פחדים וחרדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות
    שני
    06/10/2015

הי הייתי רוצה לדעת חוות דעת שלך
    אני בת 24 אמא לשלושה תינוקות
    מאז המלחמה האחרונה ניכנסתי לפחדים וחרדות במלחמה הייתי בהריון תאומים בסיכון ופשוט נכנס בי פחד וחרדה שאני מפחדת על הילדים שלי אני מפחדת שיקרה יותר גרוע
    הפחד והחששות נכנסו בי לאט לאט אני מפחדת לצאת בחוץ אני פוחדת על החיים של הילדים שלי אני רואה מה קורה בירושלים והפחד והחרדות מתחזקים עכשיו אני בבית מובטלת ופשוט חושש לצאת בחוץ
    אני חוששת שאם אני יצא בחוץ וחס ושלום יקרה משהו איך אני יציל את שלושת התינוקות שלי
    אני בנאדם שאוהבת לצאת בחוץ לטייל וברגע שהחשש התגבר עם הפחד אני מסתגרת בבית עם הילדים אני אף פעם לא הייתי ככה ואני לא יודעת מה לעשות עם הפחד והחרדה הזאת מה עושים במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים וחרדות - תגובה

יאיר לוי
    08/10/2015

היי שני,

קודם כל, חשוב לי שתדעי שהפחדים שלך טבעיים מאד, הם בהחלט מתאימים למצב שהיית צריכה להתמודד איתו. רוב האנשים פוחדים בזמן מלחמה. את גם מספרת שהיית באותו הזמן גם בהריון עם תאומים בסיכון, אז אני מתאר לעצמי שרמת הפחד והחרדה שלך בתקופה הזו הייתה פי כמה וכמה. נשמע שהיית צריכה להתמודד עם הרבה גורמי לחץ במקביל ושזו הייתה תקופה מאד קשה עבורך.
    זה גם טבעי מאד שכאמא לשלושה ילדים קטנים, רמת הדאגה והחרדה שלך גוברת, לאור המצב הביטחוני היום.
    לצד רמת החרדה הגבוהה שלך שני, את מתארת גם שאת יותר נמנעת ומסתגרת בבית (שזו תגובה שכיחה ומוכרת לחרדה), כלומר, החרדה כבר גמרה לשינוי משמעותי בהתנהגות שלך ובעצם פוגעת כבר בתפקוד היומיומי שלך.
    חשוב לי שתדעי שהמצב לא חייב להישאר ככה, אלא אפשר לטפל בהתנהגות וברמת החרדה שאת מתארת. אני יכול להציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי יותר ממושך, רחב ומעמיק, אשר נקרא גם טיפול דינמי, או לטיפול יותר קצר מועד וממוקד, שנקרא CBT. שני סוגי הטיפולים יכולים לסייע לך. את יכולה גם להתעניין ולקרוא עליהם באינטרנט.

בהצלחה בכל מה שתבחרי שני,
    אני מקווה שתדעי ימים שלווים יותר בקרוב.
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו