מדוע חולי פסיכוזה לא יכולים כלל לעבור טיפול של שיחות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מדוע חולי פסיכוזה לא יכולים כלל לעבור טיפול של שיחות
    רוני
    01/03/2016

הבנתי מהפסיכיאטרית שלי שיש כלל שחולי סכיזופרניה לעולם לא מתאימים לטיפול פסיכולוגי. האם זה באמת נכון בכל מצב? גם כשהפציינט מאוזן תרופתית עובד לומד ועובר שיקום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע חולי פסיכוזה לא יכולים כלל לעבור טיפול של שיחות - תגובה

יאיר לוי
    04/03/2016

היי רוני,

אינני מכיר את הפסיכיאטרית שלך מן הסתם, ולכן התשובה שלי אינה מופנית ספציפית כלפיה, אלא באופן כללי ביחס לשאלתך.
    בראייה האישית שלי, וב"כובע" שלי כפסיכולוג, אין מין כלל ברזל שכזה, שקובע מי הם אלה המתאימים לטיפול, ומי הוא זה, שכפי שתארת, "לעולם לא מתאים לטיפול". בעיניי, כל מקרה צריך להיבחן לגופו. ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על יכולתו של האדם להגיע לטיפול ולהרוויח ממנו. שאלה משלימה היא גם איזה סוג של טיפול יכול להועיל ולעזור בצורה הכי טובה למטופל, שנמצא במצב מסוים, באותה העת.
    אכן, טיפול פסיכולוגי דורש מידה מסוימת של כוחות. לדוגמא, המטופל צריך להגיע לפגישות עם הפסיכולוג שלו. לכן רצוי שיגיע בזמן, ושגם יהיה מספיק פנוי כדי לעשות זאת לפחות פעם שבוע. זאת רק דוגמא אחת כמובן.
    אבל שוב, באופן אישי, אני הייתי מעדיף להימנע מהכללות גורפות שכאלו.
    חשובה בעיניי יותר היא השאלה - איזה סוג טיפול יכול להתאים ולהועיל לאיזה בן אדם, באיזה מצב, ובאיזו נקודת זמן.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו