מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני צריכה עזרה בקשר לזוגיות ואמוניםיאנה02/03/2016
שלום. יש לי חבר מזה 4 חודשים ויש לו ידידה הכי טובה מין bffs כאלה ולי זה מפריע מכיוון שאף פעם לא היו לי ידידים מהסוג הזה ולא היו לי ידידים הכי טובים ככה שאני לא יודעת מה זה ובנוסף אני לא סומכת על אנשים ותמיד מפחדת שהם יבגדו בי או משהו אבל מצד שני אני לא חושבת שזה בסדר להגיד למישהו (במקרה הזה חבר שלי) עם מי לדבר ןעם מי לא ולנתק קשר מאנשים, אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות אני משתגעת כל פעם כשהם מתכתבים או במיוחד כשהם נפגשים לבד ואני לא רוצה שזה יהרוס לנו את מערכת היחסים ולכן אני ממש צריכה ייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה עזרה בקשר לזוגיות ואמונים - תגובה
נטע אדלר10/03/2016שלום יאנה,
כמו כל רגש, גם קנאה כשהיא במידה, היא חשובה. בקשר עם החבר, הקנאה מלמדת על האכפתיות כלפי החבר, מלמדת על כך שהוא יקר לך. אלו יכולות להיות תחושות מרגשות עבורך וגם עבורו. אלא שאת חוששת להרוס את הקשר והחשש מלמד שהקנאה שאת חשה גדשה את "המידה הנכונה".
כאשר רגש (כל רגש) מציף אותנו בצורה חריפה, כדאי לעצור ולהתבונן ולא למהר לפעול.
את עצרת להתבוננות וגילית למה במציאות החיצונית הקנאה מתקשרת: לקשר של החבר שלך עם הידידה שלו. המשכת וחיפשת את הגורם הפנימי לקנאה ומצאת שהוא קשור בכך שאינך מורגלת ביחסי ידידות וגם קשור בקושי שלך לתת אמון באנשים ובפחד שיבגדו בך ובאמון שנתת.
עשית עבודה פנימית חשובה והבנת עניינים משמעותיים לגבי עצמך.
מכאן, אני יכולה להציע לך לעשות שני דברים. הדבר הראשון, הוא לשוחח עם החבר לגבי הקושי הרגשי. לשתף אותו בתחושה שלך וגם בהבנה שלך את עצמך ואת הסיבות לקושי. שיחה כזו יכולה להרגיע אותך במידת מה ולחזק את התקשורת ביניכם. עצם ההקשבה וההבנה של החבר שלך לקושי שאת חווה ולנכונות שלך לקחת עליו אחריות, היא משמעותית ויכולה לקרב ביניכם. לצד שיתוף אותו, נראה שכדאי להמשיך בעיבוד הפנימי בו התחלת. נשמע לי שהקנאה שמתעוררת כעת, מתקשרת אצלך לחוויות בעבר, אולי לקשרים (לאו דווקא רומנטיים) קודמים, דרכם למדת לא לסמוך על אנשים.
טיפול פסיכולוגי יוכל לסייע לך להבין ולעבד את החווית שבבסיס הפחדים ומכאן ייפתח מרחב מאפשר לחשיבה ולתגובה, בקשר הנוכחי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)