אהבה כפייתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה כפייתית?
    עזרה
    28/12/2015

שלום, רציתי לשתף מה חווה ולקבל ייעוץ להתמודדות עם הבעיה..שהייתי בן 17 חוויתי אהבה מאוד גדולה שנמשכה 3 שנים ובסופו של דבר הגיע פרידה, הפרידה הייתה מאוד קשה לי ולקחתי את זה מאוד קשה, וכל פעם אותה אחת חזרה לחיי בדרך זו או אחרת לתקופה קצרה ואז שוב היחסים עלו בתוהו. מאז כבר עברו מספר שנים והיו לי כמה אחרות אך שום דבר לתקופה ארוכה, לא יודע מה הסיבות אבל יכול להיות שלחצתי או הלחצתי מידי. הבעיה שלי היא שאני מרגיש נואש לאהבה וזה דבר שמעסיק אותי רוב היום. לפני תקופה קצרה הכרתי בחורה במסגרת משותפת שיש לנו יחד והתחלנו לעשות דברים יחד שבעיקר קשורים לאותה המסגרת, להיפגש, לדבר הרבה בפלאפון..כמו כן היה לנו רגע אינטימי קטן אך הבחורה חוששת מקיום של מערכת יחסים עם אדם שנמצא איתה באותה המסגרת. הסכמנו שניתן לדברים לזרום, הבעיה היא שאני מרעיף עליה המון אהבה ומנסה ליזום מפגשים והיא לעומת שזאת שבא לה עונה, שלא בא לה לא עונה ואני באמת לא רוצה לעשות טעויות ולאבד אותה. אני לא רוצה להלחיץ אותה כי אני יודע שזה מבהיל ואני נותן לה גם את הזמן שלה אך בזמן הזה, לאחר שהיא נניח מתעלמת מההודעה שלי עד התקשרות נוספת בינינו אני אוכל סרטים וייסורים פנימים על הפחד שזה יכשל ועל הפחד שהסיפור הזה יהרס. ברגע שהיא עושה צעד ממנה, נניח שולחת לי הודעה/ מתקשר ומשהו הולך לכיוון טוב אני מרגיש שכל העולם ורוד אך מנגד שאני שולח הודעה והיא דוחה את הניסיון שלי למפגש/ לא עונה כלל על ההודעה ואז יוצא שיש לנו זמן מסויים של שתיקה אז בזמן הזה אני מרגיש שעולמי חרב עליי ואני פוחד שכל הסיפור הזה נהרס ושאני שוב אהיה לבד.. מרגיש אובססיה אליה, לא נהנה כבר מדברים שמהם נהנתי בעבר..מרגיש כאילו היא הפכה להיות רוב עולמי אך אינני מראה לה את זה כי לאחר ניסיון חיים מסויים הבנתי כמה שזה מרחיק ומפחיד אך הייסורים הפנימים גומרים אותי..איך אפשר לטפל באהבה האובססיבית הזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה כפייתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבה כפייתית? - תגובה

יאיר לוי
    03/01/2016

שלום לך,

איך נוהגים לומר..."אהבה זה כואב"...?
    מהתיאור שלך נשמע לי שכאשר אתה נקשר לבחורה מסוימת, ומעונין ליצור איתה קשר, או כאשר אתה כבר יוצר איתה קשר, מעורבים בזה בעיקר המון התחבטויות וייסורים.
    אתה מתאר הרבה סיטואציות, שבהן יוצא שאתה מתוסכל או סובל, גם בלי שזה בהכרח יהיו קשורים לבחורה עצמה.
    "הבעיה שלי היא שאני מרגיש נואש לאהבה, וזה דבר שמעסיק אותי רוב היום" - אני חושב שאתה מביע כאן בצורה בהירה ומאד נוגעת ללב את הצורך שלך באהבה. הצורך הבסיסי אולי של כולנו.
    לבסוף כתבת ש"הייסורים הפנימיים גומרים אותי". בעיניי זו סיבה מצוינת לפנות לטיפול, מכיוון שאתה מעוניין שדברים ישתנו, שהם לא ימשיכו באותו הדפוס, כפי שהיה עד עכשיו. טיפול פסיכולוגי דינמי יוכל לסייע לך להבין את עצמך יותר טוב, תוכל לברר מדוע אתה מרגיש כפי שאתה מרגיש, ובהמשך הדרך גם כיצד ניתן להתנהל במערכות יחסים בצורה שתהיה יותר טובה ושלווה עבורך.

בהצלחה ושתדע רק אהבות בחייך,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו