עזרה בהתאמת טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בהתאמת טיפול
    ש'
    25/11/2015

שלום לכולם,
    אני מעוניינת לקבל עצה לגבי סוג טיפול שיתאים לי. אני סובלת מדיכאון כבר מספר שנים. חלק גדול מזה נובע מהיחסים עם אבא שלי שהתרחק מהמשפחה (מעדיפה לא להיכנס לפרטים פה). יש לי בטחון עצמי נמוך ויחד עם הדיכאון, זה משפיע על חיי היומיום שלי למרות שאני אמא נשואה באושר ובקושי רואה את אבא שלי. לפני כשנתיים עברתי כ-20 טיפולים אצל פסיכולוגית ובכל המפגשים דיברנו על העבר. זה עזר לי לפרוק, אך לא הרגשתי שמצבי משתפר. האם סוג אחר של טיפול יוכל להתאים לי? קראתי קצת על CBT אבל אני לא בטוחה שזו השיטה שהכי תתאים לי.
    תודה רבה,
    ש'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהתאמת טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהתאמת טיפול - תגובה

נטע אדלר
    28/11/2015

שלום ש',
    לשאלה לגבי התאמת שיטת טיפול למטופל, אין תשובה חד משמעית. תלוי את מי שואלים: איזה מטפל ואיזה מטופל. ייתכן גם שעבור אותו המטופל, טיפול בשיטה אחת יתאים בעיתוי מסוים בחייו ושיטה אחרת בזמן אחר.
    מהתיאור שלך נשמע שהתנסית בטיפול דינמי, אך לא לאורך זמן. טיפול דינמי בוודאי מהווה מענה רלוונטי לבעיות כמו דיכאון, ערך עצמי נמוך והשפעה של מורכבות משפחתית, אבל הדרך היא כזו שאינה מאיצה תהליכים, בהתאם למהות הטיפול ששואף לעסוק בנימים הדקים שבחוויה הבינאישית והתוך נפשית. משום כך, טיפול דינמי מצריך מהמטופל אורך רוח ומוכנות להתקרבות איטית לעולמו הפנימי, דרך הקשר עם המטפל.
    אם את חשה בצורך דחוף לשפר נושאים בחייך, ייתכן שכעת יתאים טיפול שמתנהל "בקצב אחר". CBT, על נגזרותיו, במיוחד טיפול אינטגרטיבי (טיפול שמאמץ טכניקות שינוי מהCBT ומשיטות טיפול חוויתיות, יחד עם שימת דגש על הקשר הטיפולי) אולי יהיה מענה מתאים עבורך כעת.
    למרות שאיני רוצה לבלבל אותך יותר, אני מציעה שתקראי ברשת על סכמה-תרפיה ותתרשמי או שתפני למטפל שאמון גם על השיטה הדינמית וגם על CBT.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו