מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לשרוד את החיים או לחיות מתוך בחירותשירה21/11/2015
מרגישה שאני חייבת לפרוק
מרגישה שורדת את החיים , מטאפורה של חיה בתוך הג'ונגל שמתעסקת בקיום יומי, שומרת שלא יצודו אותו לטרף , ומחפשת אוכל ע"מ לשרוד את היום.
אז אותנו אף אחד לא "יטרוף" אבל האם באנו לעולם הזה בשביל לשרוד את החיים ולהעביר כאן את אותן שנות חיינו שנגזרו עלינו?
באנו לחיות את החיים מתוך בחירות ? מי משפיע עליי, אני על החיים? או החיים עליי? ולאן שתנשוב הרוח ..שמה אני נסחבת איתה.
כמה השפעה יש לילדות שעברנו , או לדפוסי החשיבה שלנו על איך ייראו חיינו..
אז אני לגמרי כאן כאישה שהולכת אחרי הרוח , הולכת לאן שהחיים מנתבים לי את הדרך כאילו שלי אין שום יש בדבר..
נלחמת לקום בבוקר לעבודה , נלחמת לאהוב , נלחמת .
הילדות שלי הותירה בי המון משקעים ( המשפט הזה נשמע כזה מאוס ולעוס וקיצי ) אבל העובדות חזקות יותר מכול,
בבית הילדות היה תמיד רע , אני ואמי חיכינו בכול ערב מתי תבוא הפצצה הבאה , מתי אחי יתחיל את התסריט הקבוע שלו שמתאר קללות , שבירות , ועוד
עם אבי גם לא היה קל ולאחר הרבה שנים של בגידות , שקרים לאמא שלי וכו. זה הסתיים
סיפור חיים של 20 שנה שרובו מתואר הישרדות יום יומית שרק יעבור בשקט .שהכול מזויף ושקרי
אני עזבתי את הבית אחרי הצבא, אבל אין ספק שדפוסי החשיבה , וה"ביצה " שחייתי בה לא נותרה מאחור.
היא הולכת איתי לאן שאני , היא הותירה אותי אדם חסר ביטחון , בעל אכילה רגשית , כזה שרואה הכול באופן שלילי.
אדם שלא יודע להתנהל באזור הנוחות והטוב כי אין לי מושג איך מתנהלים שמה, רגילה שרע לי ושמה אני בבית הנוח שלי.
אני בת 25 עובדת בעבודה מסודרת ,
אבל האושר? לא יודעת להגיד אם אני יודעת אפילו מהו אושר...
רוצה לחיות חיים מתוך בחירות עם כול הקלישאה שזה נשמע ..רוצה לבחור את החיים ולקטוע את שרשרת החיים הזאת...
איך אדע לבחור מה נכון עבורי כשאני אדם חסר ביטחון , כזה שלא מסוגל להביט על עצמו במראה ולאהוב את מה שמשתקף משמה?
כזה שרוצה לסיים את יום העבודה ורק להגיע לבית לפיגמה , ולשוקולד האהוב שלי.
מי שיראה מהצד יגיד שלא חסר לי כלום , ושאני נאבקת כמו שצריך , ולהגיד לכם שזה לא נכון?זה נכון מאוד
אבל כשהבסיס של האדם מיסודו מרגיש לא ראוי , לא שווה מספיק , אזי כלום לא נוגע בך באמת ..
נמאס לי לעשות את זה בהאבקות כול הזמן , נמאס לי לתת לכול עץ עקום בחיי לגרום לי לא לרצות לקום
מודה לה' על כול טוב בחיי שהביא אליי, חלילה לא מתלוננת לרגע ...
אבל עד מתי נעביר את החיים בהשרדות הזאת ?
רוצה להפסיק לבחון כול רגע אם טוב או רע לי , או מה חשב עליי ההוא ? והאם היום אני טובה בעבודה? מה חושב עליי הבוס? האם הזוגיות הזאת בשבילי?
האם אתם גם לפעמים מרגישים חיים כמו חיה בגונגל ששורדת את היום? שויתרה על תחושת העונג? האם אתם גם מאלה שהחיים מנתבים את דרכם? או שהם מנתבים לעצמם את מסלול חייהם?
מי בוחר עבורכם? אתם נמצאים איפה שאתם כי שמה בחרתם? או החיים בחרו עבורכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם
מישהי22/11/2015בהרבה מובנים החיים בחרו לי בעל כורחי. בייחוד בילדות כי שם הכי קל להיות חשופים להשפעות מזיקות ללא יכולה שיפוט והתנגדות. זה מחלחל ומעצב אותנו. אבל בבגרות צריך לעבור תהליך שנלמד לבחור להיות בטוב, כמה שניתן. זה לא יהיה קל לשנות דפוסי חשיבה והרגשה אבל שווה את זה. בבגרות יש יותר יכולת לבחור אחרת. לא לתת לעבר רע להרוס הווה טוב. טיפול יכול לעזור. לא חייב רק לשרוד את החיים. שווה ללמוד גם להנות מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה ולמשתתפים כולם
יאיר לוי23/11/2015
חברים יקרים,
אנו ערים היטב לצורך שיש לחלק מהחברים המשתתפים בפורום לחלוק חוויות, לשתף, לתת להן במה ומקום, כמו גם לשמוע מה יש ליתר החברים לומר לגבי חוויות אישיות שלהם. עם זאת, פורום זה הוא אינו המקום לעשות זאת. איננו מבטלים חלילה צורך זה, ולו אף לרגע, אלא מבקשים לנתב אותו למקומות אחרים, לפורומים נוספים וכדומה.
על מנת לחדד את הדברים - פורום זה נועד לתת מקום ומענה לשאלות לגבי בריאות נפשית, טיפול פסיכולוגי, פסיכותרפיה וכדומה.
הבה נכבד את הפונים והמשיבים, ונשמור כולנו על רוח דברים זו.
בברכה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)