שאלה בנושא חברות וניתוק החברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא חברות וניתוק החברות
    רוזה
    05/10/2015

האם קיימת תופעה ,שאדם שהיית אתו בקשר ידידות עמוק וממושך,אדם שעשית המון למענו,והוא העריך אותך מאוד והודה לך על הקשר ביניכם,
    מנתק את הקשר,שולח הודעות ווטסאפ עם האשמות נגדך,וזהו,אין יותר שום קשר.
    אודה מאוד אם תענו לי ואולי גם תפנו אותי לחומר כתוב בנושא.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא חברות וניתוק החברות - תגובה

יאיר לוי
    05/10/2015

היי רוזה,

העולם החברתי, עולם הקשרים הבין אישיים והחברויות שלנו יכול להיות עבורנו מאד מיטיב, מתגמל ומועיל, אך לעיתים בהחלט מתרחשות תופעות לא נעימות כמו זו שתיארת.
    מדוע זה קורה? אין לי את היכולת להיכנס לראשו של האדם ששינה את יחסו אלייך לרעה ובכזו קיצוניות, כך שאני לא יכול להשיב במקומו. יחד עם זאת, בכל קשר חברי בין אנשים יש שני צדדים (לפחות). אני שומע ממך שהתפנית הזו ביחסים מאד מעסיקה אותך, ובטח כבר חשבת על סיבות אפשריות לדבר. אולי אפשר פשוט ליצור קשר לאותו בן אדם ולשאול אותו מדוע הוא פעל כפי שפעל. יתכן והשיחה תהיה קשה או לא נעימה, אבל שיחה שכזו גם תוכל לתת מענה לשאלות שמעסיקות אותך.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובה של יאיר

רוזה
    05/10/2015

ניסיתי לדבר,להבין,הסברתי את עצמי.הכול ללא תוצאה מלבד האשמות והטחת מילים קשות נגדי. רוצה לנתק את הקשר ,בסדר.
    השאלה שלי אם מכירים תופעה כזו שאדם שעשית לו טוב,מפנה את הגב. אם יש חומר כתוב בתחום הפסיכולוגיה.
    השאלה שלי היא ניסיון להבין,לא לפתור בעיה פרטית. המקרה הפרטי פתור :
    ניתוק.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובה של יאיר - תגובה

יאיר לוי
    06/10/2015

היי רוזה,

עכשיו ראיתי את ההודעה הזו שלך.
    צר לי לשמוע שכך היה, שהקשר החברי הטוב שהיה לכם הסתיים באופן הזה.
    אגב, יתכן גם שכרגע זה המצב ביניכם - ניתוק, אולם יכול להיות והזמן גם יעשה את שלו ואולי בעתיד הדברים ישתנו לטובה. מזווית נוספת, אולי זהו מקרה של "אל תדון אדם בשעת כעסו", כך שהדברים עוד יכולים להשתנות בעתיד.
    לא פעם באמת אנו חווים מצבים בהם אין לנו שליטה על איך אחרים נוהגים, או על מה שהם חושבים עלינו. לעיתים כל מה שנותר לנו לעשות זה לדבר, לשאול, לנסות להבין את הצד השני, ולהסביר את עצמנו בצורה הטובה ביותר.
    מקווה שזהו מקרה אחד פרטי של קשר חברי שהגיע לסיומו, ושאת חווה גם קשרים חבריים נוספים מיטיבים ומהנים יותר.

בברכה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו