מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם חוליגלגול19/12/2015
שלום לכולם היני חדשה פה ובדרך כלל לא פונה לפורמים אך הפעם הרגשתי כי אני חייבת, מרגישה כי עליי לקבל כלים להתמוד עם מה שעובר עליי.
באוגוסט הכרתי מישהו מדהים בחור זהב, הוא סיפר לי שבר השתלה של לב ו 2 ריאות, זה לא הפריע לי והחחלטתי שאני ממשיכה לצאת איתו, הייתה ביניו אהבה ענקית, אומנם לאט לאט לאחר חודש וחצי המצב שלו קצת הדרדר לא הרבה והוא אושפז בבית חולים 10 ימים, החלטתי שאני עדין איתו ונסעתי כל יומיים מהצפון אליו בית חולים בלינסון בפת. הוא ידע שאני אוהבת אותו הוא הרגיש זאת וכך גם אני. לאחר שהתחשרר מבית חולים בתקוםה הזאת הרגשתי קצת אחרת לא ידעתי איך להתמודד עם המצב ולאחר שהתשחקרר אמרתעי לו איך מרגישה לצערי הוא נפגע והחליט לסיים את הקשר, היום בדיעבד מסתבר לי שהייתה יכולה להיות שזה רק תיאוץ בלבד.
חודש אחרי, כן אננו רק חודש לצערי הוא במצב קשה מאוד בטיפול נמרץ מורדם ומונשם לאחר השתלה נוספת של ריאות, ואני, אני נקרעת מזה, כי ביקש מהמשפחה שלא תעדכן אותי לגבי מצבו כי הוא רוצה להגן עליי, הןא נפרד ממני הוא שחרר אותי כי הוא רוצה שיהיה לי טוב בחים הוא יודע שלא יוכל להעניק לי חיים רגילים וזה משהו שלא יודעת איך להתמודד איתו כי אני אוהבת אוו מאוד ורוצה להיות שם עבורו, אני בחורה עקשנית ולא מווותרת, המפשחה שלו ביקשה שאכבד אותם ולא אגיע לבית החוליןם ואני נקרעת, נקרעת ולא יודעת מה לעשות מצד אחד אני רוצה לראותו לדעת שהוא בסדרף מצד שני המצב כל כך עדין שלא רוצה עם המשפחה שלו כרגע מריבות וויכוחוים, הם יודעים שוא יקר וחשוב לי. זה לא שנפרדנו לפני חצי שנה או שנה, רק חודש! לפני חודש עוד נסענו ביחד וטיילנו וזה מה שהור אותי ומכאיב לי כל כך שבמשך חודש המצב שלו הדרדר עד כדי כך שהיה חייב להיות בבית חולים. שגם שם הוא היה ולא סיפר לי את האמת אמר שהוא בבית של אחיו, הוא לא רצה להדאיג אותי, אבל הוא לא מבין שזה שמנסה שלאאדע מה קורה איתו כדי למנוע ממני דאגה רק הופך את זה חמור יותר, אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות לכן פונה לפורום שיכולו לעזור לי להתמודד ולתת לי כלים אני מרגישה כל כ חסרת אונים....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס בבקשה... מקפיצה...
גלגול20/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס בבקשה... מקפיצה... - תגובה
יאיר לוי20/12/2015
שלום,
כשקראתי את הסיפור שלך, הדבר הראשון שחשבתי עליו זה "איזו אהבה גדולה יש שם". ככל שהתקדמתי בקריאה, חשבתי יותר גם "כמה כאב יש שם". נדמה לי שאת חווה על בשרך את מה שגדולים ממני כבר כינו בשם "ייסורי האהבה".
הסיטואציה שאת מתארת היא מאד קשה, מאד מורכבת ומאד מסובכת להתמודדות. נדמה לי שזה גם אחד הדברים שעלו מהדברים שלך, הרגשתי שאת נדרשת להתמודד עם כל העניין הזה די לבדך, בכוחות עצמך. הרושם שלי היה שבחוויה שלך נותרת ללא שותף, חבר או דמויות נוספות שיבינו אותך ויתמכו בך בתקופה הקשה הזו שאת עוברת.
כתבת בסוף: "אני מרגישה כל כך חסרת אונים". איזו תקופה קשה את עוברת.
אני כן הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול בתקופה לא פשוטה זו, טיפול פסיכולוגי דינמי, שם תוכלי להביא את החויות הקשות שלך מהתקופה הזו, לתת להן מקום, לעבד אותן, ולנסות ולחשוב יחד עם הפסיכולוג/ית על דרכי התמודדות שיהיו יותר נכונות עבורך.
אני מאחל לך ולחברך רפואה שלמה, רפואת הנפש ורפואת הגוף.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יאיר
גלגול20/12/2015לא הבנת את דבריי כראוי כתבתי שאני חסרת אונים למצב ולסיטואציה בה אני נמצאת אם ללכת להילחםפ עליו או לתת לו קצת להחלים, אני לא זקוקה שיהיה פה דמות של גבר שתנחם אותי, להיפך אם הכל היה בסדר ביניו והיינו ביחד הייתי מתמודדת נהדר, כמו שכבר התמודדתי בעבר, אך בגלל שלא ביחד והוא מונע ממני דברים אני מרגישה חסרת אונים במצב הזה.
אני מאוד אוהבת אותו, ובגלל זה, זאת הסיבה, וכן אני מחפשת פסיכולוג כי הבנתי שהמצב ההזה גדול עליי ואין לי כלים ויכולות להתמודד עם משהו כל כך גדול ומסובך...
רק לידיעה הוא לא רצה להכניס אותי בכלל לכל זה מלכתחילה הוא בכלל לא ידע שככה יגיע וידרדר המצב שלו הוא שאל אותי כמה פעמיםאם מתחרטת על שזה שהכרינו, בחיים א נתחרטת ואתחרט בחיים לא! רק באמת קשה לי להתמודד ולהכיל את כל הסיטואציה הזאת וזה רק בפרט שאנו לא ביחד, אם היינו ביד היה לי גם קשה להכיל זאת אבל הייתי מתמודדת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יאיר - תגובה
יאיר לוי24/12/2015
לכך בדיוק התכוונתי, לא חשבתי שאת זקוקה לגבר שינחם אותך,
אלא לגבי ההתמודדות עצמה, שהיא תקופה קשה לעבור לבדך.
בדיוק כפי שכתבת בעצמך - "באמת קשה לי להתמודד ולהכיל את כל הסיטואציה הזאת, וזה רק בפרט שאנו לא ביחד. אם היינו ביחד, היה לי גם קשה להכיל זאת, אבל הייתי מתמודדת אחרת".
הרבה בריאות, ומי ייתן ותדעו רק רגעים טובים יותר בחיים.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)