המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב
    נעמה
    20/01/2016

שלום,
    אני פונה מתוך מצב של יאוש ומצוקה מאוד גדולים לגבי המצב שבו אני נמצאת ולגבי אפיקי הסיוע האפשריים במצב הזה, ואני אשמח לעצה בנושא הטיפול שאולי אולי יוכל לסייע לי ולשבור כבר את המעגל הזה שבו אני נמצאת.
    אני אציין שאני למודת טיפולים פסיכולוגים פרטניים והייתי בטיפול פסיכולוגי במהלך למעלה מ-10 השנים האחרונות וגם בעבר בתור נערה הייתי פה ושם בטיפול פסיכולוגי. אני בת 36 ומעולם לא הייתי בקשר רומנטי-זוגי, וגם לא קרובה לזה (ולשם החידוד - גם לא בשום אספקט פיזי, על כל המשתמע מכך). דבר שכמובן מבחינתי הוא בלתי נסבל, בייחוד שיש לי הרבה מאוד מה להציע. על קצה המזלג ומבלי לתת באמת את המקום הנדרש ואת הבסיס הרחב לדברים, אני אציין כי ברגע שיש מישהו שמוצא חן בעיני אני חווה חרדה מאוד גדולה, קיפאון, חוסר תפקוד וכו' בצורות כאלה שלא מאפשרות לי להתנהל או לפתח את סוג האינטראקציה הנדרשת שמובילה בסוף לקשר. ושוב חשוב לחדד - על מנת לפתח רגשות ומשיכה גם אם קלים ביותר, אני צריכה להכיר ולהתוודע לבחורים האלה בצורה בלתי תלויה (עבודה, לימודים וכו'), ולא במסגרת המוגדרת מראש כמסגרת למציאת קשר, כלומר דייטים, אינטרנט, שידוכים וכו', אלה כל כך לא פועלים עלי, וזה לא מתוך איזו "החלטה מנהלתית". זה פשוט המצב. בטח לא לפני שעברתי איזשהו תהליך, שכאמור עדיין לא הצלחתי לעבור אותו.
    אגב, גם קשרים חברתיים אחרים (עם בנות מיני) זה דבר שממש לא בא לי בקלות ודבר שיש לי ממנו מאוד מעט אם בכלל, אולם זה כן דבר שלאורך השנים הצלחתי לפתח, גם אם לא החזיק מעמד לטווח ארוך.
    ברור לי שלמצב הזה יש כל מיני שורשים אשר קשורים למקום בו גדלתי ולמשפחתי וההתנהלות בה, גם על רקע התנהלות מינית מסוימת שהשפיעה עלי.
    בכל אופן, כאמור, עברתי כבר טיפולים פסיכולוגים ממושכים עם מספר מטפלים שעד כה לא סייעו לי לפרוץ את המעגל הזה ואני באה ממקום של תסכול ויאוש כאלו שאף מילה שאני אכתוב לא תעשה איתם צדק..
    אשמח לבחון האם יש לכם איזושהי המלצה, כיוון, רעיון וכו' לאיזשהו סוג או אפיק טיפולי שאולי יוכל לעזור במצב שלי ולסייע לי לצאת מהסיוט הזה..?
    יש לציין כי אין ביכולתי לממן טיפול יקר.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלי ממני חיבוק חינם

השורד
    21/01/2016

זה אף פעם לא יכול להזיק...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצתי אליך

דקלה
    22/01/2016

מנסיון אישי שלי ושל אנשים שהכרתי הייתי מאוד מציעה לך להתנסות תחילה בקשרים עם בני הזוג השני שלא מעוררים בך רמת חרדה גבוהה- הייתי ממליצה אפילו לצאת תחילה לדייטים באתר הכרויות אך דווקא עם גברים שאינך נמשכת אליהם ברמה גבוהה או אפילו כלל, ולהתנסות. רמת החרדה תהיה כנראה נמוכה יותר כשרמת המשיכה תהיה נמוכה. כאנחנו מדברים על חרדה, שיטת ההתמודדות המוכרת כיום כיעילה ביותר הינה חשיפה הדרגתית למקור החרדה. ייתכן שבלב הפחד שלך מהמפגשים עם מושאי המשיכה שלך טמון הפחד מדחייה- וככל שאנו רוצים מישהו יותר, הפחד מדחייה הינו עמוק יותר, וכך גם להיפך. מה שבטוח - את חייבת להרשות לעצמך להיחשף- ולעשות זאת בהדרגה ובמידה הקשובה לעצמך. מעבר לזה אני מניחה שניסית CBT בדגש על טיפול בחרדה? כמו כן ביופידבק היא שיטה נהדרת להתמודדות עם חרדה שמראה תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב - תגובה

יאיר לוי
    23/01/2016

היי נעמה,

כמה קשים חייך...מדברייך עולים הרבה סבל ומצוקה. נשמע שאת מכירה היטב את בעיותייך (שמלוות אותך כבר שנים), את מתארת אותן בצורה בהירה, ובעיקר נשמע שהם גורמים לך תסכול וסבל רב. את מציינת שאת פונה מתוך מצב של ייאוש ומצוקה גדולים. את מספרת על קושי מהותי סביב קשרים, סביב יצירת קשרים ו"תיחזוקם" לאורך זמן, קשרים חבריים בכלל וזוגיים בפרט. בנוסף, אני שומע גם שאת למודת טיפולים פסיכולוגיים, שבחוויה שלך לא ממש צלחו.
    בסיטואציה הנוכחית נעמה, אני יכול להציע לך שתי אפשרויות: האחת, להצטרף לקבוצה של חרדה חברתית. התכנים בקבוצה שכזו עוסקים, בין היתר, בדיוק בתחושות ובאינטראקציות מהסוג שתיארת (חיפוש של "קבוצת חרדה חברתית" בגוגל, יתן לך את האפשרויות).
    השניה, היא להתחיל (או להמשיך) טיפול פרטני. לדעתי, טיפול פסיכולוגי דינמי, זה המקום והמרחב שיאפשרו לך להבין, לעבד ולהתמודד טוב יותר עם הבעיות שתארת. שני דברים חשובים בהקשר זה לאור הדברים שציינת: א. חשוב למצוא את המטפל/ת שאיתם תרגישי בנוח ובביטחון. שנית, ציינת שאין באפשרותיך לממן טיפול יקר. אני מכיר לא מעט מטפלים שמקבלים לטיפול בתעריף יותר זול מהמקובל. אם תחפשי "טיפול פסיכולוגי מוזל" בגוגל, תוכלי לבחון את האפשרויות העומדות בפנייך.

הרבה הצלחה ושבוע טוב,
    יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו