מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות עם אבאשירי18/07/2015
שלום,
קוראים לי שירי ואי בת 22
רציתי לשתף בעניין שנורא מטריד אותי לאחרונה.
עד לא מזמן לא הייתי בקשר עם אבא שלי, ההורים שלי התגרשו שהייתי ילדה בת 4 אבא שלי סובל מחרדות ומבעיות נפשיות קשות. אבא שלי הוא בן אדם מאוד בקורתי, בילדותי הוא נהג כל הזמן לרדת עליי ולפגוע בי גרם לי תמיד להרגיש כאילו אני לא טובה מספיק היה מקלל אותי ויורד עליי מבקר כל צעד קטן שהייתי עושה ומרביץ לי.
בתור ילדה ועד היום אני סובלת נשאר בי חותם של חוסר בטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך כתוצאה מהיחס המשפיל שלו, אני לא סומכת על גברים ולא רוצה לצאת עם אף אחד, אני תמיד מבקרת את עצמי מרגישה שאי אפשר לאהוב בכלל מישהי כמוני, למרות שהרבה אנשים בסביבה שלי חולקים על זה לי קשה להאמין שזה נכון.
באיזה שהוא שלב בחיים החלטתי שאני לא רוצה להיות איתו יותר בקשר בתגובה הוא החליט לערב עובדות סוציאליות וכיוצא בזה משהו שהרחיק אותי ממנו יותר.
לאחרונה חידשתי איתו קשרים החלטתי לנסות לתת למערכת היחסים הזו צ'אנס חשבתי שאולי עם השנים משהו בו השתנה , אבל אני מתחילה לראות שוב את אותן ביקורות וירידות צצות להן, אני מרגישה כלואה וחסרת ביטחון בסביבה שלו כל פעם שאני חוזרת ממפגש איתו אני מרגישה בתוכי סוג עגמומיות ועצבות, ניסיתי להעלות את הנושא בפניו ולהסביר לו שהביקרותיות הזו שלו רק פוגעת בי ושכדי לתקן את הקשר בינינו הוא ציך להיות יותר תומך ופחות ביקורתי ושיפוטי ואני עדיין לא רואה איזשהו ניסיון מצידו לשפר את היחס הזה.
מרגישה אובדת עצות, מצד אחד אני מרגישה כאילו שיהיה לי הרבה יותר בלעדיו בחיי ושעליי לנתק איתו קשרים ולהקיף את עצמי באנשים אוהבים ותומכים אנשים חיוביים אבל מצד שני לא נעים לי לפגוע בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אבא - תגובה
נטע אדלר26/08/2015שלום שירי,
את מספרת על מצב משפחתי סבוך ועל דילמה לא פשוטה שאת מצויה בה.
בשונה מכל אדם אחר בחיינו, מהורים אי אפשר להתגרש או להיפרד באמת, אפילו אם בפועל יש תקופות של ניתוק, או אפילו ניתוק למשך כל החיים. היחסים מהילדות הם רבי השפעה וממשיכים להתקיים בתוכנו, גם אם לא מתקיימים יחסים בפועל ואפילו לאחר מות ההורים. אין קשר שיש לו השפעה גדולה יותר עלינו מאשר קשר עם הורינו. כשהיחס פוגעני, כשהוא מסב צער ומשפיע על הדימוי העצמי, כמו בקשר עם אביך, זה מסובך. מאוד. אי אפשר עם אבא, אבל גם אי אפשר בלעדיו.
את מבקשת עזרה בפועל, אך אני מרגישה צורך להתייחס קודם כל למה שבנפשך: לקושי להתקרב בקשרים - שלהבנתך מושפע מחוויות עבר, מהיחס של אבא - שהשפיע על החוויה שלך את עצמך ועל האמונה בעצמך. הנושאים הללו, כדאי שיהיו מעובדים בטיפול, כדי שתוכלי לחוות את עצמך באופן שלם יותר. להגיד על טיפול פסיכולוגי שהוא "חוויה מתקנת", זו אמירה מרחיקת לכת בעיניי, אי אפשר "לתקן" באמת את חוויות העבר. אבל חוויה טיפולית טובה ומצמיחה יכולה להיות "חוויה נוספת ומשמעותית", מעצימה וייחודית בהתפתחות העצמי שלך.
בנוגע להחלטה בפועל האם לקיים קשר עם אבא, אני חושבת שאם תצליחי (אולי בעזרת טיפול טוב) להגיע לקבלה (השלמה) של החולשות של אבא והבעיות שלו, תוכלי לחזור להיות איתו בקשר באופן שפחות תושפעי ותפגעי ממנו.
התנצלותי על ההמתנה הארוכה למענה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם אמא אין לך בעיות?????
שירי27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלי חיבוק יקרה
שירי30/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)