מתאהבת כפייתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתאהבת כפייתית?
    חלי
    17/05/2015

שלום דר',
    אני רווקה בת 34, בלי זוגיות.
    מה שכן אני סובלת מאוסידי מחשבתי כרגע במצב מתון.
    לאחרונה שמתי לב שכל אחד שאני מדברת איתו, אני פשוט לוקחת אותו רציני ולא יודעת למה זה קורה, אני פשוט מתאהבת בו.

האם זה קשור לאוסידי?
    יש לי משיכה כמעט לכל גבר! מה יכולה להיות הסיבה?
    האם אני מתאהבת סידרתית? או שהאוסידי מטעה אותי למעשה וככה אני חושבת בעצם....

אודה לתגובה.
    מה גם למשל כשאני ו לא רוצה בקשר עם מישהו שיצאתי איתו, איך שאנו נפגשים אני משנה את דעתי, הדבר גורם לי לסבל רב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתאהבת כפייתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים?

חלי
    20/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי אין מי שיענה. מנהלת הפורום עזבה

שירי
    22/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אמרה שתחזור

שירי
    26/06/2015

אז אולי פעם תזכי לתשובה ממנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא חזרה אבל עדין לא עונה

גל
    08/07/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאהבת כפייתית? - תגובה

נטע אדלר
    17/07/2015

שלום חלי,
    קשה לי לדעת אם ההתאהבות או המשיכה שאת חווה קשורה ישירות בOCD, מכיוון שאיני מכירה אותך מספיק ולא את הOCD שאת סובלת ממנו. בד"כ מחשבות אובססיביות מאופיינות בספק מטריד. כך, אם התיאור שלך היה של התאהבות בבחור וקשירת קשר עימו וספקות מטרידים בשאלה האם אכן התאהבת בו, היה אפשר לשער שהשאלות קשורות יותר בOCD. מתיאורך נראה לי יותר שהמשיכה קשורה בצורך רגשי עמוק ורצון עז בקשר ואם כך, הדחף או הרגש ממהר לפעול ולעיתים מתגבר על המחשבה\ההיגיון. חשוב שתהיי מודעת לתהליכים הללו בתקופה הנוכחית ושתפעלי מתוך שימת לב מוגברת לעצמך: לדחפייך, לרגשותייך ולא פחות חשוב מכך - גם לקול השקול - קול ההיגיון שלך. לפעמים אפשרי יותר לחשוב ולקחת בחשבון אספקטים שונים, בנוכחות אדם אחר, למשל חברה טובה וכמובן בתוך טיפול פסיכולוגי, עם מטפל.

התנצלותי על העיכוב הרב בתשובתי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - סיפקה אותעוד שאלה

אני
    23/07/2015

בוקר טוב לך :)

את צודקת בהחלט , אני צמאה לזוגיות, מכיוון שהמון זמן אני לבד.

מה שכן אני רוצה להבהיר שזו לא משיכה לכל גבר, אלא לגברים מסויימים שבאמת יש לי משיכה אליהם.

עד עכשיו נזרתי בחברות כשיצאתי לדייטים, וכולם נגמרו בלי המשכיות.
    מה גם שזה מאוד בלבל אותי כשכל אחת/אחד אמר את דעתו.

כיום אני רוצה להגיע להחלטה לבד, בלי תלות בדעות אחרים.

מה שמציק לי מאוד, זה כשאני מכירה מישהו, אני לא מפסיקה לחשוב עליו, הדבר מסתובב לי בראש בלי הפסק - וזה גורם לי לסבל רב.

יש לי אוסידי מחשבתי.

חצי שנה האחרונה התגברתי על האובססיה במחשבות, אך בימים האחרונים זה חזר שוב.

לא יודעת מה לעשות? איך לשלוט במחשבות האלה?!

אני מנסה לעבוד על משמעת עצמית כשליטה במחשבות, אך זה לא קל.

אשמח לשמוע את דעתך בזמנך הפנוי.

יום טוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - סיפקה אותעוד שאלה - תגובה

נטע אדלר
    26/08/2015

הי חלי,
    אומנם אני לא בטוחה אם הבנתי בדיוק את הOCD המחשבתי אבל נראה לי שקלטתי מדברייך על קשר בין איזו עצמאות שאת רוצה בה ורצון לסמוך על עצמך בקבלת החלטות (בענייני גברים הפעם, אבל אולי הנושא של עצמאות אינו חדש לך ונוגע בעוד תחומים בחייך) לבין מחשבות אובססיביות על גברים.
    אולי קשה לך לסמוך על עצמך. עד עתה החברות (אם הבנתי נכון) עזרו בקבלת החלטות ומשעה שהחלטת לקבל החלטות בעצמך, כנראה עלתה החרדה.
    נדיר שתהיינה אובססיות מחשבתיות ללא קומפולסיות ולפעמים הקומפולסיות הן גם במחשבה. אולי מה שאת קוראת להן אובססיות, הן בעצם קומפולסיות. הOCD עלול להיות מתוחכם וכדאי מאוד להיעזר במטפל כדי לזהות מה האובססיות ומה הקומפולסיות ולטפל. במקביל, לקיים שיח בטיפול בו המטפל לא יחווה את דעתו על ההחלטות שלך - כמו חברים, אלא יעזור לך להבין את הרצונות והצרכים שלך, בקשר עם גבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרת כאן משהו שעורר את תשומת לבי

אני
    27/08/2015

בוקר טוב לך נטע,
    מה הכוונה קומפולסיות מחשבתיות????

אשמח לפירוט.

יכול להיות שהקומפולסיות גורמות לי לאי החלטיות???
    אסביר לך מעט;
    נגיד שעשיתי מעשה שאחר כך התחרטתי עליו, אז אני נוהגת להשתמש באקטיביזצייה מול המראה, בכדי לחזק את דעתי או בכדי להרגיע את חוסר המנוחה, עקב המעשה.

האם לזו הכוונה?
    אולי אין לי בכלל אוסידי?!
    אולי אני פשוט חסרת בטחון, לאור המצב שאני לבד ודואגת לעצמי.

תודה מראש,
    חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מעצבנתתתתת

שירי
    27/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו