשות שלך על.דף. לעשות סדר וניקיון בבית ובכל מה שקשור לעבודה. לעשות ניהול זמן. לטפל בבעיות שגורמות לך לחץ. לסוע לבית מלון או צימר. עשייה כלשהי לצייר לאפות וכו. להכיר חברות ולבלות איתן זה כיף.מאוד. או עם בני משפחה. לחשוב מחשבות חיוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם כל הכבוד לתגובות
רומית19/05/2015זו בדיוק אחת הסיבות שאני לא אוהבת אנשים לפעמים, הם מגיבים מתוך חוסר מודעות או רגישות וחוסר הבנה לזולת, אני פונה אליכן טל והשנייה...האם אתן פסיכולוגיות? מדוע אתן פה בפורום? האם ביקשתי את עזרתכן הלא מקצועית? העצות השטחיות שלכן לא מעניינות אותי ומעלות לי את הסעיף....וזה מה שנקרא תרבות ישראלית שדוחפת את האף לכל מקום בכאילו עוזרים לך וכאילו שאנחנו נחמדים אבל לא באמת, הכל מסיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מסיכה
ליאור19/05/2015והעצות שנתתי לך נאמרו לך מתום לב וניסיון. יש בך הרבה כעס כלפי אנשים שאת משליכה אותו כלפי כולם. אם פגעתי בך אני מתנצלת. רק שתדעי שפסיכולוגים הם לא קוסמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירן
רומית24/05/2015אין בתגובה תום לב וגם לא התייחסות למצב שלי, אלא רצון לנחם את עצמך.
את כותבת לי לצאת לטיולים בשבת,ללכת לחוגים ולרכוש צמחי מרפא, ללכת לשם וללכת לפה דברים שעולים כסף ודורשים גם רכב, הוצאות שבכלל אין לי , שלפני רגע כתבתי שאני עובדת כמו מטורפת ונמצאת במצב כלכלי היסטרי, אז איך בדיוק יש פה התייחסות למה שנאמר? או התעניינות באמת למצבי.
אני רוצה שתגידי לי את האמת, ואולי זה לא יקרה
האם הסיבה שאת כאן בפורום מגיבה לי למשל היא כי את בעצם גם במצב לא כל כך טוב בעצמך? לא ככה?
אחרי הכל אם החיים שלך היו מעניינים מאושרים ומספקים אני מאמינה במאה אחוז שלא היית בכלל בפורום הזה.אלא שלהגיב לאחרים במצוקה נותן איזשהי נחמה,
טבעו של האדם הוא כזה, גם אם הוא אומר דברים הוא לא באמת מודע להתנהגות, זה לא משהו רע, זה פשוט טבעו של האדם...
במקרה הזה למשל, לא פניתי אליכן,
פשוט הרגשתן צורך לבקש נחמה לחיים שלכן שגם לא מי יודע מה, לא פחות משלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרומית
שירי19/05/2015גם אם זה לא נראה לך מה שכתבתי יש דרך להביע את הדברים שלך ולא להתלהם בצורה כזו. נראה לי שמה שירגיע אותך זה תוספת של כמה מאות אלפי שקלים בחשבון בנק. ככה לא תצטרכי לעבוד קשה ותוכלי לשים קצוץ על בעל.הדירה. לא פלא שאין לך חברים עם.הצורה שאת פונה לאחרים. אני מצטערת שבכלל הגבתי לדברייך. את לא ראויה לזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שהבנת
רומית24/05/2015בהמשך למה שכתבתי לשירן,
לא ביקשתי את התייחסותכן רבת הנסיון וותק השנים, אני אפילו בטוחה שאתן צעירות יותר ממני לפי איך שהגבתן או חסרות נסיון יותר ממני....אתן אפילו לא מכירות אותי ולא יודעות מה עברתי בחיים.
הסיבה שהגבת היא ברורה כשמש, את במצוקה לא פחות ממני אבל מבקשת נחמה במצוקה של אחרים, להראות עד כמה את מבינה ויש לך נסיון,
אם היית קוראת טוב טוב את מה שכתבתי לא היית נותנת את העיצות שוות השקל האלה...כי את כל זה אני מכירה ממזמן
אני ממש לא מתלהמת, ואת בכלל לא יודעת מה יש לי ומה אין לי. עצם זה שעכשיו התעצבנת עליי וכתבת ש"אני לא ראויה לתגובה המלכותית שלך" רק מראה שאת לא יכולה להבין אדם אחר באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרומית למה זה כל כך מפריע
שירי24/05/2015לך שהגבתי. הרי אני באמת לא מכירה אותך. את יכולה להגיד זה לא מתאים.לי וזהו. את לא רק שמתלהמת את רותחת בזעם. כל מילות הגנאי שלך והכינויים לא מכבדים אותך. אני לא ארד נמוך לרמתך. את אפילו לא ראויה להקרא בן אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נטע - תגובה
נטע אדלר03/07/2015שלום רומית,
את מבקשת דרך *אמיתית* להגיע לרוגע, אל מול הלחצים, הקשיים וגם אל מול חוסר צדק או רוע אנושי. מכירה את "תפילת השלווה"? ("אלי, תן בי את השלווה - לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם, את האומץ לשנות את מה שביכולתי ואת התבונה להבחין בין השניים".)
נדמה לי שקבלה של מילות התפילה באופן עמוק וכן, תאפשר לך לחיות את החיים ביותר רוגע\שלווה פנימיים.
המלחמה הפנימית שלך במה שאולי לא ניתן לשנותו, גובה ממך קורבנות: ייאוש, כאב, כעס עז.
להגיע לשלווה יחסית, זה להיות מוכנה לקבל את האפשרות לקחת שליטה על מה שאפשרי בחייך ורק עליו. לבחון שוב את סדרי העדיפויות בחיים ולפעול למען התפתחות והשגת רגשות חיוביים גם במישורים נוספים בחיים על יד הפרנסה (הקשה).
התנצלותי על העיכוב הרב במענה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)