האם לשוחח עם אמא או לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לשוחח עם אמא או לא
    שרית
    02/10/2015

אנחנו 4 ילדים אני הבכורה ועד שלושה אחרים, כולנו נשואים עם משפחות וגרים במרכז, הורינו בירושים. גדלנו בבית מאוד מלוכד, יחד עם זאת אמא לא ידעה לתת חום ואהבה , תמיד עניין אות הניקיון הבית ועם השנים הנושא החמיר מאוד והיא ממש נעשה אובססיבית לניקיון, עצבנית ומרירה, אף פעם לא היו לנו יחסים קרובים איתה ופתוחים, במיוחד לי ולה, מעולם לא דיברתי איתה חופשי, או על רגשות וכו'. כשאני עברתי תהליכים אישיים, סלחתי לה על הרבה דברים ואין בי כעס עליה. היא מאוד שטלתנית וגם לעיתים לא נותנת מנוחה לאבא שלי שהוא אדם חולה., עם אבא שלנו אנחנו יכולים לדבר על הכל, ולשתף אותו. הוא תמיד הגב החזק במשפחה, אמי די תלויה בו....העיניין כזה, במהלך השנים נהיה בלתי נסבל להגיע אליהם הביתה, אמא עצבנית, "יושבת על הצוואר" כל דבר מעירה,גם אם מנסים להגיד לה משהו היא מיד עונה "אני לא צריכה שיגידו לי מה לעשות אני יודעת" בטון דיבור לא נעים, לא נותנת חופש פעולה אצלה בבית,כאשר כולנו מגיעים עם הנכדים, יש סביב השולחן אוירה של לחץ, וכל זה ממה שהיא מקרינה, היא חייבת שהדברים יעשו כאן ועכשיו. שוחחתי עם אחיי וכל אחד מהם מרגיש בדיוק כמוני, לא נעים להיות לידה, לא נעים להגיע לשם, גם בעלי והגיסות שלי מרגישות בדיוק אותו דבר. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות , מאוד קשה להיות לידה, כשאחי אמר לה יום אחד שהיא צריכה טיפול או לקחת כדור להרגעה, היא התפוצצה עליו מאוד. אני ממש לא יודעת מה לעשות, מה להגיד והאם לשוחח איתה..מעולם לא שוחחתי איתה על דברים עמוקים ורציניים....אשמח לתגובה כי הגענו למצב שלא בא לנו לנסוע לשם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לשוחח עם אמא או לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לשוחח עם אמא או לא - תגובה

נטע אדלר
    02/10/2015

שלום שרית,
    אין ספק שאמך סובלת אך מתנגדת לראות זאת או לקבל עזרה. להיות בצד הנעזר משמעו להכיר בחולשה או בקושי. זה צעד קשה עבור כולנו ובמיוחד עבור מי שפחות מחובר לעולם הרגש.
    האם יש מי מבני המשפחה המורחבת או החברים שמקובל על אמך ושהיא מעריכה אותו? לפעמים דווקא מישהו רחוק יותר מאשר בן משפחה קרוב, יכול להגיע אל הלב, מפני שאיתו היחסים אינם טעונים רגשית כל כך.

אם זה לא אפשרי, נראה לי שלפני החלטה על פתרון רדיקלי של הפסקת הביקורים, כדאי לנסות ולשוחח ואולי לא רק פעם אחת, גם אם הפעם הזו לא תצלח, בבחינת "אבנים שחקו המים". לנהל את השיחה מתוך כבוד ורגישות, אך גם להביע באופן אסרטיבי את אי-הנוחות. אני מציעה שלא לרכז את ההצעה לפתרון באמך ("את זו שצריכה כדור או טיפול") אלא בהצעה לפתרונות הדדיים. לא להשתמש באמירות מעורפלות ("האוירה לא נעימה") אלא להחליט מראש על דבר אחד או שניים, שמקשים על הביקור, להסביר באופן ברור מהם ולנסות להגיע להדברות לגביהם.
    אם זה מתאים, אולי כדאי לקיים את השיחה(\שיחות) ביחד עם אביך, גם מפני שהוא נשמע כמי שיכול לאזן את השיחה ולרכך אותה וגם מפני שנוכחותו עשויה לעזור לך להרגיש בנח.

בהצלחה,
    מועדים לשמחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו