שאלה בנושא של ציפיות שחרור מהצבא והחיים שאחרי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא של ציפיות שחרור מהצבא והחיים שאחרי
    בדוי
    07/04/2016

שלום רב
    אני בן 22, לפני מספר שנים כשהייתי בצבא, מאוד חכיתי לרגע שבו אשתחרר, הייתי בבסיס סגור ויצאתי 11-3והייתה לי מן תכנית כזו שכשאשתחרר גם אעשה גם שינוי חיצוני ואני כבר כמעט שנה לאחר השחרור ואכן עמדתי בשינוי החיצוני שרציתי, אך עמוק בפנים אני עדיין לא ממש מאושר ולא ממש שלם, אני מרגיש וחושב שזה בגלל שכשעוד הייתי בצבא אז במשך תקופה ארוכה של כמעט שנה וחצי אני אפשר להגיד רק "חיכיתי" לתקופה אחרת לתקופה של השחרור מהצבא והשינוי החיצוני שפשוט לא עניין אותי ולא ייחסתי חשיבות לרגע, כי לא הייתי מאושר..
    רציתי לקבל כמה עצות וכלים מעשיים כדי שאוכל להיות "משוחרר" כי אני מרגיש עדיין שאין לי את הפתיחות הזו לזוגיות וכאלה.. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא של ציפיות שחרור מהצבא והחיים שאחרי - תגובה

נטע אדלר
    24/04/2016

שלום לך,
    אתה מתאר רצון להיות "משוחרר". מעניינת בחירת המילה בניסוח המשאלה, שבאה במקביל לתיאור שלך את השחרור מהצבא. נראה לי מתוך מילותיך, כי כאשר היית בצבא, היתה משאלה גדולה ואולי פנטזיה סביב השחרור מהשירות, שיביא איתו שינוי משמעותי: שחרור פנימי. כעת, משהשתחררת מהצבא, אומנם ביצעת שינוי חיצוני שרצית בו, אך המשאלה לשחרור פנימי, לא התגשמה במלואה ואתה חש כי יש לך עוד דרך.

הסוגיות הרגשיות שהעלית, כמו הקושי לחוש מאושר, שלם ולהיפתח לזוגיות, הן נושאים מצוינים לעבודה בטיפול רגשי. העצה הטובה ביותר שאני יכולה להשיא לך מכאן היא לפנות לטיפול ולהיעזר בו בכדי להגשים את מטרותיך ולפתח את ביטחונך העצמי. רק מטפל שיכיר אותך ואת סיפורך מקרוב יוכל לסייע לך באופן אישי ולהעניק לך כלים (רגשיים או מעשיים) להתפתחות בכיוונים שאתה מבקש אותם עבור עצמך. מציעה להרהר באפשרות הזו.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו