מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרה..דנה17/07/2015
אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד ושאני רחוקה מעצמי מאי פעם. אני בחורה צעירה בת 23, אבל מרגישה בת 100. הייתי בזוגיות של שנתיים וחצי שנגמרה בפרידה מאוד קשה ואחריה עוד קשר של חצי שנה שלא הלך, מאז אני לא רואה שום אפשרות בזמן הקרוב לזוגיות. אני מרגישה שפשוט מיציתי. בטווח הרחוק אני רוצה להתחתן ולהתמסד אני פשוט לא רואה איך זה קורה כרגע אחרי כל מה שעברתי לאחרונה בתחום הזה.
אני עסוקה כל הזמן בלימודים,(עולה עכשיו לשנה שלישית) והמקצוע שבחרתי מאוד מאוד תחרותי וצריך להיות מאוד טוב במה שאתה עושה כדי להתפרנס לאחר מכן נטו מהמקצוע .. לכן אני כל הזמן בלחץ, מקנאה בטובים ממני, שכחתי שבאתי למקצוע הזה מתוך אהבה ותשוקה הכל נהפך אצלי לתחרות ורק להיות טובה יותר וטובה יותר. זה גדל למימדים מפלצתיים של הלקאה עצמית כשמשהו לא הולך, כל הזמן לחץ להספיק ולעשות, ייסורי מצפון וביטחון עצמי ברצפה. תקופת המבחנים שאני בעיצומה לא עוזרת. בזמן האחרון אני חווה התפרצויות בכי וזעם בגלל הלחץ הנפשי שאני נתונה בו. ניסיתי להרגע לעשות מדיטציות, נשימות, אבל אני מגלה קוצר רוח יוצא דופן ולא מצליחה לאפס את עצמי. זה ממשיך בנדודי שינה, ובעייפות תמידית מהחיים ובכאבים בחזה.
אני קמה בבוקר בלי תשוקה ליום שלפני ובלי שמחה. על פניו יש לי את כל מה שאני צריכה- משפחה אוהבת, בריאות, חברים ואפילו מראה חיצוני טוב מאוד. אבל אני אומללה בגלל שאני מרגישה שאני כל הזמן על שעון מתקתק- להיות בין הטובות ביותר במקצוע שלי. מה לעשות? אני לא יכולה בשום פנים ואופן להמשיך ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
גל25/07/2015התקופה שאת נמצאת בה היא באמת תקופה מלחיצה. מצד אחד פרידה מחבר אחרי תקופה ארוכה ומצד שני לחץ של בחינות. זו בכלל תקופה מבלבלת בין המרוץ לקריירה למרוץ לבניית חיימשפחה למול התחרות עם בנות אחרות. אבל יש לך הרבה דברים טובים להאחז בהם. קודם כל את צעירה. את שאפתנית. את סטודנטית מוצלחת. את לומדת מקצוע יוקרתי. יש לך חברים. ת בריאה ואני בטוחה שיש עוד הרבה. מציעה לך להפגש עם פסיכולוג של המכללה או האוניברסיטה זאת לומדת כדי קצת לעשות סדר בדברים ולנסות לפרוץ את המעגל של הרגשות הקשים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה.. - תגובה
נטע אדלר29/08/2015שלום דנה,
את מתארת שני נושאים משמעותיים בחייך בהם את חווה בעייתיות: זוגיות ולימודים. יכול להיות שיש קשר בין השניים, בין החלטה מודעת, בזמן הקרוב שלא להיכנס לזוגיות לבין הכניסה הבלתי מתפשרת והתחרותית בתחום הלימודים. אני שומעת שחווית אכזבה גדולה מקשר. אולי תיעול המשוקעות הנפשית להצלחה בלתי מתפשרת בלמידה היא דרך לשקם את העצמי הפגוע. את כותבת כי את חשה שאת הולכת לאיבוד ומתרחקת מעצמך. זהו תיאור נוגע של החוויה הנפשית שלך כרגע. כנראה שהתחרותיות, על אף שמשרתת איזה צורך בנפשך - מסיבה לך כאב נוסף. הכאב הזה הוא איתות של הנפש, בעיניי, לטפל בעצמך. אני מאוד ממליצה לך להיעזר בטיפול פסיכולוגי, שיהווה קשר בטוח ויציב, להתארגן בו פנימית (אולי גם חיצונית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)