חוויה מפחידה מתוך שינה, חייבת תשובות. בבקשה!!!!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוויה מפחידה מתוך שינה, חייבת תשובות. בבקשה!!!!!!
    משהי
    03/04/2016

אני מאוד מקווה שמישהו יוכל לעזור לי להבין מה חוויתי, כי אני ממש מפחדת ממה שהיה. ועוד יותר מפחדת שזה יקרה שוב... אני נמצאת בטיפול כבר שנה, משהו שבחיים לא חשבתי שאעשה. לא ידעתי למה אני נכנסת, ולא תיארתי לעצמי כמה קשה הדבר הזה יכול להיות!!! אני נמצאת במצוקה עצומה. עם משהו שהיה בילדות שעולה עכשיו וכאילו מתרחש היום. במפגשים האחרונים לא הצלחתי לומר דבר הפה שלי ננעל. אבל כשאני יוצאת משם אני מוצפת וזה ממלא את כל השבוע שלי. אני בקושי מתפקדת ועושה רק מה שחייב... בגלל שאני בקושי מדברת במפגשים, וגם בגלל שזה הזוי מידי, אני יודעת שלא אצליח לספר מה שעבר עליי... אבל אני חייבת תשובות!!! מה שהוביל אותי לכאן... לפני יומיים היה לי יום קשה במיוחד והמחשבות לא עזבו אותי, לא הצלחתי להירדם עד לפנות בוקר אבל הייתי ממש עייפה אז שכבתי עם עיניים עצומות מקווה שארדם בסוף. ואז כשהתחלתי להירדם פתאום זה קרה חצי מתוך שינה, אבל הצלחתי להבין מה קורה איתי... זה היה בשלוש שלבים כשהעוצמות עולות בכל שלב... פתאום התחלתי להרגיש זרמים ודפיקות לב כאילו הלב שלי יוצא מהמקום... לא הצלחתי לזוז או לפקוח עיניים, והרגשתי פחד עצום וכאילו אני מנסה להתנתק מהגוף... ניסיתי לעצור את זה אבל זה רק החמיר. ושוב היו לי זרמים אבל משהו יותר חזק ועדיין לא הצלחתי להתנתק. ובפעם השלישית זה היה ממש חזק הכל. הזרמים הדפיקות לב הנשימות... ואז לכמה שניות הצלחתי להתנתק ראיתי את עצמי מהצד ופתאום הייתה לי מחשבה על דיבוק ופחדתי שאבא שלי ייכנס אלי (הוא נפתר לפני 7 חודשים) אני לא יודעת כמה זמן זה לקח אבל אני משארת שלא יותר מכמה דק' לקח לי זמן להצליח להתעורר ולהזיז את הגוף מיד שהצלחתי לפתוח את העיניים אמרתי משהו לעצמי בקול רם כדי לוודה שזאת באמת אני... הלב שלי דפק בעוצמה עוד שעה ערוכה ורק מוקדם בבוקר הצלחתי להירדם לכמה שעות... מה שעולה עכשיו בטיפול לא קשור לאבא שלי. למרות שגם איתו היו לי חוויות קשות, אבל עדיין לא דיברנו על זה... אני יודעת שזה נשמע הזוי. אבל זה קרה!!! וזה מפחיד ברמה שאני לא יכולה לתאר!!! אני לא אוכל לספר את זה לאף אחד מרוב שזה מוזר. אבל אני חייבת להבין מה קרה לי. האם אני הולכת להשתגע???? האם זה יכול לקרות שוב???? האם קרה משהו דומה למישהו??? בבקשה אני מתחננת לתשובה אני מרגישה שאני משתגעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני שיבואו אנשי המקצוע..

לאה.
    04/04/2016

אנסה להסביר לך במילים מה קרה לך שם.
    החוויה שעברת נשמעת יותר מורכבת..אבל בבסיסה זה נשמע כמו התקף חרדה.(דפיקות הלב וההרגשה שהלב כאילו יוצא מהמקום) לגבי הניתוק אין לי כל כך תשובות,אבל יבואו אנשי המקצוע ויסבירו..
    מה שחשוב זה לא להבהל. להבין שעוברת עלייך תקופה קשה בעקבות הטיפול. אני חושבת שאולי כדאי לשקול טיפול פסיכיאטרי (לגבי התקפי החרדה) אבל אני לא רופאה וצריך לשקול את זה עם רופא המשפחה.
    ואל תפחדי לדבר על זה!!!! כי הפחד מהדיבור על זה הופך את הכל להרבה יותר מפחיד!!!!!!!!! די בטוח שתדברי ותגלי שאת לא הראשונה שחווה דברים כאלה. שיש שם לשברים וגם דרכי טיפול.
    תרגישי טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוויה מפחידה מתוך שינה, חייבת תשובות. בבקשה!!!!!! - תגובה

נטע אדלר
    09/04/2016

שלום לך,
    נשמע שעברת חוויה רגשית שטלטלה והפחידה. את קושרת את החוויה לטיפול ואני חושבת שאת מאוד צודקת. נשמע שהטיפול שלך הולך והופך משמעותי וככזה – מתעוררים בו רגשות ותחושות, זיכרונות מן העבר וחוויות רגשיות בעצמה. זאת דרכה של הנפש לעבד תוכן נפשי, שעד לטיפול, לא היה לו מקום. תקופות מסוימות בטיפול עשויות להיות קשות ומטלטלות מאחרות. נראה שאת מצויה בתקופה כזו. חשוב מאוד שהמטפל\ת שלך ידע\תדע על כך וכך יוכל\תוכל לסייע לך ולתמוך בך.
    ביחד עם המטפל\ת, תוכלי להבין את החרדה שעלתה, את המשמעות שלה, תוכלו גם לתכנן כיצד ליצור עוגנים בחיי היומיום מפגישה לפגישה.
    אני נזהרת במכוון מלתת הסבר לחוויה הרגשית שעברת, משום שאת נמצאת בטיפול ואני חשה שהסבר חיצוני עלול לחבל בתהליך שאת עוברת וצריך להגיע מהמטפל\ת שלך. אזרי אומץ ושתפי את המטפל\ת. אם קשה ואת חשה שהמילים נעתקות מפיך, את יכולה לכתוב למטפל\ת או להראות לו\לה את ההודעה הזו שלך בפורום ומשם – תמשיכו לשוחח.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה... בבקשה!!!!

משהי
    11/04/2016

תודה על התגובות. לנטע- קיוויתי שאולי כן תוכלי להסביר לי מה קרה לי... כי כרגע אני לא מסוגלת להעלות את זה בשום מקום. גם לא מול המטפלת... אם יכולתי לעשות את זה לא הייתי פונה לכאן. כנראה שלא הייתי צריכה לשתף שאני בטיפול כי במקרה הזה לא מגיע לי תשובה כנה... חבל!! זה עדיין מפחיד אותי ולא נותן לי מנוחה! בבקשה אם יש בידך הסבר כל שהוא, אשמח שתשתפי אותי. אני זקוקה לזה עכשיו. ואין לי דרך להשיג את זה בשום מקום.... בבקשה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה... בבקשה!!!! - תגובה

נטע אדלר
    24/04/2016

אני מצטערת אם הבנת מתוך כתיבתי כי הסתרתי ממך תשובה כנה בגלל היותך בטיפול. אני לא מחזיקה אצלי ומסתירה ממך הסבר מדויק לגבי החויה שעברת, קודם כל, משום שאינני מטפלת שלך ואינני מכירה אותך מקרוב. החויה שעברת קשורה קשר עמוק בטיפול שאת עוברת ולכן רציתי להדגיש, כי זה לא יהיה מקדם ואפילו מחבל לנסות להבין ולעבד איתך בפורום אינטרנטי, אירוע שהוא רק חלק מתוך תקופה משמעותית ומסעירת לב, שאת עוברת, בתוך הטיפול ובעקבותיו - בחייך.

מעבר לסימפטומים של האירוע הספציפי שתיארת, שיכולים לאפיין חרדה, השאלות המשמעותיות שאני מניחה שמעסיקות אותך, כמו: במה קשורה החרדה שעלתה, כיצד מתקשרת למחשבות שקדמו לה, כיצד את יכולה להכיל אותה ולהתמודד איתה ובאופן עמוק - להבין את הקושי הרגשי שמתעורר כעת בחייך (ומתבטא בחרדה, בניתוקים - שיכולים גם הם להיות חלק מחרדה - ובהצפה רגשית), - כל אלו מקומם בטיפול שלך.

הקושי שלך לשתף את המטפלת ולהיעזר בה הוא משמעותי מאוד מאוד וחוסם אותך מלקבל עזרה קרובה. כצעד ראשון הייתי מציעה לך להעלות את עצם הקושי שבשיתוף (מבלי להיכנס לתוכן אותו קשה לך לחשוף) מול המטפלת ולבקש את עזרתה ותמיכתה סביב הקושי. אפשר לדבר על הקושי ולהתייחס אליו במשך מספר פגישות, עד שתחושי באפשרות לחשוף מעט ומעט יותר, בהדרגה.

מקווה שתצליחי להיעזר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

משהי
    24/04/2016

הקושי לשתף עולה הרבה פעמים, וזה כבר תקופה ערוכה ככה... מקווה שאצליח כי אין יום שעובר בלי שאני אחשוב על מה שקרה. בכל אופן אני ממש מודה לך על ההיתייחסות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו