חיסיון ופרטיות בקופת החולים - שאלה קצרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חיסיון ופרטיות בקופת החולים - שאלה קצרה
    בלהבלהבלה
    29/03/2016

היי שאלה לי
    אם אני חברה באחת הקופות והלכתי לפסיכולוג דרך הקופה, האם כשאני מגיעה לרופא משפחה או כל רופא אחר הוא יכול לראות שהייתי אצל פסיכולוג? יש לו גישה לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסיון ופרטיות בקופת החולים - שאלה קצרה - תגובה

יאיר לוי
    31/03/2016

היי,

היום לאחר הרפורמה בבריאות הנפש, כאשר את הולכת לטיפול שמסובסד ע"י הקופה אצל פסיכולוג עצמאי, שעובד עם הקופה, נפתח לך תיק של בריאות הנפש בקופה עצמה. הפסיכולוג - בקליניקה הפרטית שלו - יבקש ממך את כרטיס קופת החולים שלך, הוא יעביר זאת במחשב, וזה יופיע ברישומי הקופה. הפסיכולוג למעשה עובד עם אותה מערכת מחשוב של הקופה על כל המשתמע מכך.
    לגבי השאלה של מי יוכל לראות, ומה יוכלו לראות?
    תנאי מקדים לקבלת טיפול באופן מסובסד ע"י פסיכולוג עצמאי שעובד עם הקופה (בדומה לקבלת טיפול בקופה עצמה) הוא שנדרשת אבחנה, אבחנה פסיכיאטרית. כאשר תהיי מטופלת באופן הזה, עד כמה שידוע לי, נכון להיום, רופא המשפחה יוכל לראות את האבחנה שלך.
    מעבר לכך, לגבי מה עוד יהיה רשום בתיק שלך, והאם רופאים נוספים יוכלו לראות זאת, זה תלוי בהרשאות ובנהלים של אותה קופת החולים. כדאי לברר זאת לפני הגעה לטיפול. תוכלי להתייעץ ולשאול את הפסיכולוג עצמו או את רופא המשפחה שלך.

בברכה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ז:א

בלהבלהבלה
    31/03/2016

אני רוצה להבין משהו, ברגע שהרופא משפחה מעביר את הכרטיס ישר זה מופיע לו? מופיע לו נגיד שדה של פסיכולוג\ ביקורים אחרונים ורואים ישר שהייתי שם?
    או שצריך ללחוץ על כל מיני שדות בשביל לראות? זו השאלה
    אני מבררת מאחר והרופא המשפחתי הוא חבר קרוב שלנו אבל לא הייתי רוצה שידע שאני אצל פסיכולוג או יידע בדרך כזו או אחרת על הבעיות שאני חווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ז:א - תגובה

יאיר לוי
    31/03/2016

אני מבין את הדילמה שלך ואת המצב הלא כל כך נוח, אך אני לא יודע לומר לך בדיוק איך רופא המשפחה רואה את פרטי הביקור שלך אצל הפסיכולוג, או כיצד בדיוק זה מופיע לו על המסך. כאמור, רופא המשפחה כן יוכל לראות (לפחות) את האבחנה הפסיכיאטרית שקיבלת.
    בנוסף, אני כן יכול לומר מידיעה, שישנן קופות שאף מבקשות/מעודדות שיהיה קשר של עדכון בתדירות זו או אחרת בין הפסיכולוג העצמאי לבין רופא המשפחה.
    לפי הסיטואציה שאת מתארת, נשמע שמאד חשובים לך שמירת הסודיות והפרטיות של הטיפול הפסיכולוגי הצפוי לך. לכן אם את רוצה להימנע לגמרי מחשיפת פרטים כאלה ואחרים שיעלו בטיפול בפני רופא המשפחה שלך, ואולי אף לא לחשוף בפניו את עצם העובדה שאת בטיפול, נראה שכדי להיות on the safe side, עדיף לך שלא לפנות לטיפול דרך האופציה הזו, אלא לבדוק דרכים אחרות.

יאיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו