אהבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה
    בעילום שם
    03/11/2015

שלום.
    כשהייתי בצבא לפני 13 שנים התאהבתי בבחור שלא רצה אותי. היינו מדברים הרבה בטלפון. רוב השיחות היו ביוזמתי. לפני כמה חודשים הוא התחתן. כמה חודשים לפני החתונה, הפסקנו לדבר. הוא טען שהוא מרגיש שהקשר פוגע בי וכמה שהוא ניסה בעבר לעזור לי הוא לא הצליח. בלית ברירה נאלצתי לנתק איתו את הקשר. אני עדיין בקשר עם חבר שלו בלי שום קשר אבל זה רק בהתכתבות בפייסבוק. לאורך כל ה-14 שנים הללו, יצאתי עם גברים וגם ניסיתי לפתח קשרים אבל כל הזמן הזה הלב שלי צעק את השם שלו ופשוט לא הייתי מסוגלת לשכוח. ככה גם נהרסו כל הזמן הקשרים הזוגיים שהיו לי ונאלצתי להתחיל הכול מחדש. בתקופת הצבא התאשפזתי בגלל קשיים שהיו לי ומחסור בשעות שינה וכמובן הקשר הכושל איתו הוסיף שמן למדורה. כשהשתחררתי מהאישפוז התחלתי ללמוד באוניברסיטה אבל אז גם הפסקתי את התרופות והמצב החמיר והתאשפזתי שוב. לאחר מכן התאשפזתי עוד 3 פעמים. בכל הפעמים הללו האישפוז נבע מהחלטה רגעית להפסיק ליטול את התרופות גם מאותה סיבה שהרגשתי שאם אפסיק אולי הבחור ירצה אותי מחדש אבל בסופו של דבר זה רק פגע בי. למרות שהייתי תלמידה מצטיינת שממוצע הבגרויות שלה מעל 100, לא הצלחתי לסיים אף תואר. יש לי רק תעודה בהנהלת חשבונות וחשבי שכר . עבדתי כשנה וחצי בתחום אבל הרגשתי שזה ממש לא התחום שלי. כרגע אני עובדת במפעל לנפגעי נפש ומיואשת מהחיים. אחרי שנודע לי שהבחור התחתן ניסתי ליצור קשר נוסף למרות שידעתי בבירור שזה לא יעבוד. יש לי בעיה שאני מפתחת תלות באנשים שלא רוצים קשר איתי ולמרות שכעת אני נוטלת תרופות עדיין יש לי קשיים להירדם בלילה ואז אני כותבת לאותם אנשים שלא רוצים קשר איתי הודעות והם לא עונים. אני יכולה לכתוב ולכתוב אבל נראה לי שהמסר מובן. רציתי להתייעץ לגבי דרכים בעיתות מצוקה איך להמנע מלשלוח הודעות לאנשים שלא רוצים. איך אפשר להפסיק את התלות הרגשית הזאת בפרקטיקה כי למעשה תמיד הוא יהיה בלב שלי אבל איזה כלים אפשר להציע כדי להתמודד עם הבעיה. אני מבטיחה שאנסה הכול...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וואהו איזה סיפור

שירי
    04/11/2015

ניסית טיפול פסיכולוגי אישי או קבוצתי? יש לך כנראה הפרעה של כפייתיות. האם בעוד דברים את אובססיבית חוץ מהקשר עם אנשים שלא רוצים אותך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה - תגובה

יאיר לוי
    05/11/2015

שלום לך,

כשקראתי את מה שכתבת, חשבתי לעצמי בעיקר כמה כאב יש במילותייך. נשמע שמזה 14 שנים (אם לא יותר) החיים שלך די "מבולגנים", כלומר, עם הרבה עליות וירידות במצב רוח וברמת התפקוד. אני מקבל את הרושם (אבל אולי אני טועה) שהחיים שלך גם מלאים בהרבה אכזבות, כאב ומצוקה נפשית. אני שומע גם שאת מנסה להתמודד עם הקשיים שלך, לפעמים אולי להתחיל דף חדש, תקופה חדשה, אבל נשמע שעד כה, לצערי, את לא מרגישה שהחיים שלך נראים כפי שהיית רוצה לחיות אותם. נשמע יותר שאת מ"מתגלגלת" מדבר לדבר (מעבודה לעבודה, למשל) בלי שאת מרגישה שאת מצליחה לבחור לעצמך את מה שהיית רוצה, בלי שאת מסופקת ומרוצה מהמקום שאת נמצאת בו היום.
    אינני יודע אם היית מטופלת בעבר (פרט לאשפוזים שציינת). אני יכול להציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, שם תהיה לך הזדמנות לרגע לעצור ולהתבונן על חייך, על מה היית רוצה עבור עצמך, מדוע את לא מצליחה להשיג זאת, מהם הקשיים שאת נתקלת בהם, כיצד אפשר להתמודד איתם אחרת, ועוד.
    כפי שאת מתארת זאת, החיים שלך התנהלו עד כה בצורה שרחוקה מלהשביע את רצונך מכל הבחינות (חברתית, זוגית, לימודית, תעסוקתית ועוד). חשוב לי שתדעי שזה לא חייב להימשך כך גם הלאה. מהבחינה הזו, אפשר לומר שפנייה לטיפול תהווה עבורך מעין הזדמנות "לעצור ולחשב מסלול מחדש", ולצאת (עם תמיכה) לדרך חדשה, טובה יותר.

בהצלחה,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו