מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי חרדהאילנית06/10/2015
מזה תקופה שאני נמצאת בתקופה מאוד קשה בחיים. ענייני משפחה, עניין משפטי מסובך והרבה מאוד לחץ. לפני מספר חודשים חוויתי לראשונה התקף חרדה, נבהלתי מאוד ואחרי שקראתי על זה קצת יותר הבנתי במה מדובר. מאז אני סובלת מהתקף קצר מדי כמה שבועות ובעיקר מוטרדת מאוד מהמצב ומרגישה שזה משפיע עליי ושאני עוברת סוג של משבר נורא.
אני יודעת שיש כדורים שנותנים נגד התקפי חרדה אבל אשמח לפיתרון שלא כולל תרופות, או לפחות כמה טיפים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה - תגובה
יאיר לוי06/10/2015
היי בתאל,
נשמע שאת עוברת עכשיו תקופה קשה ולחוצה מאד. ואם הצלחתי להבין ככה מבין השורות, נראה לי גם שהתקף החרדה שעברת הוא רק ביטוי אחד לכל מה שעובר עלייך תקופה משברית זו.
אני מבין שאת מעוניינת בטיפול לא תרופתי (על אף שהייתי מציע לא לפסול אותו על הסף, במיוחד אם הוא מלווה בטיפול פסיכולוגי). בכל מקרה -
אם את מעונייינת לטפל רק בביטוי החרדתי המסוים הזה, כלומר בהתקפי החרדה, לקבל כלים כיצד להתמודד איתם בצורה טובה יותר, ישנו טיפול פסיכולוגי שנקרא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי (או CBT בקיצור). זהו טיפול מאד ממוקד וקצר מועד, שמטפל נקודתית בהתקפי חרדה כמו זה שחווית.
במידה ואת זקוקה לטיפול יותר מעמיק ורחב, שיסייע לך לעבור את התקופה הזו עם עזרה, ועם תמיכה נפשית שתסייע לך להתמודד עם מגוון הקשיים שאת עוברת כעת (ציינת בין היתר גם עניינים משפחתיים, משפטיים והרבה מאד לחץ), אז ישנו טיפול פסיכולוגי באוריינטציה דינמית, שיכול לסייע לך בזאת.
אני מאחל לך בתאל שתקופה משברית זו תחלוף במהרה,
ולגבי כל סוג טיפול שתבחרי, שתמצאי בו את סוג התמיכה שאת מחפשת.
בתקווה לימים טובים יותר,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)