טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים
    פלוני
    11/04/2016

הי, האם כאשר אני מטופלת בקופת החולים או טופלתי דרך קופת החולים ומקום העבודה מבקש ממני למלא טופס בריאות/רפואי יכתבו לי בקופת חולים שאני מטופלת או טופלתי בטופס של מקום העבודה? האם כל מקום עבודה כמעט מבקש טופס בריאות? והאם אין זו אפליה ופגיעה בפרטיות לכתוב זאת בטופס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים - תגובה

יאיר לוי
    12/04/2016

היי,

נגעת כאן באחת הההשלכות המרכזיות של הרפורמה בבריאות הנפש שנכנסה לתוקף ביולי 2015. השאלה שלך טובה, והתשובה לכך מורכבת. גם לאחר התייעצות עם עמיתיי, נראה שהדברים עדיין לא ברורים די הצורך.
    אנסה להביא את המורכבות כפי שהיא.
    נתחיל במה שברור וחד משמעי. למעשה מאז כניסת הרפורמה לתוקף, התיק הרפואי בקופה כולל גם מידע על הטיפול הנפשי (הפסיכולוגי והפסיכיאטרי), שניתן דרכה. הכל מתועד במערכות הקופה. כך שעם ויתור הסודיות, ניתן לדרוש את התיק המלא שכולל היום את תחום בריאות הנפש. הכל תחת אותה "מטריה" של בעיות רפואיות.
    מכאן למה שקורה בשטח, ושם נראה כי הדברים פחות ברורים.
    קופות החולים מצידן טוענות שלא כל המידע חשוף לכל גורם, אבל בהחלט קיים חשש סביר שכאשר מועמד לעבודה יחתום על ויתור סודיות בענייני הרפואיים (כחלק מדרישות מקום העבודה) - המידע יחשף. יש מידה גם רבה של צדק והגיון בדברייך, שכן סירוב לחתום על ויתור סודיות עשוי להראות חשוד במצב כזה, ולכן זה פוגע במטופלים, וכן עלול להוביל לאפליה ופגיעה בפרטיות.
    מדיווחים נוספים עולה כי ישנם מקרים בהם לרופא המשפחה בחלק מהקופות יש מידה מסוימת של שיקול דעת באשר למה שנכתב. ברירת המחדל היא לציין אבחנות, אולם אנו יודעים על מקרים נוספים שבהם ציינו גם את קיומו של הטיפול בנוסף לאבחנה.
    אגב, נקודה זו היא אחת הסיבות למאבק הפסיכולוגים היום, אשר מתנגדים ליישום הרפורמה כפי שהיא, ודורשים להכניס בה תיקונים שונים.
    לאור כל זאת, אני יכול רק להמליץ לך לדבר קודם לכן עם רופא המשפחה שלך, לשאול את דעתו, להתיייעץ במידת האפשר עם גורמים נוספים בקופה, ואז לפעול בדרך שתהיה הכי יעילה עבורך.

בהצלחה,
    יאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו