מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה קשה של הערכה עצמית.אנונימית11/11/2015
מאז שאני זוכרת את עצמי הסתתרתי ממצלמות.
שנאתי לראות תמונות שלי, לשמוע הקלטות שלי, לראות סרטונים של הופעות שלי (אני שרה וההורים מתגאים ומצלמים מלא, לצערי), פשוט שנאתי.
שנה שעברה היה מקרה שהמורה שלי צילם את ההרכב (אני במגמת מוזיקה) בכדי להראות לנו הזמרות איך זה נראה כשאנחנו לא זזות וחיות על הבמה.
כל כך התנגדתי לעצם הרעיון של לראות סרטון של עצמי עם עוד אנשים ולשמוע את עצמי שהתחננתי שזה ייפסק, ביקשתי לא להיות חלק מהסרטון ולבסוף התחלתי לבכות.
המורה שלי הבין שיש בעיה וויתר לי על הצילום, חסך ממני לראות אותו ולשמוע אותו, ואני בהיסטריה ולא מפסיקה לבכות, הוא ביקש ממני לפנות לעזרה מקצועית כי יש בעיה, הוא אומר שאף אדם לא צריך להגיב ככה.
מאז זה לא חזר עד היום, היום הייתה לי הופעה, לאחר ההופעה המורה שלי לפיתוח קול רצתה תמונה עם התלמידות שלה ואני אחת מהן, ראיתי את התמונה ונלחצתי, ניסיתי להבין איך אפשר לאהוב בן אדם עקום ומכוער שכזה, נזכרתי בכל אדם שאמר לי שאני יפה ורצו לי בראש סרטים על זה שהם אמרו את זה מרחמים, וזה שחבר שלי חושב שאני יפה אומר שהוא עיוור, התחלתי לבכות, ממש.
הפעם מעצב לא הבנתי איך בן אדם יכול לסלוד מעצמו ככה.
זה ממש ממש קשה לי ואני רוצה שזה ייגמר, אבל אבא שלי מתנגד לפנותלעזרה מקצועית, הוא בטראומה מפסיכולוגים בגללי (אין טעם להסביר) וגם אין באמת כסף עכשיו כי אנחנו באמצע שיפוץ דיי גדול.
אני ממש רוצה לגרום לזה להפסיק, והלוואי זה היה רק זה, זה גם הקלטות שלי, זה הכל, זה המשקל שבנוסף אני אובססיסית אליו ומקפידה לבדוק אותו פעם ביום, אם אני רואה שהרזתי הרבה אני מתחילה להשמין ואם השמנתי הרבה מתחילה להרזות, אני לא מסוגלת לרצות את עצמי. (הרבה זה בעיניי בלבד)
יש דרך שאני אוכל לפנות לעזרה מקצועית בלי לעבור דרך ההורים שלי? סיפרו לי מתי שהוא שיש סבסוד לפסיכולוגים במצבים מסויימים.
והאם בכלל יש טעם? האם זה כל כך קריטי? האם אני עד כדי כך בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה של הערכה עצמית. - תגובה
נטע אדלר14/11/2015שלום לך,
אני מבינה מתוך מה שכתבת שאת מתבגרת, מתחת לגיל 18 ולכן את תחת הגדרה של קטינה. טיפול פסיכולוגי – כמו טיפול רפואי, עבור קטינים, יכול להינתן רק לאחר הסכמת ההורים. (לפחות הורה אחד, במקרה וההורים נשואים או שני ההורים, במקרה והם גרושים). ישנם מקרים רגישים, בהם מתבגרים מבקשים טיפול ללא מעורבות הוריהם ולעתים הטיפול אכן יינתן להם, במידה והם "קטינים בשלים" (מעל גיל 16 ובעלי בשלות), כך מבחינת החוק.
המצב הזה אינו אידיאלי, מפני שבד"כ, להורים ישנה חשיבות גדולה ביכולתם לשנות ולסייע במצבי קושי אצל הילדים שלהם.
בהתייחסות אישית אלייך: אומנם לא פירטת מדוע אביך מתנגד לטיפול, אך יש לי תחושה שאם יכיר בצורך ובחיוניות של טיפול עבורך – יסכים לכך ואולי גם יסכים להתגייס להיות מעורב. מה לגבי אמך? האם לתחושתך היא יכולה להיות כתובת עבורך במחשבה על פניה לטיפול?
את מתחילה בלספר על רתיעה עוצמתית שלך מלהצטלם וממשיכה ומספרת על עיסוק אובססיבי במשקל שלך. את מנסחת את תחושותייך הקשות במילים: "סלידה עצמית" ואני עסוקה במחשבה על ההתמודדות שלך, כנערה נבונה ופעילה (כך נשמע) בחיי היומיום שלך, עם הדרישות הלימודיות, עם חיי החברה, החבר, המשפחה, כשבתוך תוכך את חווה חרדות וסלידה עצמית, על כמה משאבים נפשיים ההתמודדויות ודאי גוזלות ממך ועל עד כמה את זקוקה לאוזן קשובה וליד מכוונת.
אני לחלוטין חושבת שטיפול פסיכולוגי הוא חיוני עבורך כעת ושאת זקוקה למפגש עם מטפל שיוכל לספק לך מקום בטוח לעבור בו תהליך של בירור פנימי ולסגל דרכים יעילות להתמודדות עם החרדות.
אומנם קיימות מסגרות המעניקות טיפול בחינם (מרפאות לברה"נ) או בתשלום מופחת (עמותות או התארגנויות של מטפלים) אך אני מציעה כי תתחילי בשיתוף את היועצת החינוכית שלך בביה"ס. אחד התפקידים של יועצת, הוא לקיים שיחה ראשונית עם תלמיד הנמצא במצוקה, לסייע בגישור עם ההורים, לבדוק אפשרויות לטיפול ולהפנות לכתובת מתאימה.
את יכולה להראות ליועצת את התכתובת בינינו.
אשמח לשמוע ממך על ההתקדמות,
כל הכבוד על לקיחת האחריות על עצמך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)