מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עומס רגשיShushon07/06/2015
שלום,
אני בת 35+ נשואה לבעל תומך ומדהים ואמא לילד מופלא בן שנה וחצי. עברנו ועדיין עוברים תקופה מאוד לא פשוטה - מיד אחרי הלידה גילו לאח שלי סרטן ותוך פחות משנה הוא נפטר. בתום ה-30 התחלתי עבודה חדשה וניסיתי, במאמץ רב, לייצר שיגרה. הבעיה היא שאני לא מצליחה - למרות שממש מתאמצת - אני מרגישה על סף קריסה.
אני אוהבת את העבודה ומאוד אוהבת את המשפחה, אבל מלבד בעלי - אין לי תמיכה (אין לי משפחה מורחבת). ניסיתי לנוח, אבל התחושה היא שהמוח ״לא משתף פעולה״, יש יותר מדי עומס (רגשי בעיקר).
אני לא מצליחה לתפקד - לא בבית ולא בעבודה - כל העומס נופל על בעלי. אני שוקלת לעזוב את העבודה (במילא אני לא מתפקדת כהלכה וזו רק שאלה של זמן עד שהדברים יצופו). אני חוששת שאני מעמיסה יותר מדי על בעלי. מה לעשות על-מנת להקל? להתאמץ יותר? לוותר?
אשמח לעצתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולחת לך תנחומים ושלא תדעי יותר צער
ליאור08/06/2015זה כאב גדול לאבד אח. זה בלתי נתפס. ובייחוד שזה קורה אחרי דבר מרגש וטעון כמו לידה. צריך זמן לעקל את הדברים. טוב שיש לך דברים שממלאים אותך כמו בעל תומך, ילד נפלא ועבודה חדשה שאגב לא כדאי לעזוב אותה. בשביל לא להעמיס על עצמך ועל בעלך כדאי שתשתפי ברגשות שלך אנשים אחרים. אולי תשקלי ללכת לקבוצת תמיכה של אחים שכולים. או ללכת לשיחות בארבע עיניים. תכתבי הרבה זה משחרר ותספרי לעולם כמה הוא היה נפלא. לעולם הכאב לא נגמר אבל את תלמדי לחיות לצידו ולמשיך בחייך ול לחיות איתו ולהיות משותקת ומדוכאת. שולחת לך חיבוקים גדולים ואהבה ותמיכה. (((((((())))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Shushon09/06/2015שירן, תודה על התגובה הרגישה והמרגשת. אני לא יודעת אם את אשת מקצוע, אבל לאור התגובה ניכר שכן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שאת מרגישה יותר טוב
ליאור15/06/2015אומנם צברתי ידע וניסיון בפסיכולוגיה, אך לא צריך להיות מבין גדול בשביל לחוש את חווית הכאב שלך. אשמח אם תחזרי ותספרי על תחושותייך. ליבי איתך והעיקר בריאות טובה וחוסן נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס רגשי - תגובה
נטע אדלר08/07/2015שלום Shushon,
צירוף האירועים שעברת לאחרונה: לידת הבן ופטירת אחיך, הם שני אירועים עוצמתיים ברגשות ומנוגדים כ"כ באיכות הרגשית שלהם. קשה להכיל את הפער הזה, שבין השמחה שבחיים שנוצרו, אל מול הצער שבמוות והאובדן הקשה.
אני מציעה לראות בתקופה הקרובה תקופת ביניים, עד לחזרה לשגרת תפקוד, בה תאפשרי לעצמך להאט את קצב התפקוד והחיים, להיעזר ולהיתמך ע"י בעלך ולשקול לגשת לטיפול נפשי שיתן לך מקום משלך להביע רגשותייך בצורה חופשית ולקבל תמיכה רגשית.
התנצלותי על העיכוב בשליחת התשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני איבדתי את אבא שלי סמוך ללידה
ליאור08/07/2015של הבן שלי. ונאלצתי גם לדאוג לאמא חולה. ולטפל בילדים קטנים. לא פשוט. והייתי גם צריכה להלחם על הקריירה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)