מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצה דחוףנינה01/01/2016
אני כותבת כאן כי אני חייבת לפרוק.
אני בת 25 גדלתי בבית מאוד פתוח שאפשר לדבר בו על הכול. לאחרונה, שאלתי את אמא שלי בצחוק אם היא התנסתה סליחה על המילה בשלישיה. לתדהמתי היא ענתה שכן. הייתי המומה מאוד כי לא חשבתי שהיא טיפוס שיעשה דבר כזה. היא סיפרה שהשלישיה הייתה עם אבא שלי וחברה קרובה של שניהם. זה קרה לפני למעלה מעשור.
הבעתי את הזעזוע שלי בצורה עדינה אבל העמדתי פנים שלקחתי את זה בקלות.
להגיד את האמת? אני מרגישה גועל, סלידה ,זעזוע ,בחילה ,הרגשה כאילו אני מקיאה עוד שניה.
אני קצת בהלם מעצמי שאני מגיבה ככה כי אני לא בחורה מיושנת או פרימיטיבית ואיו לי בעיה עם הנושא הזה של מין.
יכול להיות שאני ככה בגלל שמדובר בהורים שלי , זה גרם לי אפילו לבכות מהחלחלה שאני מרגישה. לפעמים אני אומרת לעצמי שחבל ששאלתי את זה.
איך אני שוכחת מזה ומרגיעה את עצמי?
סליחה על הפסוט הבוטה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחוף - תגובה
יאיר לוי04/01/2016
היי נינה,
נשמע שעברה עלייך חוויה מאד לא פשוטה.
את מתארת שגדלת בבית פתוח, שאפשר לשוחח בו על הכל, ואולי דווקא על הרקע הזה, הופתעת מתשובתה של אמך. הופתעת מאד. אפילו כתבת שזה עורר בך "תחושה של גועל, סלידה זעזוע ובחילה...זה גרם לי אפילו לבכות מהחלחלה שאני מרגישה". זו תחושה מאד עוצמתית וחריפה. מדוע הגבת כך? איך את יכולה לשכוח מזה ולהרגיע את עצמך? לצערי, איננו מכירים, כך שאינני יכול כל כך לתת לך מענה קונקרטי לגבי שאלות אלו כן ברור לי שזו הייתה חוויה מאד מורכבת, קשה (אולי אף הייתי מנסח מאד בזהירות - גם טראומטית) מבחינת עוצמת הרגשות שלך שהתעוררו בתגובה.
כתבת "יתכן שאני ככה בגלל שמדובר בהורים שלי". זו בהחלט אפשרות, הרבה פעמים אנו חושבים שאנו מכירים את הורינו כל כך טוב, שאין שום דבר שיכול להפתיע אותנו לגביהם, ואז אנחנו בדרך כלל מופתעים. עם זאת, אני מניח שקיימות עוד אפשרויות שיכולות להסביר את עוצמת תגובתך.
נראה לי שיהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי פשוט "לשכוח" מהחוויה הזו, לשים אותה מאחוריך ולהתייחס אליה כאילו לא הייתה מעולם. הלוואי והייתה אפשרות כזו.
האם תוכלי להמשיך בחייך יחד עם האינפורמציה החדשה ששמעת מאימך? זו שאלה, שלדעתי טיפול יוכל לסייע לך לגביה.
כך שאני סבור שצריך לתת לדברים קצת זמן, תני להם לשקוע ולחלחל, לעבד אותם קצת, לראות איך הדברים מתקדמים. אם את מרגישה שהעוצמה של הרגשות שלך ושל האירוע הזה קצת פוחתים עם הזמן, ושאת חוזרת לשגרת חייך, מה טוב.
אם תרגישי שהאירוע העוצמתי הזה עודנו מלווה ומטריד אותך מאד, אזי אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי-דינמי, במטרה להבין מה קרה לך שם, מדוע התעוררה אצלך כזו סערה של רגשות, מדוע הגבת כפי שהגבת, ואיך ניתן להמשיך מכאן הלאה בצורה שתהיה טובה יותר עבורך.
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)