מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני ורפורמת בריאות הנפשיהודה07/05/2015
שלום , זו תתחיל לפחות כשאלה טכנית ואם יהיה צורך גם פרטית יותר..
הבנתי שעוד חודשיים אמורה להתבצע רפורמה שעיקרה העברת האחריות על בריאות הנפש מהמשרד לקופות החולים .
אך מה בדיוק!! הפרטים שלה , מה היא כוללת ,אין ממש בנמצא
האם ידוע לכם ?? אודה לכם על כל מידע אפשרי
שאלתי הספציפית היא האם תהיה הגבלה על מספר הטיפולים ? בהינתן מצב של אבחנה בהפרעת אישיות ואוסידי , ומה תהיה העלות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כאן מי שיענה לך
שירי22/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יהיו לך תשובות תיידע אותנו גם
שירי22/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער
יהודה23/06/2015באמת מצער שאני מחכה כלכך הרבה זמן ואין אפילו תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודה תפנה לקופה שלך ותברר פרטים
ליאור23/06/2015זה באמת מצער שאין כאן מענה מקצועי. תרגיש טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהודה24/06/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודה
שירי26/06/2015ממה שקראתי באינטרנט הרפורמה הזו היא על הפנים. מבחינת טיפול פסיכולוגי אין הבדל למעט זה שתצטרך הפניה מהרופא משפחה וכמו כן זה כבר לא יהיה דיסקרטי הכל ידוווח לו. הרעיון הוא להכניס יותר פסיכיאטרים לקופה שיתנו יותר תרופות. העיקר עושים פרסומת במסווה של להטיב עם הלקוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה קופה אתה?
שירי26/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע את יודעת על זה פרטים?
שירי03/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע את יודעת על זה פרטים??????
שירי04/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ורפורמת בריאות הנפש - תגובה
נטע אדלר02/08/2015שלום יהודה,
צר לי על העיכוב הרב בכתיבת התשובה.
משמעות הרפורמה היא אכן העברה של שירותי בריאות הנפש בישראל מידי משרד הבריאות אל קופות החולים.
קופות החולים עמלות כעת על הקמת מרפאות לבריאות הנפש בחסותן, לצד מרפאות לברה"נ הקיימות, שתמשכנה להעניק שירות לציבור. מבחינה זו, בזכות הרפורמה, תתרחב האפשרות להעניק טיפולים בחינם ואני משערת שההמתנה לטיפול תתקצר.
כיוון שקופות החולים אחראיות לתקצוב הטיפולים, המרפאות לברה"נ תצטרכנה להעביר דיווח על הטיפול ולבקש תקציב. הדיווח כולל, למיטב ידיעתי, אבחנה ומספר הפגישות המבוקש לטיפול. אם אני לא טועה, ניתן לבקש תקצוב למקסימום 30 מפגשים ולבקש להאריך את תקופת הטיפול בסיום מספר המפגשים, בעוד 30 מפגשים וכך הלאה.
אני מקווה מאוד שיתאפשרו למטופלים לקבל טיפולים ארוכים, לצד טיפולים ממוקדים לאלו שיכולים להיעזר בטיפולים קצרים. כמו כל בכל רפורמה, נוכל (אנשי בריאות הנפש ומטופלים, כאחד) לעמוד על טיבה, תוך כדי פעולתה.
אם אתה מטופל במרפאה לברה"נ, הטיפול יינתן לך ללא עלות. במידה ואתה מטופל אצל מטפל הנמצא בהסדר עם קופ"ח, הטיפול הינו בתשלום, אך אין לי מידע לגבי השפעת הרפורמה על טיפולים שבהסדר. תצטרך לברר עם המטפל, או עם קופ"ח, כפי שהמליצה שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפול פסיכולוגי יהיה בחינם?
ליאור03/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפול פסיכולוגי יהיה בחינם? - תגובה
נטע אדלר03/08/2015במרפאות לברה"נ , הטיפול ניתן וימשיך להינתן - חינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)