רגשי נחיתות בלתי נסבליים.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגשי נחיתות בלתי נסבליים.
    לאה
    21/10/2015

שלום רב,
    שמי לאה בת 19, גרה עם ההורים.
    מאז ומתמיד התביישתי בבית שלי, כי הוא קטן מאוד ולא מסודר. אני גרה בעיר שבה כל החברים שלי באים ממשפחות מאוד מבוססות עם המון אמצעים ובמשפחה שלי אין. אני לא מזמינה חברים הביתה, גם את ההכי קרובים. לפעמים זה מעלה תהיות ויש כאלה שכבר מתארים לעצמם.
    כשזה נוגע לזוגיות אני פשוט לא מצליחה להתעלות מעל זה, ואני פשוט מרגישה הרבה פחות שווה מזה שעומד מולי בגלל איך שהבית שלי נראה. אני מוותרת על זוגיות בגלל הנושא הזה. זה מצריך טיפול פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגשי נחיתות בלתי נסבליים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשי נחיתות בלתי נסבליים. - תגובה

יאיר לוי
    21/10/2015

היי לאה,

נדמה לי שעצם השאלה שלך מבטאת איזשהי התלבטות, רצון או מחשבה בכיוון של טיפול.
    אני כן שומע מדברייך מצוקה לא מעטה. את מדברת על רגש של בושה מאד חזק, שבעצם יש לו השלכות על הקשרים החברתיים שלך בכלל ועל הקשרים הזוגיים בפרט. היה לי עצוב לשמוע שכתבת: "אני אף מוותרת לגמרי על זוגיות בגלל הנושא הזה", או ש"אני פשוט מרגישה הרבה פחות שווה מזה שעומד מולי בגלל איך שהבית שלי נראה". כשאני קורא את הדברים שלך, אני מתרשם שמלבד הבושה, מלווה אותך גם אשמה במידה זו או אחרת, וכן דימוי עצמי לא חיובי, בלשון המעטה.
    שאלת "האם זה מצריך טיפול פסיכולוגי"? תשובתי היא: שזה תלוי מה את מבקשת לעצמך, למה את זקוקה. אני שומע שאת לא מרוצה מהמצב הנוכחי, מאיך שהעניינים מתנהלים כיום. את לא כל כך מסופקת מההתנהלות החברתית שלך, וגם אני כן שומע בין השורות שהיית רוצה שהדברים ייראו אחרת. מכיוון שכך, אני בהחלט יכול להמליץ לך על טיפול פסיכולוגי דינמי. ראי זאת כהזדמנות להשקיע בעצמך. בטיפול תהיה לך הזדמנות, זמן ומרחב לבחון את הדברים יותר לעומק וכן גם להבין יותר היבטים לגבי עצמך, אלמנטים שיסייעו לך לשפר את איכות חייך בהמשך, וזאת במסגרת של קשר בטוח ומכיל.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו