מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזמנת פסיכולוגית לחתונה ודילמה לגבי החתונהקרן10/03/2016
שלום
אני בטיפול תקופה ממושכת וכשסיפרתי לפסיכולוגית שאני מתחתנת היא כתבה זאת ביומן.
יש לציין שהקשר עם בן זוגי על כל מעלותיו חסרונותיו התהוותו ובנייתו וההתלבטויות נרקמו בזמן הטיפול נושא בן זוגי עלה כמעט כל פגישה שניה.
אני מתכננת לסיים את הטיפול לפני החתונה. האם הגיוני שהיא מצפה להזמנה? מבחינתי מאוד מוזר לי להזמין אותה. היא נהדרת אבל מוזר לי להזמין אותה.
עוד דבר כעת כשהחתונה מתקרבת אני נלחצת ורואה בצורה מאיימת יותר דברים שאני לא אוהבת בבן זוגי.
ומפחדת מהמחויבות הזו. ואני סוג של כועסת עליה כי כל הדברים האלה עלו שוב ושוב במהלך הטיפול ולא בדיוק השתנו. זה לא בהכרח לחץ של לפני חתונה ועדין הגעתי למצב שאני מאורסת. סוג של הייתי רוצה שהיא תכוון אןתי בזמנו להפרד ממנו. כי יש הרבה דברים שמפריעים לי. ואני לא בטוחה שהדבריפ הטובים מספיק טובים.
נכנסתי לקשר ממקום לא בריא והיא הייתה צריכה להאיר את עייני. הייתי בודדה ובדיוק הכרתי אותו. והתעלמתי מבעיות במשיכה. מסגנון חיים שונה. שאלו דברים חשובים מאוד.ויש שעמום בקשר
הוא נהדר בתור חבר ונותנים מקןם וחופש אחד לשני ואנחנו תומכים אכפתיים ודואגים ויש אהבה. רק שאני לא בטוחה שזו אהבה מדהימה שצריכה להיות לפני שעומדים לחיות את החיים ביחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנת פסיכולוגית לחתונה ודילמה לגבי החתונה - תגובה
יאיר לוי17/03/2016היי קרן,
חתונה היא בהחלט אירוע גדול ומשמעותי בחיים. נשמע שכעת, בתקופה שלפני החתונה, עוברים עלייך ימים לא פשוטים של חששות, היסוסים, את פחות בטוחה ביחסך לבן הזוג, ויותר מתלבטת לגבי התחייבותך לקשר הזוגי הנוכחי.
דווקא בגלל שחתונה מהווה צעד גדול בחיים האישיים, היסוסים שכאלו מטיבם הם לגיטימיים וטבעיים. יחד עם זאת, נסי להתבונן פנימה ובדקי את האיכות והמידתיות שלהם. למה אני מתכוון? נסי לבדוק עם עצמך עד כמה הם דומיננטים כעת אצלך, האם בחווייה שלך הם נוגעים לסוגיות "גדולות ורציניות" או שמדובר יותר על התלבטויות בנושאים "שוליים" יותר, מהו המשקל והנפח שהם תופסים בעולמך הפנימי בימים אלה וכן הלאה. כמובן שכדאי להתחייב ולהיכנס קשר זוגי בכלל ולחתונה בפרט, כאשר את שלמה עם עצמך עד כמה שאת יכולה, בצורה יותר חיובית, רצונית, "משוחררת" יותר מהתלבטויות, ואפילו גם מאושרת. אני לא יודע עד כמה זה קיים אצלך עכשיו.
במקביל ציינת שאת בטיפול ושנושאים אלו עלו רבות גם בפגישות שלך עם הפסיכולוגית. אם כך, לגבי מחשבותייך והתלבטויותייך, אני יכול לייעץ לך להביא גם את זה לפגישות שלכן, ולנסות ולשוחח איתה על כך, הרי נושאים אלו מעסיקים ומטרידים אותך מאד. שתפי אותה בכל הדברים שאת מרגישה גם כלפיה וגם כלפי הקשר הזוגי שלך. דברי איתה על חששותיך מהחתונה, על הציפיות שהיו לך ממנה ומהטיפול, ובהחלט אפשר גם להתלבט יחד איתה לגבי הזמנתה לחתונה. אני בטוח שתוכלי להיעזר בדבריה בשיחה שכזו.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי ובכל החלטה שתקחי,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)