מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיבוש סדר היום בגלל תמונות בפייסבוקאביבית07/10/2015
שלום רב,
לפעמים אנשים מפרסמים בפייסבוק ואני רואה בכל מיני אתרי אינטרנט תמונות של מחלות עור מוזרות כאלו ללא רצוני כמובן (חלקן לא נראות אמיתיות כלל) הבעיה מתחילה שכל פעם שאני נחשפת לתמונות הללו זה מלווה אותי כמה ימים שזה משפיע וגורם לי חלחלה יומיומית...
אני סוגרת מייד את התמונה שאני רואה אותה אבל לצערי זה עדיין מחלחל לי למחשבות וגורם לי תחושה רעה של ממש..
אני ממש נלחמת לנסות לשכוח את זה אך ללא הצלחה.
מה לדעתכם הדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה? הרי לצערי גם שעובר זמן מסויים והתמונות נשכחות מראשי עדיין הן צצות מדי פעם..
אני מרגישה פגיעה ממשית בהתנהלות היומיומית.
אשמח לעצה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש סדר היום בגלל תמונות בפייסבוק - תגובה
יאיר לוי08/10/2015
היי אביבית,
נשמע שזו חוויה ממש לא נעימה. לפעמים באמת זה קורה, אנו נתקלים במראה מסוים שמעורר בנו גועל או דחייה, ודווקא אז התמונה לא עוזבת אותנו הרבה זמן. את מתארת מצב שבו את מרגישה ממש פגיעה יומיומית בהתנהלות היומיומית.
התשובה הפשוטה, שלא תמיד היא כל כך פשוטה, היא כמובן לנסות ולהימנע מצפייה בתמונות האלו (וגם אחרות שגורמות לך חלחלה בכלל). אפשר אולי להימנע מלהיכנס לתמונות או לסרטונים האלה, או אם מישהו אחד מסוים שולח דברים כאלה, אפשר אולי לבקש ממנו (אם אתם מכירים ובקשר טוב) שלא ישלח לך אותן, או אולי אף לנתק איתו את הקשר (אם זה לא מישהו שחשוב לך להיות איתו בקשר).
דרך נוספת היא לנסות ולשמור (בדמיון או אפילו באופן ממשי) תמונות נעימות יותר, שגורמות לך לתחושה נעימה (חוף הים, למשל, וכדומה). ואז בכל פעם שאת נזכרת בתמונה שמעוררת בך חלחלה, את יכולה "להזמין" את התמונה הנעימה יותר, שתהיה מול עיניך, ותשתמש לך עזר כנגדה.
באופן כללי, אני יכול לייעץ לך להסתובב באיזורים בחיים שיותר טובים ונעימים לך, שמעלים חיוך על פנייך, ופחות להסתובב באיזורים שגורמים לך לתחושות פחות טובות.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)