מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית משמעות וערךדקלה22/01/2016
שלום. לא חשבתי לפנות בנושא כזה אך ראיתי כי התגובות שלכם כל כך עוזרות ועזרו בעקיפין גם לי עד כה שהחלטתי לנסות. אני חווה בעיות שקשורות לתחושת משמעות והערכה עצמית. בהקשר של משמעות מגיל 14 הבנתי שאני לא מאמינה בשום צורה של דת - ובשנים האחרונות שואלת את עצמי למה לעשות דברים אם אין משמעות מובנית ומוכתבת לדברים בדמות ישות כלשהי. תחושת חוסר המשמעות מתעצמת לאור תחושת חוסר ערך. אני מבקרת את עצמי על כל צעד ושעל. את רוב הדברים שאני עושה/ שקורים לי אני לוקחת כסימן שמשהו שאני עושה/ משהו בי לא בסדר. בתקופה האחרונה שקעתי לייאוש וכעת כל מהלך חיובי/ של שינוי שאני רוצה לעשות נבלם לאור המחשבה "למה? ומה טוב בכך?" כשאליה מתווספות מחשבות שאכזבתי את עצמי בעבר ואין טעם לנסות לזרוע זרעים חיוביים כי העתיד טומן בחובו אכזבה. כנראה אני גם לא חשה ראויה למאמץ. מחשבות?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית משמעות וערך - תגובה
יאיר לוי23/01/2016היי דקלה,
נשמע שלא קל להיות את, ולחיות את חייך כפי שאת חווה אותם. את מתארת שאת חיה חיים חסרי משמעות, ובהם כל חוויה אף מועצמת על ידי תחושת חוסר ערך. זה בהחלט יכול להביא לתחושה של ייאוש, כפי שתארת. שאלות כגון - "אז למה לעשות X, או - אז מה הטעם ב-Y...?" הן שאלות מאד משמעותיות בחיים משחר ההיסטוריה. נדמה לי שבמקרה שלך הרבה דברים בחיים נעצרו, בשל היעדר תשובות מספקות לשאלות אלו. כתבת שבתקופה האחרונה שקעת בייאוש, ונשמע לי שנלווית לזה גם תחושה של תקיעות מסוימת, תחושה שאין מוצא, שאין טעם, שאין בשביל מה. זה מאד מצער לשמוע, וחשוב לי שתדעי שזה גם לא חייב להימשך כך. אולי בפנייה אלינו, יש גם משאלה שמצב העניינים אצלך יתחיל להשתנות לטובה.
כמו שכתבת, השאלות הללו מעסיקות אותך מגיל 14, ובזמן האחרון ביתר שאת. אני יכול להמליץ לך על טיפול פסיכולוגי דינמי, שם תוכלי לבחון אותם באופן שונה - הפעם לא לבדך, כי עם איש מקצוע - במרחב בטוח ובקצב שלך, וביחד אני מאמין שתוכלי "להניע את גלגלי העגלה, להוציא אותן קצת מהבוץ".
בהצלחה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)