עזרה לאלמן דואב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה לאלמן דואב
    ר
    31/01/2016

שלום,
    אמי נפטרה בחודש שעבר ממחלה והשאירה אחריה את אבי, ו- 2 ילדים.
    אבי אינו מצליח לצאת ממצב נפשי קשה, מתאבל בייסורים, חסר חדוות חיים לחלוטין, בוכה, דואב מעבר לנסבל פשוט, כשלא עוזר טיפול תרופתי ולא טיפול פסיכולוגי (הוא טוען שהטיפול הפסיכולוגי שהתחיל רק מציף בו תחושות קשות, זכרונות מהעבר איתה ועוד).
    אני ואחותי פשוט חסרי אונים לנוכח המצב שלו, גם חוששים לשלומו ובריאותו, הוא שקוע ברחמים עצמיים ופשוט לא מצליח להתרומם (למרות ששב לעבודתו).
    נשמח לעצות/תובנות/רעיונות וכל מה שיכול לעזור לנו לעזור לו
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאלמן דואב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לאלמן דואב - תגובה

יאיר לוי
    01/02/2016

שלום לך,

צר לי לשמוע על פטירתה של אמך. אין לי ספק שזה אירוע מאד מצער עבורכם. מתיאוריך עולה כי אביך מאד עצוב, מתייסר ומתאבל על מותה. נדמה לי שאך טבעי הוא הדבר.
    אני שומע כמה אתם דואגים לאביך ואמנם תהליכי האבל שכל אדם חווה הם מאד אינדבידואליים, כל אחד חווה זאת באופן טיפה אחר, ב"איכות" אחרת ובקצב שונה. אני מניח שגם אתה ואחותך מתאבלים על אמכם, כל אחד מכם עושה זאת בדרכו.
    ככלל, תהליך האבל לכשעצמו הוא תהליך שבהחלט צריך את הזמן שלו. במקרה שלכם, מדובר על חודש מאז פטירתה של אמך, כך שנראה לי שתגובתו של אביך לפטירת אשתו, אמך, היא - לפחות עד כה - טבעית ולגיטימית (הגם שציינת שהוא בינתיים גם שב לעבודתו).
    במידה ואתם מבחינים כי הדבר נמשך יתר על המידה, לדוגמא, היה והעצב שבו הוא שרוי פוגע בתפקודו האישי, החברתי, התעסוקתי, במידה ניכרת, אזי הייתי שוקל לפנות לטיפול, כפי שעשיתם כבר בעצמכם. אגב, גם לתהליך הטיפולי צריך לתת את הזמן שלו.
    ציינת גם שאתה ואחותך חסרי אונים לנוכח המצב שלו וחוששים לשלומו ובריאותו. אני בטוח שזה לא קל לראות את אביכם במצב הזה. נתחיל במקרה קיצון - במידה ואתם חוששים שהוא עלול לפגוע בעצמו, יש לדאוג להביאו לגורמי טיפול בבריאות הנפש (פסיכיאטר, פסיכולוג), או לחילופין להזמין פסיכיאטר (או פסיכו-גריאטר, איני יודע בן כמה אביכם) אליו הביתה, ניתן לברר אפשרות שכזו דרך קופת החולים או באופן פרטי.
    לעת עתה, אתם יכולים להוסיף ולתמוך באביכם, לתת מקום לאבלו ולהיות שם בשבילו. נדמה לי שגם אתם זקוקים לכך.

מי יתן שלא תדעו עוד צער,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה שאתם תשבו ותדברו איתו

ברטה
    09/02/2016

לדעתי ברגע שיחלוק את הכאב עם אנשים שכואבים כמותו זה יקל עליו. תראו לו שהוא לא לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו