דכאון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • דכאון
    נועם
    18/12/2015

    שלום!
    אני מדריכה בתנועת נוער, וחניכים שלי הם בכתה י'. אחד החניכים שלי סובל כבר הרבה מאוד זמן, מתחילת השנה למעשה, ממצב רוח ירוד מאוד, כולל קושי בדיבור ובתקשורת והבעת רגשות.
    קשה לו הרבה פעמים להוציא את עצמו מהבית, הוא לא מסוגל להבין רגשות וסיטואציות חברתיות. הרבה פעמים נקלע לכעסים או תסכולים גדולים מאוד. יש לו הרבה רגשות שליליים, תפקוד ירוד כמדריך, הוא פשוט לא מסוגל למצוא תחומי עניין, להתבטא, וכו. הרבה פעמים כשמשהו קשה לו הוא מתחיל לרעוד, לא מצליח להגיד במילים, מגמגם קצת. באופן כללי- ההרבה פעמים נדמה לי שאולי הוא סובל מדכאון מסוג כלשהו. עכשיו, אני לא פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית, אבל אני חושבת שהוא צריך לפנות להערכה מהסוג הזה.

    כאן אני מבקשת להתייעץ אתכם-
    1. כיצד פונים להורים שלו בנושא הזה. מבלי לגרום להם להרגיש מותקפים, מבלי להתחצף (צעירה מהם בכמה שנים טובות), ובאופן כללי- בצורה נכונה?
    2. איך אני יכולה לעזור לו מהמקום שלי כמדריכה? איך להיות שם בשבילו? איך לעמוד על המתח שבין להכיל אותו ואת המוגבלויות שלו ובין לדחוף אותו קדימה, שיתפתח ויפרח? כי בסך הכל התפקיד שלי הוא גם להדריך אותו וגם ללות אותו ולקדם אותו כמדריך בפני עצמו.

    תודה! תודה רבה :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דכאון - תגובה

    יאיר לוי
    19/12/2015


    היי נועם,

    את מתארת בצורה מאד אמפתית, מצב שהוא למעשה מאד מורכב. מצד אחד, ישנו מישהו בסביבתך הקרובה, שאת רואה את קשייו, ואת מאד מאד דואגת לו. מצד שני, אי אפשר להכריח אותו (אגב, כמו גם כל אדם אחר) לטפל בעצמו. מה עוד שהוא מתחת לגיל 18, דבר שמצריך את מעורבות הוריו.
    שאלתך הראשונה הייתה איך לפנות להוריו. השאלה שעלתה אצלי הייתה דווקא האם ניסית קודם לדבר עם החניך שלך בעצמו, ישירות, בלי תיווכים? כלומר, מה טיב הקשר ביניכם? האם את מרגישה שאת יכולה לומר לו דברים ברוח הדברים שכתבת כאן? לספר לו על הדאגה שלך, על כך שאת רואה כי הוא מתקשה בנקודות ובתקופות מסוימות, על כך שישנם גורמים מקצועיים שיכולים לסייע לו בכך. הייתי מנסה שיחה פתוחה ורגישה מעין זו, לנסות ולברר את כל זאת יחד איתו.
    יתכן והוא יראה את הדברים עין בעין כמוך, ואז אולי ניתן יהיה לשכנע אותו לשוחח על כך עם הוריו, לפנות לעזרה, ולראות איך הדברים מתקדמים משם והלאה.
    יחד עם זאת, תמיד קיימת האפשרות שהוא לא יחשוב כמוך, ידחה או יתנגד למה שאת רואה, או יפרש זאת בצורה אחרת. במקרה זה, על אף דאגתך הרבה, אני חושש שאין הרבה שתוכלי לעשות למענו (במשמעות של עשייה קונקרטית, הפנייה לאבחון, טיפול וכדומה).
    וזה מוביל אותי לשאלה השניייה שלך. שאלת - איך את יכולה להיות שם בשבילו? נראה לי שבדאגה שלך, ביחס המכיל שלך, בתשומת הלב שלך, במחשבה עליו - את כבר עושה הרבה בתור המדריכה שלו. נשמע לי שאת כבר שם בשבילו.

    אני מחזק את ידייך נועם, ואת מוזמנת לפנות שוב בהמשך, במידה ויש צורך.
    בהצלחה,
    יאיר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו