מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פסיכולוגייעל23/01/2016
שלום,
אני בת 34 והייתי כבר ב 6 פגישות עם פסיכולוגית קלינית שהגעתי אלייה דרך קופת חולים מכבי.
הסיבה העיקרית שבגללה התחלתי טיפול הוא בדיקת ההשכלות של האלימות הפיזית והמילולית שהיתה תמיד בבית מצד שני ההורים כלפי עליי.
הפסיכולוגית אמרה שזה הנושא העיקרי שצריך לדבר עליו ולחזור אחורה...
העניין הוא שבנתיים בשש פגישות 99 אחוז מהזמן אני מדברת, ולא כי אני מאלה שמדברים הרבה ולא נותנים לדבר או חופרים, אלא פשוט כי הפסיכולוגית מאוד ממעיטה במילים.
היא רושמת כל הזמן דברים בדף, ומדברת ממש מעט.
בפגישה הראשונה זה היה ברור לי שזה יהיה ככה כי אני צריכה לספר לה את הפרטים המשמועתיים... אבל חשבתי שבהמשך זה אמור להשתנות.
האם בפגישה שישית זה דבר שעדיין אמור לקרות וזה בסדר?
בנתיים היא רצתה שאספר לה על חלומות שאני זוכרת ושאספר על האלימות וההורים.
יש דברים שהיא שכחה שסיפרתי לה כמו למשל שאני גרה לבד ועוד כמה פרטים.
אבל כמובן שאני לא מחפשת אותה. רק פשוט ההרגשה שהיא לא אומרת כמעט כלום מוזרה לי...
האם ישנו שלב שבו הפסיכולוג אמור לדבר יותר במקרה של אלימות במשפחה ולהסביר למטופל שהוא לא אשם במה שקרה ולנסות לחזק לו את הערך העצמי וכו'?
והאם אחרי שש פגישות מספיק לקבוע שהפסיכולוגית לא משהו או שעליי עוד לחכות?
כל הפסיכולוגים האחרים שניסיתי לקבוע אלייהם דרך מכבי או שאמרו שיש רשימת המתנה ארוכה, או שאמרו שהם כבר מלאים ולא מקבלים מטופלים, והפסיכולוגית הזאת קיבלה אותי ישר. אני כמובן משתדלת לא להתייחס לנתון הזה, ולא לקחת אותו בחשבון..
אבל אם מחברים את הכל ביחד, זה קצת מוזר..
בנוסף: הבנתי שהפסיכולוגית(היא פסיכולוגית קלינית) למדה בבוואנוס איירס פסיכולוגיה
ותהיתי איך רמת הלימודים שם.
אשמח לקבל חוות דעת :-)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי - תגובה
נטע אדלר30/01/2016שלום יעל,
ישנם מרכיבים שונים המשפיעים על טיפול והופכים אותו למוצלח (או לשאינו כזה) מרכיב חשוב ומהותי הוא הקשר הנוצר בין המטפל למטופל. מחקרים שבים ומראים שהקשר הטיפולי, הוא גורם שינוי משמעותי ביותר בטיפול פסיכולוגי.
כיוון שהטיפול הוא המקום אליו מגיעים צפונות הלב, המחשבות והרגשות הפרטיים ביותר, הקשר הטיפולי צריך שיהיה כזה שיאפשר את התהליך העדין והמורכב של ההיחשפות. ככזה, על הקשר להיות קשר של אמון. מטופל צריך להרגיש (לפחות במידה מסוימת) שהוא יכול לבטוח במטפל שלו - שישמור עליו, שיכיל אותו ושיסייע לו.
ברובם המוחלט, מטפלים הרי מעוניינים לסייע למטופלים שלהם ויש להם כוונות טובות כלפי המטופלים שמגיעים אליהם ויחד עם זאת, יכולות להתעורר בטיפול בעיות באמון.
הקושי לתת אמון יכול לנבוע הן מגורמים אישיים של המטופל (למשל בעקבות יחסים בעייתיים עם דמויות קרובות במשפחה או בחברה, שאכזבו או פגעו) ולפעמים הקושי קשור ביחסים הספציפיים של המטפל והמטופל המסוימים. לכאן נכנסים נושאים הקשורים בניסיון של המטפל, במקצועיות שלו וגם בשיטת הטיפול ובסגנון האישי שלו, כלומר - בהתאמה של המטפל למטופל.
לא תמיד קל להבחין מה מקור הקושי. כלומר: האם דרך הקושי הנוצר מול המטפל, המטופל מביא קושי מסיפור החיים שלו או - האם נוצר קושי הקשור בדיאדה המסוימת שיוצרים המטפל והמטופל.
הטיפול שלך אומנם נמצא בתחילתו ויחד עם זאת, עולות בך תחושות של אי נוחות מול אופן נוכחותה של המטפלת ודרכי ההתערבות שלה בטיפול. חשוב לי להסביר כי לא קיימת אחידות בין מטפלים ביחס לניהול הטיפול. למטפלים שונים – סגננות שונים. ישנם מטפלים הנוהגים לרשום בפגישות הראשונות, יש הכותבים לאורך כל המפגשים ויש שאינם כותבים כלל (אלא לאחר המפגש). ישנם מטפלים אקטיביים יותר ויש פחות. ישנם מטפלים המתחילים מייד בטיפול ויש הלוקחים פגישות ראשונות לאיסוף מידע.
הדרך הטובה ביותר וגם האמיצה ביותר להתמודד עם התחושות שעולות בך, היא להביא את המחשבות שלך והרגשות שלך בפני המטפלת. שיחה פתוחה וכנה לגבי התחושות וההתלבטויות שלך, כמו גם לגבי הציפיות שאת מגיעה איתן לטיפול, יכולה להיות משמעותית ולפעמים פורצת דרך ממש בטיפול. במידה ותחושי שהמטפלת מצליחה לייצר איתך שיח משמעותי ופותח להבנה לגבייך או לגבי הקשר ביניכן, תרגישי בעצמך שכדאי להמשיך בטיפול ושהקשר הנבנה בין שתיכן, הוא בעל פוטנציאל לשינוי עבורך. בזהירות אגיד, כי במידה והשיח לא יפתח למקומות משמעותיים ואת תמשיכי להרגיש גם בהמשך הפגישות תחושות דומות, תוכלי לחשוב על שינוי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)