מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשרי אם בתמלי23/10/2015
שלום רב.
ביתי בת 27 אקדמאית. עוסקת בתחום שהוא מעט מתחת להשכלתה וגובל בבדידות. במשך שנה לא יצאה לדייטים. בשיחה עימה הצעתי שתשאף לעבודה ההולמת את כישוריה וכן שתפנה לאתרי היכרויות. היא מאוד נפגעה ממני ובמקביל אני חשתי מועקה גדולה שהובילה לבכי מצידי על כך שפגעתי בה וחדרתי לפרטיותה. שאלתי היא : האם בתור אם עלי להביט מהצד ולא להציע רק במידה ופונים אלי או שנכון להביע ואולי " לנער " מעט.
אני חשה תסכול עצום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרי אם בת - תגובה
יאיר לוי24/10/2015
היי מלי,
אני שומע את הדאגה הרבה שלך לבתך. כתבת אף ש"אני חושה תסכול עצום". אין לי ספק כי את רוצה בטובתה של בתך. נכון, זה באמת מתסכל לראות את הילדים שלנו מתנהלים בצורה שאנו חושבים שאינה הולמת אותם ולא מיטיבה איתם. יחד עם זאת, לדאגה יכולים להיות פנים רבות.
בתך היא כבר בת 27, אישה בוגרת ועצמאית לכל דבר ועניין. נראה שהיא בוחרת לנהל את חיייה כפי שהיא בוחרת. עם כל הקושי שבדבר, חשוב לשים לב שמה שאת חושבת ומרגישה בנוגע למצבה זה דבר אחד, ומה שהיא חושבת ומרגישה לגבי מצבה זה דבר אחר, נפרד. התחושות שלך ושלה -הן שונות.
לפחות ממה שכתבת, אני לא יודע אם היא אפילו מרגישה מצוקה סביב זה, או שהיא סובלת מכך שהיא לא יוצאת לדייטים וכו', יתכן שאפילו זה לא מפריע לה, אינני יודע. אני כן יודע שאותך זה מטריד.
נשמע שלאחר השיחה שניהלתן, היא כבר יודעת מה עמדתך. היא שמעה אותך, ואת - אותה. מכיוון שאת אמא שלה ואת דואגת לה ורוצה שיהיה לה טוב, נראה לי שיהיה יותר נכון לתת לה את ההרגשה הנינוחה והבטוחה, כדי שהיא תדע שהיא תוכל בעתיד לשתף אותך או להתייעץ איתך בדברים החשובים לה, ולמצוא אצלך אוזן קשבת ומכילה.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה לבת
שירי24/10/2015יש פעמים שילד מרגיש מאוכזב מעצמו ועוד יותר מרגיד צער כאדר הוא מרגיש שאכזב את הוריו. במקרה כזה הוא לא ירצה לדתף פעולה עם ההורה. ובאופן כללי אנשים לא אוהבים שמעירים להם אפילו אם זה לטובתם. אם היחסים ביניכם טובים תנסי לאט לאט להגיע אליה ולנבהיר לה שאת אוהבת אותה בכל מצב ןגאה בה כי היא הבת שלך ואת תמיד תהיי שם בשביל לתמוך ולעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי על טעויות ההקלדה
שירי24/10/2015אני מקווה שהובנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)