אני בוגד האם תמיד אהייה כזה???????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני בוגד האם תמיד אהייה כזה???????
    איתי
    26/03/2016

אני יכתוב פה בעיקר פריקה כי זה המקום היחיד שזה ממש אפשרי. נתחיל מהשורה התחתונה .אני אדם רע,בוגד.זו תוית שתיהייה איתי לכל החיים וכן אני חושב שזה עושה אותי אדם רע לא משנה כמה טוב אנסה עוד לעשות את התווית הזאת בחיים לא אוכל למחוק.לפני כשנה השתחררתי הייתה לי חברה 4 שנים שהייתה איתי בכל השירות הקרבי שעשיתי כולל כניסה לעזה בצוק איתן באמת חברה מושלמת ואחרי הצבא כמו כולם רציתי לטוס למזרח אז טסתי והחלטנו שאני יחזור ונמשיך הכל רגיל חשבתי שהקשר שלנו יחזיק.טעיתי לא חשבתי שאני מסוגל לבגוד ועוד עם מישהיא שאני אפילו לא זוכר איך קוראים לה.פרטי הבגידה לא ממש משנים.לקח לי בערך שבוע להודות בפני חברה שלי(אקסית יותר נכון) מה עשיתי היא בכתה אני בכיתי אבל זה לא באמת משנה.אחרי תקופה שלא דיברנו(רצון שלה) היא החליטה שהיא רוצה להיפרד.כנראה שאיבדתי אל האהבה של החיים שלי והדבר הכי נורא שאין לי אף אחד להאשים חוץ מאת עצמי. אני עכשיו יודע מזה שנאה עצמית מזה לא לצאת מהמיטה בבוקר כי אתה לא יכול לסבול לראות את עצמך במראה לא ידוע מה לעשות עם עצמי אני הולך להיות בוגד לכל החיים? זה שזה קרה פעם אחת אומרת שזה בוודאות יקרה לי שוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בוגד האם תמיד אהייה כזה??????? - תגובה

נטע אדלר
    26/03/2016

שלום איתי,
    אני שומעת הרבה כאב וחרטה על מעשה הבגידה ועל הקשר שהסתיים, גם חרדה מהאפשרות לבגוד שוב ובעיקר-בעיקר הרבה מאוד שיפוטיות לגבי עצמך.
    בהיעדר דרכים אחרות להתמודד עם השבר, נדמה לי, שהשיפוטיות והסלידה העצמית משמשות כעת כהתמודדות - כהענשה עצמית. אלא שהן אינן יעילות. הן לא עוזרות לך ללמוד משהו על עצמך, לא מכוונות אותך לפתח כלים להתמודדות עם דחפים ורגשות ובעיקר - הן אינן מסייעות בעדך למצוא את דרכך אל האהבה (ישנה או חדשה).

הדרך לאהוב את האחר עוברת דרך אהבה אל עצמנו. במובן הזה, אתה זקוק למישהו שיוכל להתחבר אליך, על אף המעשה שעשית ויוכל לסייע לך לראות את עצמך בפריזמה רחבה הרבה מעבר למעידה הקונקרטית ולפתח חמלה עצמית ותקווה - כוונתי היא למטפל.

אתה שואל בכאב אם תמיד תהיה בוגד ועונה שזו תווית לכל החיים. אני מציעה שלא לחרוץ את דינך, אישיותך ועתידך.
    אם אתה מוכן לעשות עבודה פנימית משמעותית וללמוד את עצמך במקום לשפוט את עצמך, אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ומוטב מוקדם מאשר מאוחר, מפני שנראה שהסלידה העצמית מחריפה ואתה שוקע בדיכאון.
    "אל תהי רשע בפני עצמך".

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו