בן חייל במשבר נפשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן חייל במשבר נפשי
    יוכי
    08/07/2015

שלום,
    אני גרושה פלוס 3.בני הבכור חייל טרי נפצע במהלך הקורס מסכין בבטנו.בית החולים ,הבן והבעל לשעבר שוללים ארוע אובדני.אני חוששת מאוד שהיה ארוע של פגיעה עצמית.הבן התקשה להשתלב בבית הספר,המוטיבציה שלו נמוכה וגם הדימוי העצמי..הוא גדל בפיצול עם הורים שדיברו בשפה שונה.הוא ניזוק מהמאבק המשפטי שהיה לצורך הגירושין.הוא סיגל לעצמו דפוס של התנהגות בטלנית ולהערכתי סובל מקושי רב להסתגל למסגרת בכלל.לאחר ארוע הפציעה האבא התגייס לעזור וזו נקודת אור משמעותית ביותר כדי לקדם את הבן.אנו משוחחים עם הבן,מלווים ועוזרים לו.אנו לוחצים שיסגל לעצמו סדר יום עם עשייה וזה קשה עקב התנגדויותיו הקשות.אני לוחצת על האבא שלא יאפשר לבן לשהות שעות בביתו כשהוא בעבודה.אנו מנסים לעקור את הדפוס הבטלני של הבן,מנסים לגייס את המוטיבציה שלו שיעזור לעצמו וזה קשה מאוד.
    נא דעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חייל במשבר נפשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאירית ונטע נא התייחסותכן להודעה.

יוכי
    27/07/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להוריד את התמונה של אירית

שירי
    27/07/2015

היא לא עונה בפורום מעל שנה ומקבלת פרסום חינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף כל סוף

שירי
    13/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חייל במשבר נפשי - תגובה

נטע אדלר
    12/09/2015

שלום מיכל,
    צר לי על העיכוב בתשובה,
    אני זוכרת את ההודעה הראשונה שלך לגבי בנך, בה סיפרת על אירוע הפציעה ועל השאלה האם להחזיר את בנך לשירות הצבאי. אני מבינה מההודעה הנוכחית כי בנך אינו ממשיך בשירות בצה"ל. אני שמחה לקרוא על המעורבות של אביו. יחד עם זה, אני שומעת כי דעתך אינה נוחה וכי את קושרת את האירוע להיסטוריה המשפחתית ולקשיים האישיים של בנך. אני מסכימה איתך שתעסוקה עדיפה על בטלה, אולם מהמעט שהבנתי, לבנך ישנם קשיים רגשיים העומדים בבסיס התנהגותו ולכן נראה לי שהפעלת לחץ עליו איננה הפתרון, אלא שיח איתו. אם אינו מוכן לקבל סיוע רגשי, אני מציעה, כפי שנדמה לי שכתבתי בתשובתי הקודמת אלייך, שתפני את, ועדיף עם אביו של הבן להתייעצות אצל מטפל משפחתי. בהתייעצות כזו, תוכלי לספר את הסיפור המלא ולקבל עזרה ממשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו