מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים כשיש כל כך הרבה רוע בעולם?חסויה22/02/2016
היי, אני בת 22
לכאורה בחורה עם ילדות מושלמת, הורים עם זוגיות נפלאה, אח קטן ואח גדול מנשואים קודמים.
הבעיה היא שבגיל 5 עברתי הטרדות מצד סבא שלי.
הוא היה מטריד, נוגע וכו'. לשמחתי הרבה הוא נפטר שנה ומשהו אחרי.
אני מודעת לעניין שסיפורים כאלה מתרחשים יום יום, ואנשים ממשיכים לחיות את חייהם בידיעה שאין דרך להשיב את התמימות שנלקחה.
כבר מזמן הפסקתי להאשים את עצמי על שלא עצרתי אותו, ויותר עצוב- שלא הבנתי, וגם נהניתי. עבדתי על זה -המון- ובכוחות עצמי.
מה שמעסיק אותי עד היום, הוא שאמא שלי הייתה מודעת לכל העניין. (ובהכחשה כמובן). אני זוכרת שיחות איתה, שהיא שואלת כבדרך אגב "סבא לא נגע בך, נכון? אסור לו לגעת!" והייתי עונה "לא", כי ככה הוא ביקש ממני לענות.
היא טיפלה בו כשהוא הזדקן אצלנו בחדר הקטן בבית, לא היה לה לב לזרוק אותו בבית אבות/מקום לחולי נפש, עד החודשים האחרונים בהם הוא באמת היה סיעודי.
זכור לי שסיפרתי לה אי שם בגיל 8, כשפלאשבקים חזרו אליי והרגשתי שפתאום אני מבינה חלק אפל בחיי.
היא שאלה מה הוא עשה, סיפרתי לה. היא לא נשמעה מופתעת ואף סיפרה לי שזה היה ככה גם עם בני דודים שלי. כששאלתי למה היא השאירה אותו בבית עם שני הילדים הקטנים שלה, היא אמרה שרצתה לטפל בו, בכל זאת, הוא היה אבא שלה (אבא די מחורבן מסיפורים.)
לא זוכרת התנצלות מצידה. שוב, הכחשות.
עוד באותה תקופה סיפרתי גם לאבא שלי, והוא לא האמין לי. הכחיש את הנורא מכל, אמר שבטח דמיינתי. איך ילדה בת 5 מדמיינת את סבא שלה נועל את הדלת ועושה בה מה שהוא רוצה?
כל השנים הם היו ההורים הכי מלאי אהבה שיש- נכון אומרים שיש אנשים שנדפקו כי לא קיבלו מספיק אהבה כשהיו ילדים? עליי אי אפשר להגיד את זה. אני אוהבת אותם ובגלל זה לא פתחתי את הנושא הנורא הזה שוב, כדי שלא ירגישו שנכשלו.
ומצד שני, יש ימים שאני כל כך כועסת עליהם. ראבק, זה קרה והם היו בתוך הבית. בידיעה שהוא לא בקו הבריאות ולא מנעו את הדבר הזה.
לפעמים הייתי רוצה להעלים אותו מכל הזכרונות שלי, הטובים והרעים.
אבל הוא ילווה אותי כל חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשיש כל כך הרבה רוע בעולם? - תגובה
יאיר לוי03/03/2016שלום,
בהתייחס לשאלה שלך בכותרת, נדמה לי שלמדת להכיר על בשרך כמה רוע יכול להיות בעולם. את מתארת חוויה נוראית, איומה וקשה, שנדמה לי שאין אפילו די מילים כדי לתאר עד כמה הפגיעה בך הייתה קשה. אכן, לצערנו הרב יש רוע בעולם. לצערי הרב עוד יותר, יצא לך לחוות משהו כזה באופן אישי.
ציינת שאת בת 22, ושסבך כבר נפטר, אך יש לי הרגשה שהפגיעה המינית שחווית בהיותך בת 5, עדיין מלווה אותך. היא שם, חיה, נושמת וקיימת בתוכך.
תיארת שהדבר גם קרה בבית, ושוב, זו חווייה כל כך קשה, כל כך מערערת. נשמע גם שעם כל אהבתך להורייך, ציפית מהם לתגובה שונה מזו שקיבלת.
מניסיון, אני יכול לומר לך שכדאי לא להישאר עם חוויית הפגיעה הזו לבדך (עם כל הקושי שבדבר, בפרט אחרי ששיתפת כבר את הורייך וזכית לתגובה מכחישה, כפי שציינת). נסי לשתף אדם קרוב, שאת סומכת עליו, מישהו שדואג לך ורוצה בטובתך. זה יכול להיות בן משפחה אחר, חברה קרובה וכדומה. בהקשר זה, ישנם מרכזי סיוע רבים לנפגעות תקיפה מינית שיכולים לסייע לך. בנוסף, אני יכול להמליץ לך על טיפול פסיכולוגי, דינמי, שם יהיה לך את המרחב הבטוח לעבד את החוויות הקשות שעברת, ולקבל תמיכה מאיש מקצוע, שיהיה שם בשבילך.
לסיום, אוסיף רק שאני מקווה שאת מטפלת בעצמך כמו שצריך ומכל הבחינות.
את ראויה לכך.
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה הרגישה
חסויה04/03/2016העניין הוא שמאוד טוב לי לא לחשוב על זה.
מפחדת קצת שאם אלך לטיפול וננבור בזה...זה רק יגרום לי להתעסק בזה סתם.
אני כרגע לא בארץ, זה תפס אותי באיזה רגע בטיול הגדול... אז אולי באמת יש בעיה.
כשאחזור לארץ אשקול את העניין... כי לחברה טובה כבר סיפרתי מזמן, ובאופן עצוב שכזה היא סיפרה לי חוויה דומה מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)