פחד גבהים וצניחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד גבהים וצניחה
    ולרי
    08/11/2015

אני בן 35 וקיבלתי מתנה - מצנח רחיפה. אני סובל מפחד גבהים, אך עדיין שוקל זאת, בכדי להילחם בפחד. אומרים שאחרי חוויה כזו ההיבט הנפשי משתנה לטובה. אולי צריך פשוט "לקפוץ למים העמוקים" בשביל להילחם בפחד?
    יש לי פחד שלא יקרה לי משהו פיזי כמו התקף לב או משהו כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד גבהים וצניחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדי לצנוח צריך ללמוד

ליאור
    08/11/2015

איך לעשות זאת על ידי קורס או מדריך. אם יש לך פחד גבהים לא נראה לי שזה הדרך לטפל בזה זה יכול להיות אפילו מסוכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילחם בפחד

ולרי
    08/11/2015

לא מומלץ להילחם בפחד? לדוגמא, במטוס אני יושב ליד החלון, אבל קשה לי להתקרב לקצה של מרפסות, אני מסתכל למטה, אבל עם הרגליים אחורה.
    אני מאמין שלקראת ביצוע צניחת הרחיפה ידריכו אותנו, אבל אין להתמודד עם הפחד?
    שמעתי על כאלה שהיה להם פחד מצניחה חופשית אבל לבסוף ביצעו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אמרתי שלא מומלץ להלחם בפחד

ליאור
    08/11/2015

אלא שצניחה היא לא הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה זה משהו אחר לגמרי והרבה פחות

ליאור
    08/11/2015

מפחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד גבהים וצניחה - תגובה

נטע אדלר
    12/11/2015

שלום ולרי,
    אני (וגם המחקר הפסיכולוגי) פחות מאמינה ב"לקפוץ למים העמוקים" ויותר ב"להתחיל במים הרדודים". אם יש פחד גבהים, הדרך להתגבר עליו היא להיחשף לסיטואציות מפחידות בהדרגה, עדיף בעזרת טיפול (קוגניטיבי-התנהגותי) שידריך אותך וילווה. כיוון שיש לך מוטיבציה גבוהה להתגבר על החרדה, אני מעריכה שתוכל להגיע להישגים בתוך תקופה קצרה. הצניחה יכולה להיות יעד בטיפול, אבל לא הייתי מתחילה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו