קנאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה
    ש
    02/10/2015

שלום רב,
    אני בת 26 ואני מקנאה כבר שנים במישהי שלמדה איתי בתיכון. אמנם אני לא פוגשת אותה אבל כמה זמן מציצה עליה בפייסבוק. אני מקנאה בזה שהיא יפה יותר ממני. תמיד מאז שהייתי קטנה תפסתי את עצמי כיפה ואז כשפגשתי אותה הרגשתי שעולמי חרב עליי. מאז אני לא מפסיקה להיזכר בה, להיות אובססיבית לגביה, לרצות שיקרה לה רע. מבקשת את עצתכם..הקנאה אוכלת אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה - תגובה

נטע אדלר
    02/10/2015

שלום ש,
    קנאה היא רגש טבעי, אנושי, קנאה יכולה להיות אפילו גורם מגדל: "קנאת סופרים - תרבה חכמה". אלא שלפעמים קנאה גדלה לממדים לא רצויים, שיכולים להיות מזיקים ואפילו הרסניים. הקנאה שאת מדברת עליה, היא קנאה שיש בה חמדנות ומונעת ממחשבות קיצוניות: אם יש יפה ממני - עולמי חרב עלי.
    כדי ליצור שינוי בחייך, כדאי לך לחשוב איך את יכולה להפסיק "להאכיל" את הקנאה, למשל ע"י הפסקת החיטוט בפייסבוק, ש"משמין" אותה. במקביל - בפן הרגשי, נראה לי שאל הבחורה המסויימת מתנקזים רגשות והתייחסויות שמקורן בעצמך ושההתעסקות באותה הבחורה מספרת על קושי רגשי שלך לקבל את עצמך כפי שהנך (לפעמים זו עבודה קשה!). אני יכולה להציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי משום שאני מאמינה שטיפול יוכל לעזור לך בכל ההיבטים: המחשבתי, ההתנהגותי והרגשי.

מועדים לשמחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נטע

ש
    09/10/2015

תודה על תגובתך. לצערי הייתי כבר אצל לא מעט פסיכולוגים ומטפלים שלא הצליחו לעזור לי. הבעיה שהיא נראית לי מושלמת, גם חיצונית וגם פנימית. היא חברותית, נראה שגם שנונה-עונה מהר ולי לוקח שעות לחשוב על תשובה. תמיד אמרו לי שאין בן אדם מושלם ושתמיד יהיה משהו שלא נאהב בעצמנו. אבל אני לא מוצאת בה שום פגם!!! אני שואלת למה דווקא היא ולא אני? מה היא עשתה שמגיע לה הטוב הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מבזבזת זמן יקר

ליאור
    10/10/2015

שאת צעירה ובריאה ויכולה לכבוש את העולם. מה שיש לה זה לא בשליטתך. תתרכזי בך. תבני את עצמך ותראי שאפילו את יכולה להיות יותר טובה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאור על תשומת הלב והעצה החכמה

ש
    15/10/2015

זה כ''כ נכון מה שאמרת! באמת אתחיל ליישם את מה שאת אומרת.
    יום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתיישמי את הדברים

ליאור
    06/11/2015

ולא תחיי בצער ובקנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאור יש תמיד עצות חכמות

שירי
    06/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נטע - תגובה

נטע אדלר
    14/10/2015

אני שומעת את המוטרדות שלך מאותה הבחורה ומההשוואה שלך אליה ואפילו יכולה להבין ללבך. מרחוק, "הדשא של השכן (באמת נראה) ירוק יותר". אלא שהשאלות: "למה דווקא היא ולא אני", הן אינן מקדמות אותך בשום דרך. להפך. הן מעמיקות את ההתבוססות בקנאה. אני חושבת שהטיפול יצטרך לעזור לך להגיע לקבלה עמוקה של החיים כפי שהם ולהציע כלים להתמודדות עם המחשבות הבלתי מרפות. את יכולה לנסות שיטת טיפול אחרת, (אם התנסית בטיפול דינמי, נסי טיפול קוגניטיבי ולהפך) או מטפל אחר, אך אני מציעה לא לוותר על טיפול, מפני שאני מתרשמת שיקשה עלייך לחלץ את עצמך ממעגל הקנאה ללא עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נטע על העזרה! יום מקסים

ש
    15/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו