מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אכזבהטל09/01/2016
שלום רב.
אני בן 25 השתחררתי מהצבא לפני כ-4 שנים. בהמלך השרות שלי הייתי גובניק וחוזר הביתה כל יום בתפקיד זוטר של עובד כללי.
מאז השחרור אני לא מוצא את עצמי ובעיקר מאוכזב מעצם העובדה שלא הייתי חייל קרבי ולא תרמתי . היום בדיעבד אני מסתכל על עצמי ומתבייש מתבייש בכך שהייתה לי את האופציה להיות לוחם ולעשות קרירה צבאית. ניסיתי ים עבודות למדתי גם אבל שום דבר לא יהיה כמו הצבא המסגרת שבה אהבתי לעבוד ולשרת וללבוש את המדים.
איך מתגברים על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה - תגובה
נטע אדלר11/01/2016שלום טל,
התקופה שלאחר השחרור מצה"ל (שיכולה להתארך אף למספר שנים) יכולה להיות תקופה לא קלה עבור צעירים רבים. אם בביה"ס, בתיכון ובצבא, היתה מסגרת ברורה של סדר יום, מטרות ומשימות חיים, התקופה שלאחר השחרור היא תקופה של הסתגלות לעצמאות, לבגרות ולחופש בחירה. שאלות של זהות עצמית וזהות מקצועית עשויות לעלות כאשר רגשות מגוונים יכולים להצטרף אליהן: סקרנות, התרגשות ולעיתים אף חרדה, ייאוש או אכזבה, כפי שמתרחש כעת אצלך.
נשמע שמשהו לא הולך בכיוון שהיית רוצה בו ואולי הכיוון לא ברור.
כיוון שהמסלול האישי שלך בהווה נחווה מתסכל ולא יציב, עולות אצלך מחשבות על העבר, שמלוות בחרטה ואפילו בהאשמה עצמית.
"אילו רק היית משנה את הבחירות שלי בעבר"... מחשבה כזו מוכרת לרבים, אלא ששקיעה לתוך מחשבה כזו, היא אינה יעילה עבורך כעת.
את הבחירות שעשינו בעבר, איננו יכולים לשנות, אך יש לנו שליטה על הבחירות שלנו בהווה.
כיוון שאתה מרגיש במשך תקופה ארוכה ש"אינך מוצא את עצמך", אני מציעה שתחשוב על האפשרות להיעזר באיש מקצוע, בתהליך החיפוש העצמי. אם התחושה מתמקדת במישור התעסוקתי - תוכל לפנות לפסיכולוג תעסוקתי. אם אתה חש חוסר אונים שמלווה אותך בתחומים נוספים בחיים, כדאי לחשוב על פנייה לטיפול פסיכולוגי מעמיק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)