מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעת אכילהיעל18/12/2015
שלום רב.
אני מכירה ילדה בת 9 הסובלת להערכתי (הלא מקצועית) מהפרעת אכילה. היא רזה מאוד ונמוכה ביחס לבנות גילה. היא ממעטת לאכול, "משחקת" עם האוכל המונח בצלחת, בוהה בו רוב הזמן וכשמסתכלים עליה היא יותר מלקקת אותו מאשר אוכלת אותו ובסיומה של הארוחה הנמשכת זמן רב נשאר רוב האוכל על הצלחת. יש לה כאבי בטן תמידיים, כאבי גרון בהגדרתה "שורף לה הגרון", קולה מאוד חלש, כפות ידיה קרות תמיד ועוד... מכיוון שאמה של הילדה מתעלמת מהבעיה ואני כקרובת משפחתה מדרגה שנייה של הילדה אין לי סמכות לפעול בעניינה מה בכל זאת אני יכולה לעשות לטובתה של הילדה במישור הטיפולי מול רשויות הבריאות.
דרך אגב: שיחות עם האמא של הילדה מוצאו, מיותרות ואינן לעניין.
תודה מראש, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה - תגובה
יאיר לוי19/12/2015היי יעל,
את מתארת סיטואציה באמת מאד מורכבת. מצד אחד, נשמע שאת מאד דואגת לילדה, דאגה כנה ואמפתית. מצד שני, לצערנו, אין הרבה באמת שאת יכולה לעשות במובן הקונקרטי של המילה. לילדה הרי יש הורים, והם האחראים עליה. אוסיף עוד משהו בזהירות המתבקשת, שעל פניו, מהתיאור שלך, זה גם לא נשמע מצב בו הרשויות יכנסו לתמונה ויתערבו במתרחש בתוך הבית. אנחנו גם תמיד צריכים לזכור שאיך שאנחנו רואים דברים מסוימים, אינו זהה לדרך שבה אחרים רואים ומפרשים אותם.
כתבת שבהרגשה שלך, השיחות עם האמא מוצו. אינני ידוע כיצד התנהלו השיחות בינך לאמה של הילדה, על מה דיברתן, ומדוע השיחות איתה הן כבר "לא לעניין".
האם דיברת פעם גם עם הילדה עצמה? יתכן וזה יפתח דלת נוספת.
אם את רואה כי המצב ממשיך, את יכולה אולי למצוא מישהו/י אחר שבקשר טוב עם האם (חבר, קרוב משפחה נוסף), ודרכו לנסות אולי בעקיפין, בזהירות וברגישות לשוחח עם האם על העניין. אולי ניתן בעדינות לדבר איתה על ביקור אצל דיאטנית של הקופה, למשל, או אצל רופא משפחה. משהו שבאוזניה יישמע אולי יותר "נייטרלי" ומקובל.
נשמע שהמצב באמת לא קל, אך לא תמיד הכל נתון בידינו.
שבוע טוב,
יאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)