מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטחון עצמי בזוגיותבן 2203/12/2015
אהלן
קראתי קצת הודעות בפורום, והאמת שאני מרגיש שהבעיה שלי היא מעט ״ילדותית״. אבל בכל מקרה אני מחפש עזרה והרגשתי שכאן אולי אקבל אותה.
רציתי לשתף בבעיה שאני מרגיש כבר בערך שנה ולא ממש מצליח להוציא אותה מהראש.
אני בן 22, עם חברה כבר שנתיים.
היא החברה הראשונה שלי, אבל לה היה חבר לפניי למשך 3 שנים (גיל 17-20).
בחודשים האחרונים הראש שלי הרבה פעמים קופץ למקומות של השוואות. זה מגיע מהדברים הכי קטנים ועד הגדולים. כמה דוגמאות:
לפני כמה חודשים טסנו לחו״ל. וכמובן שמאוד נהניתי ומאוד שמחתי, אבל מידי פעם קפץ לי לראש שהיא פעם הייתה איתו בחו״ל.
בערך כל דבר שאני רואה שקרה בשנים שהם היו ביחד (סרטים, אירועים, תמונות שלה וכו׳) אני מיד חושב על זה שהוא היה איתה כשזה קרה והם עברו את זה ביחד.
גם במין זה משפיע, שאני לפעמים חושב שכל דבר שאנחנו עושים היא כבר עשתה איתו.
למעשה את כל הפעמים הראשונות שלי היא חוותה איתי, אבל את כל הראשונות שלה אני לא חוויתי איתה.
זה הגיע למצב שעשיתי משהו שאני מאוד לא גאה בו, והבנתי שזו טעות אז הפסקתי: חיטטתי בשיחות שלהם מהעבר. בהתחלה שכנעתי את עצמי שזה רק כדי לדעת יותר ולקבל סגירת מעגל, אבל הבנתי שככל שאני יודע יותר פרטים על הקשר שלהם ככה אני גם חושב על זה יותר (וכמובן גם העובדה שזה לא אתי).
ברור לי שזה נובע מחוסר ביטחון עצמי, ואני גם יודע שאין לי סיבה לחשוב על זה כי עכשיו היא איתי ויש לזה סיבה. אבל בכל זאת אני לא מצליח לשנות את צורת החשיבה שלי.
תודה מראש על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי בזוגיות - תגובה
יאיר לוי05/12/2015
שלום לך,
אפשר להסתכל על המצב שתארת מהרבה כיוונים, אני אחלק את התשובה שלי לשניים:
מצד אחד, נשמע לי שאתה מגיב באופן טבעי למצב בו אתה חווה את כל החוויות הזוגיות, שהו חויות רגשיות, ראשוניות ונעימות, איתה, אולם היא לא חוותה זאת איתך. התהיות איך היה הקשר הקודם, תחושת התסכול ואולי גם חוסר אונים מסוים, הם טבעיים ותואמים.
מצד שני, אתה מתאר מצב שנמשך כבר שנה, כלומר ב"חישוב גס" יוצא שבלפחות 50% מהזמן של תקופת החברות שלך עם החברה הנוכחית, אתה עסוק במערכת היחסים הקודמת שלה. נשמע גם שזה גוזל ממך הרבה אנרגיה ומשאבים, ושקשה לך להרפות מזה. בעצם יוצא שאתה כל כך עסוק ומוטרד בענייני העבר, כך שיתכן שזה מצמצם את היכולת והפניות שלך ליהנות ולשאוב סיפוק מהחוויות שלך עם חברתך בזמן הווה.
הייתי שוקל לפנות לטיפול פסיכולוגי דינמי כדי לברר לעומק את העניין הזה. אתה אומר שברור לך שזה נובע מחוסר ביטחון עצמי. יתכן, ושווה לבדוק האם אתה אתה פוגש את חוסר הביטחון העצמי הזה בעוד מקומות ותחומים בחייך.
בכל מקרה, מאחר וגם כאשר יש בידך את התשובה הזו, אתה לא מצליח להפסיק ולהיות מוטרד מזה, הייתי בודק את הדברים לעומק בטיפול. לעיתים טיפול פסיכולוגי נועד לעזור לנו לשנות דברים בעצמנו, בדיוק באותם מצבים שבהם אנו לא מצליחים לעשות זאת לבדנו.
בהצלחה ושבוע טוב,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

