להחליף מטפלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להחליף מטפלת
    רעות
    17/06/2015

שלום לפורום,
    התחלתי טיפול בנובמבר אצל פסיכולוגית (דינמית) שנמשך מספר חודשים. הטיפול היה מאוד משמעותי ועזר לי לעשות שינוי מאוד גדול בזמן קצר יחסית. למדתי הרבה על עצמי והטיפול עזר לי לקבל את העבר שלי ולהבין את הכוח שיש לי בלשנות את ההווה ובכך את העתיד. גם הקשר שהיה לי עם המטפלת היה מאוד עמוק ואינטימי ותוך זמן קצר יחסית פיתחתי בה אמון ורגשות מאוד חזקים מה שעזר לי מאוד בתקופה לא קלה בחיי. לפני כחודש וחצי החלטתי שאני לא מעוניינת להמשיך את הטיפול כי האמנתי שקיבלתי מספיק כלים בשביל להתמודד מעתה בעצמי עם האתגרים בחיי, למרות שהמטפלת חשבה שזה מוקדם מדי ואפילו לא האמינה שבאמת עשיתי שינוי כל כך גדול בזמן כזה קצר, אובחנתי גם בהפרעת אישיות גבולית ולכן אפשר להבין מדוע היא חושבת כך.
    בכל מקרה, הייתי משוכנעת לחלוטין שאני לא צריכה אותה יותר ולכן סירבתי להמשיך את הטיפול. אבל עכשיו אחרי חודש וחצי אחרי שנגמרה האינרציה של הטיפול, אני מתחילה להבין למה היא התכוונה ואני מוצאת שיותר ויותר קשה לי לשמר את התועלות של הטיפול ושיש עדיין בעיות מתחת לפני השטח שמשפיעות על החיים שלי כך שנראה שהיא (והסטטיסטיקה) צדקה.
    העניין הוא שאני רוצה לחזור לטיפול אבל לא בטוחה אם כדאי לי לחזור אליה. אני יודעת שהיא (יחסית) מכירה אותי ואת סיפור חיי ועברנו הרבה דברים ביחד כך שההשקפה שלה כנראה טובה יותר מזו של מטפל חדש שאצטרך לספר לו שוב את קורות חיי וכו'. ועדיין אני מרגישה שאני ממש לא רוצה לחזור אליה אולי בגלל שהיא מזכירה לי תקופה קשה בחיי שאני מפחדת ליפול לשם שוב. וגם אני חוששת שבגלל שהרגשתי רגשות חזקים כלפיה, זה היה כמו ערפל שהקשה עלי לדבר על נושאים אחרים בחיי מלבד מערכת היחסים שלי איתה. מצד שני, אני מודעת לדפוס ההתנהגות החוזר שלי של לברוח ממערכות יחסים אבל אני לא יודעת אם כדאי להתמודד עם זה איתה כדי לעשות שינוי או להניח לזה ולשאוב כוח מטיפול עם מטפל חדש.

אשמח לדעות שלכם בעניין, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להחליף מטפלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להחליף מטפלת - תגובה

נטע אדלר
    03/07/2015

שלום רעות,
    אני קוראת את ההתלבטות שלך. שומעת על טיפול שהתחיל להיות משמעותי ויקר ערך, על מטפלת שהצליחה לאפשר לך, בזמן קצר יחסית, להרגיש אמון כלפיה ועל נכונות שלך לשתף ולהתמסר, טיפול שעזר לך לעשות שינוי וללמוד על עצמך.
    נשמע לי שדווקא ה*קשר* הקרוב והמיטיב שיצרת עם המטפלת, הוא זה שגורם לך עתה (ואולי גם אז, כשבחרת להפסיק?) להתרחק ממנה. אני סבורה שכדאי להמשיך את הטיפול מהמקום בו התחיל ונדמה לי שלאורך זמן ובאופן עמוק, תרוויחי מכך יותר מאשר ממעבר לטיפול חדש.

התנצלותי על העיכוב הרב עד לשליחת המענה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו