מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצב, דאגה, חרדות, רגישות יתר..דנה03/04/2016
שלום,
בתקופה האחרונה (מספר חודשים, אפילו שנה) אני מרגישה שאני רגישה מדי. אני חושבת על כאב או סבל של אנשים/חיות ונקרעת מבפנים, מרגישה שנשבר לי הלב למראה של כלב עצוב או עובד ניקיון מבוגר. לעתים קרובות אני ממש בוכה.. כשאני חושבת על אנשים שמתמודדים עם מחלות, אובדן, סבל, חוסר.. אני נתקפת רחמים ודיכאון וממש מרגישה שאני "סופגת" לתוכי את הצער.
בנוסף, אני מרגישה שאני בחרדה ופחד למשהו שיקרה לקרובי. אני סטודנטית וכשאני מתלבטת אם לחזור הביתה להורים בסופ"ש המחשבות שלי הן תמיד "אני מפחדת שמשהו יקרה להם ואני ארגיש שלא הייתי אתם מספיק, אני מפחדת שהם בודדים, שהם מתגעגעים, שעצוב להם..", אני רוצה כל הזמן לבקר את סבתא שלי כי אני בחרדות ובפחד שיקרה לה משהו ואני אתחרט שלא הגעתי.. אני חושבת עליה ואני נתקפת עצב על שחייה היו קשים, על כך שהיא אולי עצובה או מתגעגעת או רע לה. אני מרגישה שאני כל הזמן חרדה ודואגת לשלומם וחושבת על הגרוע ביותר.
באופן כללי, אני מוצאת את עצמי מאוד מדוכדכת ועצובה. זה מפריע לי מאוד בחיי היום יום, אני לא רוצה לקחת ללב כ"כ ואני לא רוצה לחיות את החיים בתחושת עצב תמידי כזה.. אני לא יכולה לחיות את החיים בחרדות לדברים רעים שיקרו. בכל טלפון שאני מקבלת אני מפחדת שמשהו נורא קרה..
מה קורה לי? אני בדיכאון? איך מרפאים את זה? איך אני יכולה לעזור לעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף - חרדה מהתבגרות
דנה03/04/2016בנוסף, כל הזמן מציפות אותי מחשבות על החיים ועל ההתבגרות וזקנה..
אני רק בת 24 ואני מוצאת את עצמי בגעגועים ועצב על התקופות שעברו ולא יחזרו.. אני כל הזמן חושבת על אנשים שמזדקנים וכואב לי. אני חושבת על תקופות יפות שנגמרו או על תקופות לא טובות ש"בזבזתי" כשהתנהגתי בהן לא כפי שרציתי ואני מתקפת צער ועצב. אני חושבת על הילדות שלי (שלא הייתה פשוטה אבל סה"כ ילדות יפה..) ובוכה, כנ"ל על כל תקופה בחיי. אני חושבת על אמא שלי שהקריבה הרבה בחייה בשבילי ובשביל אחותי ונקרע לי הלב. מה אפשר לעשות? למה אני רגישה כ"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצב, דאגה, חרדות, רגישות יתר.. - תגובה
נטע אדלר09/04/2016שלום דנה,
החיים שלנו הם מורכבים. יש בהם חוויות טובות, רגעים של קרבה ואושר, הנאה וסיפוק ולצידם, כאב ומחסור, אבדנים וגם מוות. בד"כ אנשים מצליחים לתפקד ולחיות את חייהם תוך ידיעה פנימית בנוגע לחלקים הקשים שבחיים. לפעמים אנשים מתקשים בכך והכאב והחרדה מציפים ומקשים על התפקוד ועל שגרת החיים, לעתים עד כדי הימנעויות משמעותיות.
העיסוק הרב בתכנים מעציבים ובחרדות סביב שלומם של הקרובים לך ושלומך את, יכול לנבוע מסיבות שונות. אינני יכולה לדעת מכאן מה תרם לכך. ייתכן ומדובר במאפייני אישיות הייחודיים לך - ישנם אנשים רגישים יותר מאחרים - וייתכן ואירוע מסוים (פנימי או חיצוני) הוביל לאינטנסיביות הרגשית. כך או כך, נשמע שאת זקוקה לעזרה בוויסות הפנימי של הרגשות והמחשבות. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך להבין יותר ולווסת. טיפול המשלב מיינדפולנס וקבלה, עשוי להיות רלוונטי עבורך. קראי על כך ברשת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)