מוגבלות נפשית וזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוגבלות נפשית וזוגיות
    י.ב
    08/12/2015

שלום
    אני גבר בן 36 שמקבל קיצבת נכות על רקע נפשי (בעיות אישיות). בעבר הייתי בטיפול פסיכולוגי.ללא אישפוזים.
    כרגע אני מעוניין למצוא בת זוג לחיים.
    ידוע לי שיש לאנשים (או לנשים) דעות קדומות וסטיגמות לגבי אנשים עם מחלות נפש או מוגבלות נפשית.
    אני חושש מאפשרות שלבת הזוג הפוטנציאלית יהיו דעות קדומות לגביי דבר שיצמצם את הסיכוי להכרות.
    השאלות שלי הם:
    1.האם לדעתך אני צריך לנהוג בחוכמה ולא לספר את כל הבעיות שלי בהכרות הראשונית (לספר למשל שאני מקבל קיצבת נכות ולא להרחיב) וזאת על מנת למנוע דעה קדומה לגביי.
    אני חושב שעליי לספר על בעיותיי ולקבל תמיכה והבנה רק כשהקשר יהפוך ליותר רציני זא רק אז זה יהיה רלוונטי?
    2.אני רוצה לציין שאינני סובל ממחלת נפש מסוימת.
    האם לפי דעתך הסיכוי שלי להכיר הוא טוב? (תהיה סבירות פחותה יותר לדעה קדומה מצד הנשים)?
    תודה ואבקש תשובה מורחבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוגבלות נפשית וזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוגבלות נפשית וזוגיות - תגובה

נטע אדלר
    13/12/2015

שלום י.ב,
    עניינים רבים משפיעים על קשירת קשר ומציאת זוגיות מתאימה וטובה, כך שקשה לכמת אותם למשתנים מדויקים. מסיבה זו, אני לא יכולה להעריך את מידת ההשפעה של הבעיות האישיותיות על מציאת זוגיות. "נשים" הן לא מוצר אחיד. אשה אשה ואישיותה. כך גם דעותיה ומוכנותה לגמישות. שמעתי על סיפורי אהבה בין אנשים שסובלים מבעיות אישיות משמעותיות וגם על קשיים במציאת זוגיות אצל אנשים שאינם סובלים מבעיות מוצהרות. לגבי השאלה מתי לשתף את בת הזוג בקשייך, (כמו גם לגבי נושאים אישיים אחרים) - אין כללים. כדאי לסמוך על התחושה האישית בתוך יצירת הקשר ולמצוא את העיתוי שנראה מתאים.
    אני מאחלת לך הצלחה בדרכך למציאת זוגיות ומקווה שהדרך תהיה מה שיותר קלה ומה שפחות ארוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו