מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להתחיל טיפולמישהי01/10/2015
שלום
אני סטודנטית בת 30 ומעוניינת להתחיל טיפול פסיכולוגי עקב חוסר ביטחון עצמי שגורם לי לחוסר הצלחה וכו'
יש לי גם רקע של הורים גרושים מגיל 7 וכנראה בעיות נלוות מהבית
קצת מלחיץ אותי ל'היכנס לזה'
אני חברותית ולא ביישנית בד"כ אבל לא ממש פתוחה לגבי הנפש שלי..
מצד אחד אני די החלטית בעניין שהגיע הזמן לפתור את הבעיות ומצד שני לא בטוחה שארגיש מספיק בנוח להיפתח ולהיחשף וקצת מתביישת מהעניין
הייתי שמחה אם אוכל לקבל מעט מידע לגבי התחלת טיפול איך זה הולך?
אני מבינה שבפגישה ראשונה אצטרך להציג את עצמי + קצת רקע אבל אח"כ מה הלאה ואיך מתחילים..?
אולי זה יעזור לי פחות לחשוש מזה..
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל טיפול - תגובה
נטע אדלר01/10/2015שלום מישהי,
התחלה של טיפול. מחד - מרגש, מאידך - מעורר חששות.
למעשה, הטיפול שלך כבר התחיל (-: הוא התחיל להתרקם במחשבותייך ובליבך. את מתחילה לחשוב ולהרגיש את עצמך כמטופלת, להרהר על עצמך בתוך יחסים בחייך לעומת על עצמך בתוך יחסים אפשריים עם מטפל וכבר מפנה שביל גישה לעולם הפנימי שלך.
כיצד יראה הטיפול שלך? אין לי מושג. כל דיאדה של מטפל-מטופל, יוצרים יחד קשר ייחודי וחד פעמי. זה הקסם שבטיפול. עם זאת, אני מבינה את המשאלה שלך לדעת יותר לקראת מה את הולכת.
אני יכולה לשתף, שמטפלים שונים עובדים בסגנונות שונים, אך רוב המטפלים שאני מכירה, אכן נוהגים להקדיש את הפגישות הראשונות (פגישה אחת עד שלוש, בד"כ) לשמוע רקע על המטופל ולשאול שאלות. בפגישות הללו, המטפל אקטיבי יותר ומנחה והמטרה שלהן היא כפולה: גם להבין הבנה ראשונית ולגבש הערכה לגבי הקשיים איתם המטופל מגיע וגם לאפשר הכרות ראשונית בין המטפל למטופל.
בפגישות הבאות ובעצם לאורך כל הטיפול, המטפל מפנה מקום למטופל להביא עצמו ופחות מנחה באופן ישיר. מטופלים מוצאים את הדרך להביא את עצמם וכפי שלמטפלים סגנונות שונים, כך למטופלים סגנונות שונים.
אפשר להתחיל ולשתף בנושאים שהם פחות "נושאי ליבה" בחייך ולאט לאט, עם התפתחות האמון, לשתף יותר ברגשות ובמחשבות שייעלו עם התקדמות הטיפול. לכל יש מקום. לאירועים חיצוניים בחייך, בהווה ובעבר ולאירועים פנימיים - רגשות, מחשבות, חלומות ופנטזיות שעולים, גם סביב הקשר שיתחיל להיווצר עם המטפל.
אני מבינה שאת מקווה לפזר את הערפל, כדי להרגיש פחות חששות, אלא שהחששות הם חלק מהטיפול, הם רגשות. במקום לנסות להרגיש אותם פחות, אני מציעה לך להביא אותם אל הטיפול, להביע אותם בפני המטפל, כמו גם את האמביוולנציה שאת מתחילה לחוש בקשר לאפשרות לחשוף חלקים מנפשך. והנה - את כבר בתוך הטיפול.
בהצלחה! ומועדים לשמחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)